Sunday, March 12, 2017

majlis silat yang lain sikit

11 Mac 2017

satu tarikh yang aku nak ingat... phewww... disebabkan faktor usia... yeah... dah tua tua nih.. banyak tarikh tarikh patut ingat yang aku dah kerap lupa..huhu.. nyebok nyebok ikut ke majlis silat tu satu perkara biasa dah... tapi untuk majlis kali nih... ada satu yang luar biasa...

first time anak bujang aku buat demo silat secara rasmi weihhh..!!

nko tak tau betapa laju jantung aku dup dap dup dap...heheh... memang anak bujang aku tu dah bersilat sejak dari dalam perut aku... kihkih... giler over ayat... tapi itu memang kenyataan nya.. dia memang dah bersilat sejak dari dalam perut aku nih.. kalau dikenangkan rasa geram pulak... bayangkan hari hari aku cuma nak pakai baju silat jer............. ppfftttt...

so...balik pada cerita asal..

dup dap dup dap jantung aku nih malam tu... siyes rasa berdebar sebab ayah dia kalau buat segala jenis demo silat mesti buat bersungguh sungguh... tu pasal aku kerap kali jatuh cinta dengan ayah nye... hahaha..sempat pulak mengenangkan ayah hakim.... jarang sangat aku frust bila tengok ayah hakim buat demo silat.... pergerakan pergi seiring dengan lontaran suara ngeri...pergghhh... kalau lah engkorang boleh nampak mata aku bersinar sinar masa taip nih... sambil senyum sorang sorang... aaissyyy lama rasa tak tengok suami aku tuh buat demo...huhu... setakat tengok dia ajar sana sikit ajar sini sikit... hurrmm.... 

so.... balik pada kisah kali pertama hakim buat demo silat...



tak silap aku minggu lepas...ke dua minggu lepas suami aku kata dia tengah train hakim buat demo untuk kenduri kawen sapa sapa ntah (aku tak ingat hehe) yang aku ingat beberapa orang kanak kanak hensem termasuk anak bujang aku tu lah bakal buat demo silat depan pengantin.... betul-betul cakap lah....aku tak ready nak "lepaskan" anak aku lagi... kat mata aku nih dia masih lagi baby der.... cemana nak bagi dia buat demo walaupun setakat demo tangan kosong takde senjata... huhu... susah betul nak move on... susah betul nak terima yang baby tu bukan setakat dah merangkak dah berlari dah sunat dah pun... huhuhuhuhuuhuhuhuhu... oiiiiii sumpah sayang anak separuh nyawa oiiiii....

ok.

separuh nyawa lagi sayang ayah dia lah.. hihi...



majlis malam tu adalah satu majlis santai antara orang silat.. ada baca baca doa.. makan-makan.. dan majlis diserikan lagi dengan kehadiran Yang Berhormat.. sebab tu la yang ada buat demo silat tu... daripada training untuk demo kenduri kawen... tetiba kena buat demo masa malam majlis makan makan itu... masa suami aku beri arahan... ye... aku ulang sekali lagi... dia beri arahan kat aku siapkan baju extra masa majlis makan makan tu nanti hakim akan buat demo... 

pppfffttt... i was like... hello....hellooooo... anak i kecik lagi... nak buat demo padiaaaaa... tapi dalam hati je lah.... hahah.... tak terkeluar kat mulut aku... tak tergamak pulak nak kecik kan hati suami aku ehhhhhhh.... so aku redha... selamat berjuang wahai anak... masa nya telah tiba... ibu tak boleh nak letak anak kat celah ketiak ibu ni selama-lamanya.......huhuuhuhu...huwwahhhhhhh..

gituh resah gelisah aku.

nak kata tak percaya anak aku tak mampu buat tu....takde...sikiiitt pun takde keraguan... aku yakin pada istilah bapak borek anak rintik... apatah lagi anak aku tu 70 percent memang macam ayah dia sangatttt... #TangandibahuMatakeatas

bagitahu kat anak aku... harus lah dia eksaited...

kemain sangat lagi dia practise nak bagi ingat step... yeah... tengok dia semangat... aku rasa dia dah makin dewasa... memang dah patut sangat aku lepaskan dia selangkah lagi... memang tak putus putus doa aku untuk anak bujang aku nih...


video



Alhamdulillah.... sungguh aku terkesima tengok anak aku bersilat malam tuh... walaupun gerakan cuma 20 saat.... ye.. 20 saat je..Heheh.. tapi aku sangat sangat happy dan puas hati..Rasa sebak..rasa terharu.. dan rasa bangga..

He totally looks like he's ayah.. huhu cuma versi kanak-kanak.. lontaran suara tak menyerah.. langkah tangkas umpama panglima yang gagah.. hahahahah kemain over ibu ye...kekekekeke..sukatilah.. anak i.. sukati i la nak up up dia pun.. bluekkk.. :p

Oklah... ni je lah motip utama blog di hapdet.

Aku nak simpan secebis lagi kenangan manis anak bertuah ku itu..

Kbai!