Tuesday, August 27, 2013

Pakai lipstick ke pejabat!

Eh..eh..
So not me..
Dulu lah.. hikhik..
 
Sekarang dayah dah berubah..
Sejak dah makin tua..sejak dah jadik makcik..
Dulu..dayah tak suka sangat make up..

Konon nya lebih percaya kepada natural beauty.. Oouucchh.. rasa macam setakat sapu bedak kat muka..dah lawa sangat dah tu... when I was a teenagers... gitu la yang dayah rasa.. Bila dayah mula bercinta.. secara serius.. dayah mula belajar mekap sana sikit.. mekap sini sikit.. nak nampak lawa dimata kekasih hati.. ^_^ tak cukup la setakat sapu bedak kan.. nak la warnakan sikit muka nih bagi nampak berseri selalu.. terutamanya bila jumpa si dia.. (tu gambar dia ada kat atas tu) hurmmm..
 
sampai la satu ketika.. lepas setahun dua.. dah mula rasa secured dengan cinta si dia.. dayah mula tak berapa nak mekap balik.. hahahahakhak.. macam tu la perempuan kan.. malas benar nak jaga diri..bila lelaki pandang perempuan lain marah pulak kan..kan..kan..
 
Tapi serius..memang dayah kurangkan mekap.. most of the time bila dating tu dayah cuma pakai lipgloss je.. kalau setakat keluar makan malam tu dayah pakai lipcare jer.. tetiba perasaan percaya kepada natural beauty kembali.. kemain lagi.. *padahal malas benar nak mekap bagaikan.. haha..
 
Yang tak disangka. .. pakwe ioll masa tu lebih suka ioll tak mekap...! Ohhh apakah.... apakah... katanya.. buat apa nak lawa lawa.. nak suruh lelaki lain pandang ke.. (kahkah masa dia cakap tu nampak sangat dia jeles) lagi katanya.. jimat masa... takde la dia nak tunggu tak bersebab bila setiap kali dating bermekap.. cukup masa dayah mesti nak touch up.. Huii!!! Sentap hati ioll masa tu.. masa tu dia kata gitu sempat la gaduh masam muka setengah hari end up dating tak jadi yang dapat sakit hati...
 
yelah..
 
kita nih fikir nak cantik nak lawa demi dia.. boleh dia kata dia tunggu tak bersebab masa dayah pi touch up mekap.. aaarrggghhh.. hangin jiwa remaja ioll masa tu... "masa tu lah" sekarang bila kitorang mengenang kembali kisah silam.. memanjang bantai gelak je.. haha.. zaman remaja.. mana tahu erti kehidupan sangat masa tu kan...
 
Sekarang...
 
Dayah mekap... dah expert dah.. lima minit boleh dapat mekap simple yet look gorgeous gitu hekhek.. pengalaman mengajar kita apa yang sesuai dan apa yang tidak.. dayah tak pernah bereksperimen dengan mekap kalau nak keluar .. berjalan atau bekerja.. bila perlu mekap dayah akan mekap yang sesuai dengan majlis.. untuk eksperimen bermain dengan mekap.. dayah akan buat kat rumah hujung minggu masa tak berjalan kemana mana demi air muka dan maruah suami hahaha poyo giler ayat tapi itulah kenyataannya.. dayah tahu sangat suami dayah tak suka tengok kalau dayah mekap end up mekap tu comot waktu keluar dengan dia.. atau waktu kerja.. dia nak bini dia nampak pleasant memanjang... ^_^
 
Sekarang. .
 
Dayah dah mula mekap dan pakai lipstick. Dah beberapa bulan sebenarnya.. sekarang dayah rasa dah confident. Dulu dayah mekap pun.. heavy cemana pun mekap dayah tang mulut biasanya dayah sapu dan tonyoh lipgloss atau lipcare saja.. rasa comot kalau pakai lipstick..
Entah kenapa.Tak tahu.
 
Sekarang..
 
dah pandai bergaya dengan lipstick dah..memanjang nak tenyeh lipstick dah.. bila dah tonyoh lipstick.. tak mekap pun dayah rasa dayah dah lawa sangat dah..
Haha..
 
Gitulah feeling makcik dayah..
"Makcik" sangat kan..
^_^
Tu yang saja ambik gambar gedik diri sendiri..seronok pulak rasa hati nih bila tengok diri sendiri nampak cantik manis..EH!
kbai..
 

2 comments:

  1. Dulu rajin nak memekap. Time belajar dulu beli lunch pon kena pakai. Sekarang tak pakai. Malas..Haha

    ReplyDelete
  2. tak reti make up dan tak minat.. :(

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.