Tuesday, November 26, 2013

bila anak bertanya , ibu ada duit ?

ok fine....!

mentang mentang la ibu dia nih apa pun nak bajet kan...!

suami dayah outstation...

so..dayah tanya lah hakim...... nak makan apa............

"anak nak makan apa..?"
"nak ibu masak ke makan luar je..?"

tu la dia hakim tanya..

"ibu ada duit tak..?"

wah.wah...

bertimbangrasa jugak anak ioll nih haha.. reti pulak dia tanya dulu kan..

taknak basuh pinggan la kata kan..

entah drama tv mana entah dia pernah tengok...

makan kat kedai takde duit nak bayar end up cuci pinggan berlambak lambak..


dayah cakap "ibu tinggal dua puluh ringgit je.."

hikhik..

boleh tau budak kecik nih kata...

"haaaa....jom makan kat doll tomyam ibu... kat situ cukup duit ibu tu kalau order....."

boleh tak...boleh tak...boleh tak anak ioll decide kat mana nak makan dengan bajet rm20..? boleh lah... lagipun doll tomyam nih dekat je... tak sampai sepuluh minit naik kancil dah sampai... makanan pun menepati citarasa dan selera ioll... huhu..
 

ambik gambar sementara tunggu makanan sampai...
hikhik...
hakim memang pasrah dan redha je dengan perangai ibu dia dah haha...

ada ketika dia yang offer dulu "ibu nak ambik gambar tak.. nak tak..nak tak.." gitu...
yang buat geram bila dia tanya tu sebenarnya time bateri handphone dah nak habis haha.. mana mau camwhore bagai kalau bateri handphone dah nak habis kan..kan..kan... haaaaa..... time tuuuuuuuu lah dia akan offer ibu dia baaaaanyak kali.. "nak ambik gambar tak" geram je......... dia tau dayah bersungut bateri handphone nak habis time time tu la dia nak menyakat..weihhh zaman sekarang anak anak berani menyakat ibu bapak ehh kalau dayah masa kecik dulu menyakat mak bapak dayah mahu makan penampar jepun hahaha... nasib baik mama dengan abah dayah dulu takde smartphone wakakakakahkah...

^_^

makan berdua dengan hakim kali nih takde pulak orang nak mengorat dayah
kehkehkeh *makcik tak sedar diri
tapi biasanya memang ada je tau orang mengorat dayah kalau berdua je dengan hakim..
diorang kata dayah nih kakak hakim.. haha..
*tampar diri sendiri
eh... eh...
tengok la hakim...
dia buat memek muka tu dengan sendirinya..
tak payah ibu dia suruh suruh dah... sampai je makanan dia get ready..
bukan makan..
get ready bergambar dulu..

haha...nasib la anak...
ibu yang belanja maka suka hati ibu lah hehe...

nasi goreng daging merah + telur mata
portion dia banyak so memang dayah order satu je...
kata bajet rm20 je kan.kan..kan..

share la ngan hakim..
lebih baik begitu kot..
tak cukup boleh order lagi..
kalau tak habis...
membazir dah kan..


sirap bandung dengan durian belanda...
air memang tak dapat la nak share kan... nanti pedas tak cukup air .. naya..!

kitorang makan cepat cepat..
lepas tu terus balik...

makan bila encik hitam keris emas kitorang takde memang sunyi la..
hehe..

^_^

haaiippp... kena stop mengarang nih..
bahaya.. kang terluah pulak feeling rindu dendam kat sini..

oh no...!

hikhik..

okbye....!

5 comments:

  1. hahaha..
    budak2 sekarang pon pandai tanya macam2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Konfiden level budak zaman sekarang tinggi.. hiihii..

      Delete
  2. hehehe.. pasni entry ayahnya dating dengan dak Hakim tanpa ibunya pulak.. ;)

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.