Thursday, August 29, 2013

tak cukup duit hujung bulan

siapa pernah rasa macam tu...
hujung bulan jer..sob..sob..sob...
sedeyyy..
awal bulan je... *aku kaya....
hujung bulan je.. *aku pernah kaya... haha...

ini kerja dayah setiap pagi...
masuk kerja...on computer dulu....
laju laju buat kerja yang urgent...
tak payah cerita la hal kerja kan...
takde yang menarik pun..
^_^
rugi la cerita pasal kompeni dayah free free kasik promosi kan..
lain la kalau bos dayah nak bayar .. boleh hari hari buat special entry.. haha..

lepas siap apa yang patut..
baru la dayah bersenang senang..nak online internet ke.. nak makan ke..
nak shi-shi ke.. ops... *jangan cerita hal jamban..tak sesuaiii.. :P

so..dayah belek belek la beg duit dayah...
beg rotan tu kan.. mahal tu.. lima hengget sebijik tau...
dayah beli masa holiday kat sepang dua tiga bulan lepas..

saja kemas beg duit..
dayah kan belanja lima puluh ringgit seminggu.. sepuluh ringgit sehari...
ehh..hari nih dah khamis... dayah masih ada dua puluh ringgit lebih beberapa sen..!
ini bermakna dayah Berjaya berjimat dengan banyak nye tau....hikhik...
bangga makcik.....
sebab dah berjaya berjimat cermat tu kan....
pagi nih dayah mula la tak sedar diri.. berjoli hoi hoi ya hoi ...

kong ajo dayah nih..support barang keluaran cino dan Israel kan... *saya sedang belajar cuba tinggalkan F&B fevered la nih..
tengok... hari nih dayah beli dua roti satu chocolate mahal air tin dan air botol wwooooo...!
suka sangat dalam hati nih... hewhewhew..
 
eh...tinggal sehari je lagi minggu nih.. tinggal esok je..
actually sejak jadik bini orang dayah "tak menderita sakit hujung bulan" dah..
Alhamdulillah...
menjelang minggu depan suami dayah akan bagi lima puluh hengget lagi...
heehee.. ioll punya nafkah zahir batin memang dibagi setiap minggu ... opps..!

hari nih takde mekap bagai...
eh..!

makcik pun nak jugak ambik gambar syok sendiri..! blog makcik kan... sukati makcik la....
*kepada yang makan cili saja.. ^_^

ok..
tu jer nak cerita pun...

hurrmmm..dayah nekad dan tekad nak blogwalking sehari dua nih...
:)

3 comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.