Monday, September 23, 2013

ambik nko sepinggan RM9..!


handbag of the week...minggu lepas yer..coming week dayah plan nak pakai beg hijau.. *sebab ini bakal jadik entry autopublish....so tak pasti la jadik ke tak melaram dengan beg hijau next week.. :D
kisahnya.............
dayah cuma ambik ayam seketul dengan paru dua tiga potong... sampai kat kaunter akak tu kata sembilan hinggit... uhuk..uhukkk... sembilan hinggit...? Sembilan..? Sembilan....? 9 ye... 9 ringgit Malaysia... dalam pasrah dan redha dayah order teh o ais..

"semua sekali sepuluh ringgit lima puluh sen dikk.. takpe lah.. sepuluh hengget dah la..."

katanya...!

first time dayah belanja sepuluh hinggit sehari ... tau..!

rasa menyesal pun ada masa tu... tapi dayah memang dah lapar sangat....
sejak pagi tak makan....
menguruskan itu dan ini.... *oh...ini kisah jumaat lepas.............................

lepas bayar... dayah pun jalan la ke meja...

sebelum makan tu... watsap dulu hasben ioll...mengadu...
nasik mahal sangat la..... uuuwwaaaaa...
ini semua petrol punya pasal la nih...
saper suruh naik harga kkkaaaannnnnnnnnnnnnnnnnnnnn....
gambar yang sama tu jugak la dayah watsap kat suami dayah yang hensem tu..
haha... entahlah...
rasa macam tertipu dan ditipu dengan harga tu...

memanjang dayah jelling je akak kat kaunter tu...


ngahahaahahahahahahaha
serious tau dayah geram.....
*gambar ambik sendiri.... giler luahan perasaan tau... pun semata mata nak watsap kat hasben ioll..
hahaha.... sumpah geram sangat dalam hati tau..masa gambar tu diambil la...

errr...

tapi kan...

bila dah mula makan tu kan...

uuurrrmmmmm...

sedap la pulak lauk dia....!

ngahahahahaha...

siyes sedap...terus mood benci hilang...
rasa macam.....mahal pun takpelah....sedap kot..!


terus ambik gambar lain watsap kat hasben dayah...
hehehehe.....mesti stress je suami ioll kan..
sekejap ngadu mahal..sekejap ngadu sedap...
siap ajak dia dating makan sekali la masa tu..ngahahaha...
*tapi dia tak datang la..... lain kali kot.... :D

takpelah kak....
sebab akak masak sedap sedap...
saya maafkanlah akak cas saya pada harga tak berpatutan tu..
hekhek..

nanti saya mesti datang lagi kedai akak.....
:)

5 comments:

  1. alamak...sedap punya pasal..terus x jadi marah yer...hehehe

    ReplyDelete
  2. Biasanya akan terkena dengan kedai mamak. Ntah apa-apa yang diambil sampai caj RM9. :-(

    ReplyDelete
  3. memang kekadang sakit hati bila makan mahal bebenor sampai x masuk akal. Tapi nak buat camne, nak hidup kena lah makan . Yer daaak ??

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.