Friday, October 11, 2013

nando`s alamanda...

lepas beli selipar ..
terus suami dayah ajak dinner kat Nando`s Alamanda..

sebab dia dah janji nak jumpa kawan dia...

mesti lah dayah okey je kan..
makan sedap sedap lepas letih berperang sempena J-Card Day...rezeki..rezeki..

phheewww... *terkenang betapa ramainya orang semalam...dan waktu dayah menaip nih terasa kebas lagi kakitangan nih..masa dayah sampai aeon cheras selatan tu lengang giler.. mungkin sebab baru lepas hujan.. memang rasa heaven giler shopping orang tak ramai... tapi masuk je lepas maghrib tu... memang berlaga laga bahu la berjalan.. surau punya penuh sampai suami dayah pi solat kat luar.. mujur belakang aeon cheras selatan tu ada surau.. lepas maghrib.. berperang untuk kali kedua.... *eh.. patut buat entry lain la cerita pasal pengalaman j-card day kan.. huurrrmmm..

sambung cerita makan lah..


dayah tak pandai nak order kat kedai kedai macam nih... tahu nak makan jer.. heehee... so biarlah suami dayah yang hensem tu order...dayah ikut je.. tapi kalau tak sedap.. awas... dayah salahkan dia.. haha.. :P
 


hidangan awal yang sampai... jangan ditanya nama nya... dayah tak tau... yang dayah boleh bagi tahu... yang ala-ala biskut batik ke kek batik org panggil.. ha yang tu langsung tak sedap OK... gggrrrr... rezeki punya pasal dayah kunyah jugak la perlahan lahan... dan aiskrim... ok lah... *sedap... katanya itu aiskrim baskin robbin.. entahlah... dah lama tak mam kat baskin robbin .. lupa dah rasa aiskrimnya... haha.. *ada motip

 
iced lemon tea... boleh lah... sedap... tak masam sangat... teh tak manis sangat... asal air nih kurang je.. mintak refill... hikhik..
 


budak nih memang ngadap aiskrim je lah... sementara tunggu makanan sampai... lapar sangat dah masa nih..mood pun rasa macam weng weng... haha.. yelah... letih lain macam biler bershopping time j-card day nih.. sebab orang ramai sangat kan..sesak lain macam suasana nya.. ingat lepas shopping balik umah terus...boleh rehat kan.. tapau nasi goreng goreng kat kedai tomyam.. lepas makan boleh belek hasil peperangan gitu.. hehe.. tapi tu lah... suami titew nih ajak pi jumpa kawan dia pulak.. macam hari lain tak boleh jumpa kan... titew nak bersungut dan merungut jugak semalam tapi dah awal awal disogok sepatu baru......maka senyap je lah kan... kot ada sebarang tak puas hati.. pompangpompang dalam hati je lah... haha.. *giler punya hipokrit haha... muka senyum manis la konon tapi dalam hati............kelat..pahit..masin..payau pun ada...... haha.. 

dan akhirnya makanan pun sampai....


inilah yang suami dayah order untuk dayah..


yang nih untuk hakim

 
yang nih untuk suami dayah...

makan makan semalam berlalu dengan pantasnya...
kata mood dah weng weng kan...
memang nan hado lah ambik gambar mesra-mesra..
masing masing laki bini memang letih..
 
tapi suami dayah tak tunjuk la dia punya letih kan..
kena la control macho kan.. dia kan suka feeling feeling hensem bergaya..
haha..
dah kawen jadik laki bini bertahun tahun pun suami titew masih suka nak control segala bagai depan titew.. tapi titew tak kisah..lantak lah kan.. itu yang buat saham dia sentiasa tinggi kat mata titew... dia tak macam sesetengah lelaki... sebelum kawen apa pun boleh... lepas kawen apa pun tak boleh.. :P
 
oh ya...ada lah sembang sembang lebih kurang time makan..
 
masa tu baru suami dayah bagitahu sebab dia nak jumpa kawan dia...
rupa-rupanya.. 
nak kutip hutang... hehe..
 
sebab tu selipar hakim putus...dengan dayah dapat kasut baru...
nak dapat  RM lebih rupanya... hikhik...
 
mekasih yer orang yang bayar utang...
 
*dayah tak kenal kawan suami dayah tu... kawan dia masa zaman study dulu yang dayah tak pernah berpeluang jumpa... baru baru nih diorang terhubung kat fb...then kawan dia tu nak bayar utang.. suami dayah pernah tolong dia dulu bagi pinjam duit..
 
baik hati rupanya suami dayah nih..
 
dah la hensem..
 
tough...macho...tampan...kacak...bergaya...
 
 
-->ada banyak lagi balance tu... kena bodek lebih sikit nih ngahaha $_$ mata duitan :P

2 comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.