Thursday, September 19, 2013

gambar kenangan hari raya 2013

waduuhhh..

dayah tak pandai sangat sebenarnya nak cerita pasal raya..
kan setahun sekali je raya nih.. hahah.. dan rasanya macam ini first time dayah cerita "lebih" sikit pasal raya..atas permintaan anak sebenarnya... hakim dah pandai baca baca blog ibu dia... kadang dia baca sendiri ketawa sendiri... lepas tu dia request nak baca pasal raya... dayah satu apa pun tak cerita.. hihi... demi anak.. laju je dayah bersemangat nak cerita semua yang sangkut kat draft.. fikir fikir.. memang dayah buat blog sebab diri sendiri kan..kan.. sebab nak kasik anak cucu baca kan..kan.. *rasanya entry yang ntah apa apa perlu di delete kan.. kan. kan..

ok..sambung pasal raya 2013

instagram picture >link<

gambar yang ada nih semua yang ambik pakai handphone dayah.. yang pakai kamera... jangan ditanya... hehe.. ala.. ada sikit sikit nih pun dah kira okay la kan kan kan.. kalau tengok kamera nanti tamak.. segala gambar nak upload.. letih la....hai.......... hikhik..
baju raya tema biru.....
sebenarnya...kalau tengok live... warna biru nih memang tak sehati sejiwa...
siyes lain sangat... tapi bila tengok kat gambar...Nampak ngam pulak.. heehee..
berseri seri muka dayah happy sebab tengok gambar kat kamera semua cantik cantik..


dari kiri : adik perempuan dayah.. lecturer ohhh.. dah berpunya.. boyfren dia hensem tapi ofkoz asben ai menantu paling hensem hahahahaha.. dayah yang comel.. auuww..auwww.. hakim yang mood feeling model... gggrrr.. hensem betul hakim nih kan.. dan.. last sekali adik lelaki dayah.. dulu auditer sekarang finance manager... haha motip bagitahu kerjaya adik adik..? nak bagitahu la yang adik adik ioll berjaya berjaya belaka.. Alhamdulillah..
lagipun dayah tak pernah tepek muka diorang kat dalam blog dayah..so.. sesi perkenalan mesti la nak grand grand sikit kan... kalau nko jenis pikir negatif ko nmpk yg buruk je la.. tapi kalau nko jenis pikir positif.. nko akan nampak yang baik nya..eh..tak pernah dengan talk dari prof muhaya ke?
adik bongsu dayah dah banyak kali jugak dayah tepek muka dia.. hikhik..
so.. adik beradik dayah ada lima orang okey..
sorang abang.. dayah nombor 2 dan ada tiga adik bawah dayah.. :)
dengan mama...
phewww... first time letak gambar mama full macam ni..
sat lagi kalau mama dah baca la entry nih.. ada harapan nak kena bebel pompangpompang..
yelah... opah opah nih bukan suka sangat nak letak gambar kat laman sosial ni kan..
ala...pejam mata la ma ... bukan selalu kan...
dengan anak.. bukan adik...
haha.. banyak kali sangat... orang ramai ingat hakim nih adik dayah...
adoiyai...
dayah mesti la suka kan bila kejadian salah faham jenis tu berlaku..
itu tandanya ioll nmpak muda la kan...
takkan hakim nmpak tua pulak kan.. itu mengarut...
dayah nampak muda.. itu boleh diterima.. ahaks..!

tengok... puas hati sangat kan.. warna biru nampak sekata..
dan tudung dayah tu.. errr... shawl dayah tu...

phewww.... happy sangat shawl tu nampak in dengan outfit dayah masa raya pertama..
terkenang-kenang betapa payahnya nak carik tudung yang berkenan di hati..

orang perempuan kan...
selagi tak jumpa yang kita berkenan..selagi tu sanggup menapak mencarik..
walaupun kita nih bukan jenis memilih sangat..
kan..kan..kan..
tapi ini raya kot...raya..

setahun...hanya sekali.. *sila nyanyi..

:P


ok... ini je antara gambar raya hari pertama yang ada dalam phone dayah...

cukup la kot kan .. kan.. kan.. buat kenang kenangan.. hikhik..
dayah tengok balik gambar gambar nih pun..senyum sendiri..
kita sendiri tahu raya kita macam mana kan...
happy ke..
tak happy ke...
adat la manusia kan...
mungkin bukan setiap tahun nko happy kan...
tapi bagi dayah la...
masa kecik... raya takde baju raya pun takpe.. janji dapat duit raya..sikit pun jadik la.. happy..
masa remaja... baju raya nak baru..murah pun takpe.. duit raya takde pun takpe... happy..
akhir remaja.. takde baju raya baru pun takpe.. .. yg penting mama happy.. happy..
dah jadik bini orang .. suami happy.. kita happy.. baju raya ke kasut raya ke. tak penting..
dah jadik mak orang..
---> awak... tahun nih saya nak baju warna "tet" sedondon satu keluarga ye..
(haaa....siapkan je la duit yer) kahkahkah...
anak tu penting lain macam wooo...
hikhik...
actually kita yang dewasa nih.. takde yang baru pun takpe..
yang penting anak kan..kan..kan..?
okbye lah..!

1 comment:

  1. Suka kakcik tengok gambar2 Dayah...

    nampak sedondon je. :)

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.