Tuesday, July 23, 2013

Kat Klinik kesihatan ditemani mereka

i is tak sihat sangat.. feeling not well ini telah membuat i tak masuk kerja semalam.. disebabkan i nak jimat cuti tahunan maka i pergi lah ambik mc semalam.. disebabkan polisi kampeni yang giler.. mc panel doctor atau mc gov saja will be accepted or else with or without mc it goes to unpaid leave.. maka i pun gigihkan diri ke klinik kesihatan yang berhampiran dengan rumah i.. larat tak larat la i ngadap doktor yang sangat terkejut dengan blood pressure i yang tinggi.. memang i layak dapat mc okey.. bukan doktor gov tu suka suka bagi sebab kesian kat i..

Akibat makan ubat.. i telah terlajak tidur dan tak bangun sahur.. bukan i jer.. dengan suami dengan anak pun sama..Suami i dah besar dan ada banyak lemak yang boleh dibakar untuk menjana perut dia daripada rasa terlalu lapar.. maka i tak risaukan suami i yang hensem tu.. ye lah...  Suami i hensem dan semua orang sedia maklum hal tu..

i cuma rasa bersalah teramat sangat kat anak bujang i yang jugak hensem bijak kacak cerdik pandai dan soleh itu. mesti dia lapar sebab tak sahur.. maka i pun cakap kat dia tak payah puasa la hari nih hakim..nanti hakim lapar kat sekolah.. tak sahur pagi tadi..

Ok.

Hakim kata..

"takpe ibu. Hakim puasa dulu setakat yang larat. Kalau Hakim tak larat balik sekolah agama baru makan. Hakim nak puasa. Hakim nak ibu dapat pahala. Kan ibu kata anak yang sembahyang dan puasa bagi ibu ayah dia pahala? Hakim nak ayah ibu hakim dapat pahala.."

Ok.

I'm touched.

Terharu. Just sharing a story.
Sakit pening seorang ibu memang boleh hilang dengan keletah manis anak anak..
Kan?

13 comments:

  1. Alhamdulillah. Semoga Hakim terus menjadi anak yang soleh.

    Get well soon Dayah.

    ReplyDelete
  2. sejuknye hati dgr anak2 ckp mcm tu.. take care ye dayah.

    ReplyDelete
  3. Semoga hakim menjadi anak yang baik.

    ReplyDelete
  4. memang kita akan rasa bersalah bila tak prepare sahur utk keluarga.

    itulah hati muli aseorang isteri dan ibu.

    moga hakim kuat. be stong k

    ReplyDelete
  5. moga Dayah cepat sembuh dan moga Hakim kuat sepanjang hari. InsyaAllah..

    ReplyDelete
  6. Alololo.......baiknya dia..semoga cepat sembuh yer

    ReplyDelete
  7. suka tengok gmbaq yg last tu.. like father like son.. haha.. smoga cpat smbuh kak..

    ReplyDelete
  8. Nanti nak pinjam ayat tu jugaklah untuk motivate anak2 buat kebaikan terutama solat.

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.