Wednesday, September 18, 2013

"Kenapa dia tegang ibu"

*dia tegang..? Siapa..? Ibu tak faham..*
"Ni.. malu hakim.. bila hakim nak terkencing je.. malu hakim mesti tegang"
 
¿¿¿

Gulp.

Soalan mencabar.

Macam mana dayah nak explain nih...
 
Adoi..garu kepala makcik..!
 
Nak ketawa pun ada.. tapi tengok muka budak umur tujuh tahun nih.. serius je.. dayah tahu dia mengharap jawapan.. budak besar tu mana tahu apa kan.. masalahnya........... Dayah pun tak tahu macam mana nak explain..

siap cakap kat hakim..
 
*kejap ye yayang..bagi ibu pikir nak jawab macam mana* ngahahah.. macam nak jawab soklan periksa dah gayanya..
 
Sudahnya.. sampai dia tertidur tunggu jawapan dan penjelasan.. ibu dia punya nervous nak explain.. phewww berpeluh rasanya. . Tak tersangka la anak bujang ioll tu nak tanya soklan macam tu..
Bukan apa..siyes dayah tak tahu macam mana nak explain.. ioll kan gugurl! Gugurl takde masalah tegang tegang masa nak shishi okey.. dayah bebetul tak pernah tahu yang >anu< budak lelaki akan tegang kalau dia nak shishi.. masa hakim kecik dulu takde pulak masalah macam tu.. ke..dayah yang tak perasan.. hurmmm... dah la masa dia tanya.. suami dayah takde kat umah.. pergi bersilat. .
 
Maka..
saat dayah kelekuk kelekak tekan keypad nih.. suami dayah belum sampai umah.. dayah boleh je watsap kat suami dayah tentang isu nih.. tapi tetiba rasa nak share dengan anda anda sekalian yang ada anak lelaki kecik.. yang berpotensi tanya soklan besar.. haha.. nkorang boleh la standby dengan jawapan kankankan ...
 
Maka..
encik suami..sila la standby jawapan.  Tak mampu isterimu nak jawab soklan berkaitan organ lelaki.. esok anak teringat. . . Mesti dia tanya lagi.. haa.. sila jawab ye waktu tu.  Tak kuasa dah isterimu ini terkulat kulat tak tahu nak jawab apa lagi dah..hekhek..
Tak sangka..anak bujang ioll dah makin besar.. ^_^
 
p/s : dayah memang ajar anak dayah sebut malu.. biar terdidik sikit reti malu nak simpan malu dia haha.. ;)
 

4 comments:

  1. Sukar untuk memberikan jawapan yang memuaskan. Setakat ini hero-hero saya tidak pernah bertanya. Kalau tidak mahu berpeluh memikirkan jawapannya.

    ReplyDelete
  2. Meh nak try jawab.. kot la ko bley pusing2 lg idea aku ni.. malu tegang sbb senang malu nak target tepat2 ke arah lubang tandas.. takde la air najis bersepah2.. Heeee... bley terima akal ke?

    ReplyDelete
  3. mencabar sungguh soalan dia...besar2 ni, susah nk explain...lagi dia x paham, lg dia tanye...

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.