Monday, November 11, 2013

Bercanda tengah malam

Jumaat lepas dayah sempat join satu event kat bangi... majlis tu mula lepas maghrib.. habis pukul sepuluh lebih macam tu... sepatutnya dayah nak pergi together gether satu keluarga ke majlis tu tapi berlaku satu perkara yang dayah taknak cerita... dayah sendiri nyaris nyaris taknak pergi tapi suami dayah kata...pergilah.....belajar beranikan diri...lagipun event tu dekat sangat dengan rumah... 20 minit drive je.. tarik nafas panjang... lepas.... fikir......fikir...fikir... ok lah.. dayah pergi.. drive sendiri..
 
pengalaman yang dayah memang takkan lupa lah...
 
tak sangka kerana blog..dayah boleh jadi seberani ini...
 
dulu nak drive kereta nak masuk gear dua pun takut.... haha..!
kalau dayah kenang sendiri...memang dayah senyum sorang...
 
rasa untung diri nih bila ada seorang lelaki yang menyokong kita..
yang sayang kita..
 
*yang lupa birthday kita...
 
hahaha...nkorang ada baca tak entry tu..?
 
 
memang malam tu hakim marah betul dengan bapak dia...
terharu betul lah dayah masa tu...
 
hiihii...dayah selalu rasa hakim lebih sayang ayah dia daripada ibu dia nih...
 
sebab dayah garang kot...
 
selalu marah dia... hikhik...
 
tapi marah tu sebab sayang kan......
 
 
abih  je event tu.. dayah call suami dayah.... berbelas kali... tak berangkat... eh... masa tu dayah heran jugak tau... ingat suami dayah nih merajuk ke apa...? laju laju ioll drive balik rumah... balik balik tengok tengok rupanya hero hero dayah nih dah tertidur depan tv... cesss... dayah sampai rumah 20 minit sebelum pukul 11 malam... biasanya diorang tak tidur lagi waktu macam tu... agaknya dayah takde kat umah...masing masing bosan layan tv hahaha... selalu sebok kacau dayah kalau dayah nak tengok tv malam malam... hahaha... dayah memang syak diorang boring dayah takde... kehkeh... pelan pelan dayah kejut suami dayah ... kejut anak... ajak makan kat luar.. jom.. dayah syak diorang mesti belum makan...walaupun masa dayah nak pergi event memasing janji akan pi makan kat kedai tomyam belakang umah... dan sangkaan dayah tepat... laju laju suami dayah pi basuh muka pakai baju nak keluar makan... hakim...? hehe... memang tak nak bangun la dia kalau dah tidur... so..kitorang biar je dia tidur dalam kereta.... on aircond.. bukak tingkap sikit... dan kereta bebetul depan mata... :)

 
dayah order nasi goreng daging merah.......sedapnye....! RM 5.50.
 
nasi goreng daging merah adalah feveret dayah bila makan order order ala carte nih... heehee..
 

 


suami dayah pulak try nasi goreng kerabu dengan sotong... RM6.00
 
sedap jugak..........................nyum nyum...
 
 
agak agak la masing masing dah lapar kan...
 
 
bila order sampai je... tak tengok kiri kanan dah...masing masing senyap je makan..
 
tau tau dah abih...
 
kat event tu ada disediakan makanan...tapi dayah takde hati nak menjamu selera kat sana..
hehe...asyik dok teringat kat suami dan anak...
walaupun diorang beria kata akan keluar pi makan...
tapi dayah yakin mesti masing masing nak tunggu dayah jugak... nak makan sekali...
tu yang sampai tertidur masing masing depan tv...
 
dah kenyang makan nasi... sambil borak borak dengan suami dayah..
kitorang order bubur ayam..untuk hakim...
budak kecik  tu kan tidur dalam kereta..
nanti dah sampai rumah dia terbangun...kot lapar senang...
biasanya dayah bancuh susu nestum je...
 
ragam anak masing masing tak sama.....
pandai pandai la handle dan tackle anak tu...
 
heehee...
 


sakit hati....! apasal la dayah tak perasan gambar air nih blur...!
 
hahahaha... nih semua gara gara dahaga sangat la nih.... ambik gambar tak double check lepas terus nak minum...sambil borak borak dengan jejaka hensem ioll..mana nak teringat dah nak double check gambar okey ke idok kann.. hekhek... rasa gak sesal dalam hati...
 
terkenang ayat dalam kl gangster "baru nko tahu erti penyesalan"
 
haha..
 
kat restoran feveret dayah nih apa pun sedap..
 
menepati selera dayah sekeluarga lah..
 
selera nkorang dayah tak tahu la ngam ke tak kan...
 
tapi kalau nkorang rasa teringin nak try...
 
datang lah...!
 
Restoran Doll Tomyam
Bt13 , Jalan Cheras
43000 , Kajang
 
No. Telefon :  tak kuasa dayah nak mintak hehe..
 
ok bye...
 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.