Wednesday, September 11, 2013

sangat panjang kisahnya



mula dari pagi...
sebaik je langkah keluar rumah...
macam biasa hantar hakim pi sekolah dulu..

minggu nih cuma sekolah agama je...sebelah pagi..
sebelah petang cuti... sebab budak budak darjah enam nak periksa UPSR..

selesai hantar hakim pi sekolah...
berdesup pergi office...
dalam hati nih rasa dup dap dup dap ...
aaaiiisssyyy... biasanya firasat hati kecil nih...
kalau dah dup dap dup dap dari kejauhan tu...
adalah sesuatu sangat...

selawat berzikir baca ayat kursi sekali 4qul la sepanjang jalan tu..

hhaaa... nkorang yang baca nih terasa tak berdebar sama...?


gambar gedik makcik dayah semalam...
tudung yang hakim bagi .. cantik kan ..?


lepas ambik gambar gedik gedik...
dayah pun mula buat kerja....berlambak-lambak ok .... pheewww...
akibat kesana kemari buat kerja bos... bukan buat kerja dayah tau.. buat kerja bos.. akibatnya kerja dayah bertangguh dan semalam... selonggok menanti... *macam nkorang ngadap kain baju sebakul untuk dilipat... yang dalam mesin basuh ada lagi tengah jalan.. yang kat ampai belum angkat lagi.. haha.. apasal la kain baju yang dijadikan contoh kannn.. everybody hate laundry stuff I guess.. :P ke ioll je yang nyampah nak ngadap hal kain baju ekkk.. hehe..
 
bersemangat nih buat kerja laju laju....
 
kalau boleh sebelum tengahari nak settle..
 
siap semua kerja..
 
sebab..?
 
lepas lunch nak melepak la... haha...*niat jahat la kan aku nih kan..kan..
 
pekerja dedikasi macam kita nih...
ye...aku..dia..kamu dan kamu........
 
bila kita ada hidden agenda...*seperti niat jahat dayah tadi kahkahkah...
kita buat kerja pun laju je kan..kan... sekejap je segala benda settle...dengan cemerlang..
 
tapi...meja tetap buat buat sepah...sebab kalau dah kemas nanti kantoi la kan kerja nko dah siap.. dah tu nanti kantoi la kalau nko nak online kan..kan... tapi most of the time dayah jarang berpura-pura.. dayah lebih selesa selesai kerja.. siap filing segala mende then online dengan senang hati.. tak blogwalking .. dayah layan instagram artis.. haha.. syok kan tengok artis bergambar...kan..kan..
 
sambil tu.. dayah makan...
rasa dah almost twelve dah nih..
mujur nasi lemak yang beli pagi tak basi lagi...
 
 
 
kalau basi............kempunan nak makan nasi lemak sambal kerang oooiiiii...
sedap giler nasi lemak yang akak kat simpang depan opis dayah nih jual tau...
laku...
 
 
akak tu meniaga naik Toyota vios tau...
 
lepas makan nasi....
dayah makan mini pau pulak...
 
haha.. mana tak gemok kan... makan..makan..makan...
 
 
sedap jugak mini pau nih..
adoi la hai...teringat-ingat la pulak...
 
 
tengah tengah makan...
anak bosss sampai...
 
uhuk..!
 
tersedak I!
 
dan mini drama pun berlaku..
 
antara dayah dengan anak bosss... yang ***&^%#!*&%%$#!! ---> ini mencarut haha..
 
yang apa....?
 
phheewwww.... *to be continueddddddddddddd....
 
 
p/s : tak de kena mengena sangat...saja nak tayang handbag of the week hehehe.. actually nih handbag raya nih...... cantik kan handbag raya kita.....................kan...kan..kan...kan...?

3 comments:

  1. memang panjang tapi tudung tu cantik pandai betul org yang pilihkan hehe...

    ReplyDelete
  2. alamak alamak alamak... geram nyer... ok tak pe tunggu sambungan nyer nanti.

    beg cantik! (^_-)

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.