Monday, September 2, 2013

sehari di opis #isnin

macam biasa..sampai sampai je terus bukak computer dulu.. lepas tu..
susun duit...
minggu baru kan..dayah dah dapat lima puluh hengget.. yeay..!

minggu lepas berjaya jimat banyak..
target minggu nih pun nak jimat jimat jugak...
dayah nak beli kasut baru... huhu..

mintak kat suami dayah....?
dia kata....................... "kan baru bulan lepas beli kasut raya"
pppfffttttt.....

terpaksalah bini dia nih teruskan berjimat cermat..
demi sepasang kasut... phheewww...

dayah berkenan sangat dengan kasut tu...cantik...
gusar hati ini kalau kalau kasut tu habis stok waktu dayah dah cukup duit..
memang itu jam itu hari dayah muka masam la...
sebab suami dayah kedekut taknak belikan dulu..
apa salahnya kan kalau dia belanja dayah dulu kan..
nanti dayah dah cukup duit dayah bayar la balik kan..
bila dayah request kat dia macam tu dia kata yang tahun lepas punya pun belum bayar balik..
eh..! ada ke.. tak ingat pun...
hahahaha...

disebabkan tak ingat tu lah....
sekarang .. sila kumpul duit belanja sendiri..hikhik..


ttaaaddaaaa...

cantik kan handbag saya..?

hahaha...

tetiba terasa macam nak tayang beg..

sebelum ambik gambar siap adjust susun cantik cantik..

hipokrit sangat..

kalau tak handbag tu terperuk belakang monitor tu..hiihii..

pagi tadi dayah cuma berbelanja RM4.. white coffee tu ambik je dalam peti ais kat umah dayah..
ala...bukan air orang lain pun yang dayah kebas... air tin suami dayah jugak...
heehee.. jimat sikit kan.. hehe..
nasi lemak lauk ayam rm3 konfem kenyang sampai petang..
lepas tu beli kuih 3 singgit..
buat alas perut bila lapar waktu petang...
biasanya nasi lemak tu mengenyangkan sampai pukul dua lebih sikit..
masuk jam tiga mesti lapar..
^_^


hari nih lapar sangat...
jadik sebelum ngadap kerja... kita makan dulu...

#cantik kan shawl saya...

sebab feeling cantik hari nih langsung tak terasa monday blues tu..
rupanya ada jugak ubat untuk monday blues nih.. hikhik..

seharian buat kerja happy je hari nih...

dan sekarang...dayah tunggu masa nak balik...
carik masa jengah blog kesayangan ioll kejap...
^_^
demi nak tayang hari nih dayah pakai shawl yang cantik..
hahaha..
diulang...
shawl yang cantik..
i tak kata i yang cantik yer..........


sebab i tahu i memang cantik sejak dah jadik makcik makcik nih.. haha..

dayah suka sangat pakai kerongsang bunga bunga nih kat tepi..
kadang dayah pakai kerongsang yang rupanye macam riben..

dulu-dulu bila dayah pakai macam tu....orang pandang semacam..
terus rasa down..

sekarang bila bila dayah nak melaram...
orang pandang semacam..

dayah tak rasa down lagi..

"ammbboiii...mentang mentang aku budak gemuk nko nak pandang pelik bila aku melaram"

tahu dayah selalu buat apa bila orang usha semacam..?

dayah tanya direct je kat dia.. kuat-kuat..
kuat kuat tau..

"nko nak apa pandang pandang"

hahaha..biasanya orang begitu mesti blah cecepat sebab malu..kahkah..

padan muka nko!

oklah...

itu jer nak cerita pun..

babai....

^_^

love what you do..
do what you love..

3 comments:

  1. nmpk beg tu yg terjah tu...cnmtik...:)

    ReplyDelete
  2. Baguslah tips cara kak dayah berjimat...umi Qi nk cuba ikut tips tuh lah...pastu nk ada motif berjimat...baru rasa smangat..cantik yer shawl...tuan dia pun lg cantik :)

    ReplyDelete
  3. eh silap tu org selalu pandang2 sebab nampak cantik dan lain kot he3...cer senyum kt diorang mesti diorang akan tnya beli mana shawl tu..

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.