Tuesday, August 20, 2013

sate kajang jugak yang terbaik

sate antara menu makanan yang selalu ada tengah tengah musim open house sempena raya..sejak hari pertama raya sampai semalam... banyak jenis sate dah dayah cuba.. tapi tetap tak sama dengan sate kajang yang jadik kegemaran ioll.. dah tentu dayah sangat bersyukur dengan rezeki rezeki yang ada.. tapi gitulah.. adat manusia yang memang selalu tak sedar untung kan..dah ada rezeki pun nak jugak bersungut..

"tak sedap la"

"tak sama mcm sate kajang la"

"kuah cair la"

"sambal tak cukup pedas"

hhaaaa...tu semua rungutan dan sungutan dayah lah tu..

dek kerana sayangkan isterinya nih...
mamat hensem yang tengah tengok henpon kat belakang tu pun bawak la isteri dia nih makan sate kajang yang sebenar...heh heh heh... terharu tau..! waktu dayah ambik gambar nih.. waktu tengah tunggu order mari nih...jam dah pukul satu pagi dah.........baru balik beraya dari seremban masa nih...siyes dayah tak boleh terima satey seremban.... :( dayah bukan nak kata sate tu tak sedap...cuma sate seremban tu tak kena rasanya dengan anak tekak dayah nih haaaa....frust betul masa tu....sebab sebagai penggemar sate dayah memang ingat nak melantak sate puas puas....sekali......tak kesampaian keinginan..rasa secucuk je.. gggrrrr.. tak sesuai...tak sesuai.... 

dek kerana memahami isteri dia yang banyak songeh nih tengah frust giler..dibawak la isteri dia makan sate..

^_^

thank you sayang...!


budak nih memang dah mengikut jejak langkah ibu dia...

penggemar sate yang setia...tapi dia sate daerah mana pun dia okey je... balun sampai kenyang.. hee hee..


okey...tu je nak cerita....
kenangan indah sebenarnya nih...

tengah tengah frust dalam hati sebab tak puas makan sate...tetiba suami dayah bawak pi makan sate kajang.. mesti dia perasan muka kelat kelat jelita dayah masa makan sate secucuk itu.. tak sangka sangat tau dia sanggup bawak dayah sebab dah letih seharian beraya... some more dayah tak cakap apa pun kat dia pasal sate tu... yup..segala rungutan dan sungutan dalam hati dayah jer.. tak tergamak nak kecik kan hati sate tu....hekhek.. antara kenangan manis.. mekasih yer suami.. *hugs

okbai..

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.