Tuesday, November 26, 2013

dayah rasa sentap lah..! serius nih..

ianya tak sepatutnya berlaku kan..
nak sentap sentap macam budak kecik...
hikhik..
tapi dah itu yang terasa kat dalam hati ioll..
nak buat cemana kan..

sebagai manusia biasa..
yang ada hati dan perasaan..
sentap tu tak dapat dielakkan..

"sentap la sensorang...apasal nak bagitahu semua orang..?"

excuse me..... suka hati i lah.. haha...


tadi dayah dok la membelek page yang dayah baru buat kelmarin..
belajar membelek ikut henpon..
lepas tu hakim datang tanya "ibu buat apa"
dayah pun explain la kat dia..

"ibu tengah belajar nak handle facebook perniagaan online ibu nih....."
sambil tunjuk henpon kat dia...

lepas tu........boleh pulak dia cakap...

"baru 41 je yang tengok perniagaan ibu...?"
"baru 41 orang...?"

"ibu ada 41 kawan je ke ibu...?"

haha.... 41 je kawan ibu....?

sedih nye ibu nih eh...?

"tak hakim... yang 41 orang nih bukan semua ibu kenal..."

"tapi dia tulis 41 la ibu..."

"memang 41 orang tu yang klik like facebook perniagaan nih... tapi kawan ibu yang like kat bawah dia...nampak nih tulis boni kacakhitam keris emas dan 14 others... haa...yang nih ibu kenal..."

"14 campur ayah campur boni kacak jadi 16 je la kawan ibu... lagi sikit...."

hu..hu..hu....

sentap okey..sentap..!

haha..

dayah nih dah la jenis kalau anak bertanya dayah akan terangkan sampai dia paham....
kalau dayah tak reti nak terangkan sesuatu...dayah tolak kat ayah dia suruh explain hikhik..

"kesian ibu.... takpe ibu... nanti ibu bukak facebook hakim tambah sorang lagi letak nama hakim kat situ yer..."

oh..oh..oh... i is terharu la dengan isi hati anak i itu hihihi...

gitulah...

persoalan si kecil meninggalkan impak yang besar dalam hidup dayah petang nih...

yelah.. i kan orang jahat... sikit je lah yang nak kawan dengan i... sobsobsob...

tapi siyes lah..

dayah ada je invite kenkawan bagi la sokongan moral kat dayah kan sila la like page dayah kan gitu tapi.......... bila orang tak popular request like macam tu la rupanya... takde makna nye perhubungan dua hala kat dalam facebook tu... ia buat dayah sedar siapa yang ada hati dan siapa yang kurang hati. towards me and our friendship la gitu...

tak kisah lah kawan kawan ku...

kalau nkorang kedekut like pun tak apa...

tapi anytime je kalau nkorang perlukan like dari dayah... roger eh...

laju laju dayah mesti klik page nkorang...sebab bukan kena bayar pun kan....

kepada 16 orang kenkawan terawal  yang sudi like page dayah...

dayah akan sentiasa ingat nkorang...

nkorang baik....

:)

terima kasih.

cabaran berniaga online hikhik...
antara nak putus asa dan nak berjaya...

dayah nak pilih tengok tv lah...

okbye..

^_^

7 comments:

  1. Jawab jelah kak. Kalau tak jawab kang dia tanya tanya.
    Tapiiii......................kena bahan pulak dahhhh. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ngahahaha kena bahan dengan anak sendiri lain mcm cabaran nye.. kena sabar baaaaanyak sangat hikhik..

      Delete
  2. hahaha.. anak akak boleh jadi lawyer ni. :)
    pandai menyoal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. lawyer ke doctor ke.. asalkan dia jadi orang islam berjaya dunia akhirat.. besar harapan kat anak.. :)

      Delete
  3. Ade invite ida x... ida xkedek likeeee tauuuu... heeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kehkeh.. ieda.. kalu ieda tak kelik like pun xpe.. akak tau ida baik.... hehe..

      Delete

Note: Only a member of this blog may post a comment.