Thursday, August 22, 2013

nasi ayam gerenti sedap

buka sekali dua dayah dok cerita pasal nasi ayam nih kat blog kesayangan dayah nih.
dah banyak kali...

tak tau la kenkawan yang berdekatan dah pernah try atau belum nasi ayam kat food court tesco kajang..
nkorang yang dok berhampiran kalau belum pernah try pi lah cuba sekali..

dayah...? addicted..!


banyak sebab lain selain nasi ayam...

ada abc yang sedap jugak....

huurrrmmm.... sedap....tak tak boleh nkorang imagine sedapnya bagaimana...


selalunya sementara tunggu suami dayah order nasi ayam... dayah akan pi carik abc dulu..
hakim akan pi carik aiskrim dulu...

haiiiiiiiiiii............. sekarang dayah sendiri terkenang-kenang...


teh ais yang sedap..!

ok...........cukup dah sebab sebab kenapa dalam sebulan dayah mesti singgah makan kat tesco kajang.. eh.. eh..eh.. eh....ada lagi dua sebab... free parking............dan aircond..!

cuaca sekarang panas kot..
berbahang..
tak kira la siang ke malam ke......
panas..!
bila makan tempat sejuk......selesa..hati senang...
sambil makan sambil sembang.......

^_^

bahagia...

bila makan kat luar....
memang kos tinggi sikit lah...

bukan selalu...
walaupun nampak macam selalu...
errr...memang selalu sangat kot..
dayah makan luar...

tak sempat nak masak la..
kadang sampai umah lewat..letih nak masak...
tambah anak dah sekolah...

nak kisahkan hal sekolah anak lagi..

beruntung sangat suri rumahtangga....
jeles ngan nkorang...

^_^

okbai..

6 comments:

  1. hurm.. tak sabarnya nak rasa hidup berumah tangga ada anak-anak ni.. macam best je

    ReplyDelete
  2. nasi ayam n ais kacang nampak sedap sgt...selalu kalau kt foodcourt belah sini nasi ayam kedekut ayam potong ayam nipis dlm 4 keping je...c2 nampak byk ok lah

    ReplyDelete
  3. Sedapnya gambar ais kacang tuuuuuu..nasi ayam pon sederppp

    ReplyDelete
  4. dah lama tak ke area situ.. dulu selalu lalu situ kalau nak umah sedara.. ;)

    ReplyDelete
  5. Dayah, dkt rumah sy ada org jual nasi ayam dkt rumah dia. Masa bln puasa dia jual di psr ramadan, punya lah pjg org beratur nak beli nasi ayam dia... pdhal, kat psr ramadan ada mcm2 lg menu yg best... tu lah penangan nasi ayam. sy pun mcm teringin nak try kat tmpt yg dayah cerita ni.

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.