Monday, September 9, 2013

seminggu berlalu.. kejap je kan..

dayah ingat lagi isnin lepas dayah update blog dengan mood senyum gembira..
langsung tak rasa monday blues nye mood...

lepas tu kononnya nekad dalam hati nak update blog hari-hari..
nak ambik gambar gedik banyak banyak..
kononnya nak jadik blogger tegar...
update blog..update blog.. lepas tu blogwalking...
kononnya............

^_^

end up...
minggu lepas tiga hari je ioll hapdet.. lepas tu...
lantak nko la blog.. tapi.....!!!
gambar gedik tetap ado... hekhek...
nak ambik gambar senang je kan..? klik..klik aje..
takde make up.. setakat sapu nivea day care cream sajo.. dan lipcare..
hari khamis kalau tak salah...
dayah sempat singgah office sekejap...
buat apa yang patut *hal kerja la..
breakfast kejap..
macam biasa kalau tak minum kopi tak sah kan rasanya..
tak kira lah apa jenis kopi pun.. janji minum... kalau tak nanti ngantuk..
naya...!
lepas tu sebok dengan urusan luar pejabat.....
sampai sudah tak masuk office...
macam biasa kalau minuman dalam tin tu biasanya kalau tak beli sendiri ioll kebas dari stok suami ioll yang dia simpan dalam peti ais ioll..kira sewa la kan... haha.. oh... gambar ini sengaja di effect kan untuk mengurangkan sedikit rupa paras yang sedang diselubungi jerawat dan kulit kering yang sedang mengelupas.. makcik baru buat treatment.. sendiri buat la.. takde la jejak kaki ke spa bagai...takde..takde...suami makcik dayah kata membazir je pergi spa.........................
huuurrrmmmm..
itu kisah hari khamis yang dah suam-suam kuku dalam ingatan makcik yang dah meningkat umur nih.. rutin biasa dan sama... ngadap jalanraya.. kerja... melawat abah dayah kat hospital.. balik rumah.. ngadap hal sekolah anak.. letih.. tv pun tak tengok.. terus tidur.... *sebelum tidur tu sempat la belek belek twitter dan instagram artis popular.. hehe.... lepas tu lalui malam jumaat secara rahsia..
 
esok nye pagi jumaat macam biasa... settle hal anak sekolah.. (kejut dia bangun tidur... buat breakfast simple simple untuk dia.. hantar dia pergi sekolah..suami ioll pagi pagi sebelum subuh dah pi kerja...) lepas hantar anak kesayangan pi sekolah... macam biasa kerja..kerja...kerja....dan kerja... tapi banyaknya kerja luar... pphheewwwww... letih bila kerja luar nih.. berjam-jam habis dalam kereta jer... lepas tu sempat la dayah singgah office kejap.. tunjuk muka kat bos.. lepas tu submit apa yang patut.. reply email apa yang patut.. arrange delivery apa yang patut... walaupun letih.. dayah harung jugak hari jumaat tu dengan muka manis.... *padahal seriously dalam hati dan fikiran gundah gulana.. macam macam yang dayah fikir huiiii..


kan....muka manis je ngadap email customer.. *padahal dalam hati menyumpah jugak tu haha..stress banyak keje..!

most of the time..ini lah wajah dan air muka sebenar masa buat kerja.. serius je.. takde makna la nak senyum senyum.. *karang mahu bos ingat i curik tulang pulak kannn..

eh...! Nampak tak kerongsang riben kita.....? cantik kan..? sememangnya walaupun sedang dalam keadaan stress dengan sekeliling... *kerja....kerja...* tapi sebab hari tu dayah pakai cantik cantik.. memanjang mood baik sesaja.. kadang feeling macam princess princess pun ado......ngahahahahaha.. 


oklah...takde apa nak cerita dah..
ini pun dayah hapdet sementara urusan surat menyurat hospital selesai.. tak masuk opis lagi hari nih.. mesti bos ngamuk nanti.. tapi lantaklah....... kerja tu kerja jugak.. hal keluarga kena ambik kisah jugak... *ayah dayah tak sihat..tak berapa nak ada mood nak cerita tentang itu dalam blog.. malas nak layan mood sedih.. ^_^

okbai..

2 comments:

  1. comey jer riben kat selendang tu kak..

    ReplyDelete
  2. moga ayah dayah cepat sembuh hendakNYA.
    patutlah senyap je.

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.