Monday, October 7, 2013

ahad saya minggu ini

Semalam.. ahad bersamaan 6 Oktober 2013 dayah dengan perasaan sangat gembira lagi terujanya bangun awal pada hari minggu..lebih awal daripada bangun tidur hari biasa... eksaited basuh baju siap jemur.. sapu lantai luar pakej siram pasu bunga.. vacuum dan mop lantai.. belum pukul enam setengah lantai dapur berkilat dayah sental... haaa.... punya lah semangat pagi pagi buta dah berkemas.. kejut suami kejut anak.. lepas diorang mandi+solat.. kitorang keluar.. breakfast.. plan nak sarapan kat satu kedai yang capati+kari kambingnya sedap sedap sedap sangat...
 
lepas breakfast... suami dayah straight away hantar dayah ke komuter.. dayah nak pi shah alam.. perasaan eksaited sejak awal pagi... hikhik.. kerana dayah bakal bertemu sekali lagi dengan kakak blogger cantik... owner blog kongsibersamanora.blogspot.com

 
dayah kalau tengok gambar nih mesti sakit hati sorang sorang mengenangkan betapa kak nora nampak lagi muda dari dayah.. pheeww... dayah adalah siyes tau.. kalau kitorang nih jalan berdua pi lepak lepak kat shopping complex..dayah yakin kak nora akan kena ngorat sementara dayah langsung takde orang nak pandang... dia cantik la.. dan buat kesekian kalinya..dayah adalah dengki.. hekhek..
 
weiii...kulit muka dia suci tau.. licin je.. dayah nih bertenggek lima enam biji jerawat kat muka..huh..

 
dayah meneman kak nora ke majlis pra-pelancaran produk hananut.. bertempat kat rawang.. semalam.. dayah rasa kat factory diorang kot.. sebab dayah ada nampak oven besar besar masa majlis pelancaran semalam.. meriah dah macam mini pesta... dengan khemah besar besar.. ada cabutan bertuah pakej dengan artis buah persembahan lagi... fuhhh.. ada ifa raziah... *suara dia nyanyi live memang sedap bhaiiiii* ada roslan shah dan fazley zainal *betul ke ejaan nama itu..malas pulak nak gugel double check.. hikhik..
 
dayah first time dengar nama hananut nih..

memang langkah bijak la diorang marketing panggil bloggers..
*ingat tak masa durian crepe jadik fenomena kejap dulu...dayah yakin sumer tu sebab blogger yang    dok up entry sana sini share kat fb sampai semua orang nak rasa durian crepe tu...

so..tak mustahil kan produk hananut nih boleh jadik cemerlang gemilang dan terbilang dengan promosi daripada bloggers.. apa lagi diorang menggunakan khidmat blooggers dot com bukan calang calang blogger yang jadik ahli bloogers dot com tu tau...  hikhik.. kalau macam dayah nih blogger ikan bilis.. memang tengok dari jauh je la.. event semalam pun sebab meneman kak nora.. kalau tak dalam mimpi pun dayah tak sampai situ.. :) mekasih kak nora bagi dayah peluang dedahkan diri dengan event... sayang akak kuat kuat... muahh..muahh..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
macam biasalah kan majlis majlis macam gini dimulakan dengan bacaan doa.. *orang yg baca doa semalam laju giler bacaannya.. dayah rasa macam baru dengar bismillah tadah tangan tahu tahu dah aamiin... personally terpinga pinga.. takkan ustaz malu baca doa.. hurrrmmm.... * kompius makcik.. tapi sila bersangka baik la kan....maybe dia nak terkucil kan..kan.. lepas sedikit ucapan dan kata kata aluan daripada owner hananut , majlis yang diacarakan oleh ifa raziah pun dirasmikan oleh pemilik hananut... *sorry dayah lupa nama tapi kalau tak salah namanya puan siti.. ^_^
cantik orang nye.....
 
 
kelihatan blogger shakiddo sedang bergonjeng kat atas stage... *isy isy..
 
 sambil menjamu selera...tetamu yang berkunjung ke majlis pra-pelancaran hananut semalam didendang kan lagu dari suara merdu ifa raziah.. roslan shah dan fazli zainal.. memang power la suara ifa raziah nyanyi live.. tetiba dayah rasa macam nak terminat kat dia pulak.. hekhek..

 
dah kenyang perut suka hati..
pihak media dan blogger dihadapkan dengan sesi soal jawab..
macam macam soalan yang ada semalam tapi dayah tak beri perhatian pun..
yelah .. dayah kan cuma meneman kak nora.. hekhek.. tak kuasa nak menyebok...
dayah asyik ambik gambar je... heehee.. pakai kamera mahal lagi canggih milik kak nora.. :)
.

lihat..lihat... ada cookies yang dayah nak review...
 
masa makan dayah dah rasa beberapa jenis cookies *jenis biskut raya tu sedap jugak.. ada la satu dua jenis yang menepati citarasa dayah... sampai dayah plan nak ambik buat gift kat satu majlis besar yang bakal dayah hadapi lagi dua minggu nanti..
 

ini la produk yang melalui majlis pra-pelancaran semalam..

Nampak macam sedap kan..?

hurrmmm...


harga sebekas rm18 , dalam ada 18 keping...
bunyi macam mahal kan..
jatuh sekeping tu rm1..
biar betul...?

betul lah...

^_^


semalam...masa dayah nak lipat kain yang pagi pagi buta lagi dayah dah jemur tu..

dayah bukak la bekas tu... *nak asingkan 5 keping buat tester.. kan dayah plan nak buat gift kan..

so... ambik gambar... ambik lima keping bawak pi dapur masuk dalam bekas jenama Tupperware :P

bila dayah pi depan balik tengok tengok........... tinggal sekeping..!

ggggrrrr... bolat kejap mata i tau...

ceesss suami dengan anak i nih kan...

makan mengunyah ke tak tu..?

dengan muka tak bersalah je diorang tinggal kan kat dayah sekeping jer... gggrrrrr...

sambil merungut sambil capai cookies sambil sumbat dalam mulut sambil...sambil...sambil....

..............................
....................
............
......
..
.

dayah tak ingat dah...tak ingat geram..tak ingat ggggrrr...
punya lah sedap cookies itu..

mak aiii patutlah laju je hero hero dayah ngap..!

terus lupa harga mahal.. terus tak ingat harga sekeping rm1.

weiiihhh...untuk cookies yang sedap macam tu... rm1 sekeping adalah berbaloi tau..!

reward kat diri sendiri dengan makanan yang sedap lepas berusaha carik duit..
takpe..

dayah yakin... lepas nih.. selain garret popcorn..
hananut cookies nih adalah benda wajib dayah beli setiap bulan buat stok barang makan.
makan sampai jemu..
erkk..
boleh ke jemu dengan makanan sedap?

Alhamdulillah..syukur dengan rezekiMu Ya Allah.

dayah dah fikir dah..
selain untuk makan sendiri..
len kali kalau ada majlis tunang kawen birthday...dayah nak beli untuk kawan kawan..
good stuff macam nih memang patut dikongsi weiii...

nkorang....siyesly hananut cookies nih sedap giler..!

nkorang boleh lupakan garret popcorn sekarang..!
sila support local food..
support produk tempatan..
silakan...

haha..

kali nih dayah bebetul siyesly terasa hati...
terasa hati sangat dengan cookies yang sedap ini..

kenapa nko tidak muncul awal dalam hidupku wahai hananut cookies..
wahhh gitew...


dengan si cantik manis farisya kebanyakan gambar dayah curik dari IG dia hehe.. kan semalam dayah cuma meneman.. so takde ambik gambar sangat.. hikhik.. mekacih sis.. ^_^

ok... itu sajalah yang dayah nak kongsi..

nkorang baca panjang lebar.
point dia sikit je..
haha..

hananut cookies sangat sedap weii..
terasa hati i tau..
kenapa lewat sangat muncul dalam hidup i..

*goodbye garret popcorn..goodbye famousamos cookies..

sekarang titew ada junk food baru..
yang lebih diyakini halal nya..
^_^

again.. mekasih kak nora.. kalau tak kerana akak takde lah dayah berkenalan dengan cookies sedap ni.. ^_^

 
p/s : tak berapa nak ada kena mengena... semalam dapat jumpa iera lagi.. titew sayang iera.. muahmuah... diorang nih asyik pakai baju sama jer.. jeles ioll tau.. ioll dah lama tak pakai baju couple macam tu..sebab suami ioll dah tua... tak sesuai dah.. hahaha.. ioll tak pe..muda lagi.. hahaha..tak syok la pakai sensorang kan... takpe lah......rela berkorban melaram pakai couple shirt demi mu encik suami yang dah tua..............

3 comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.