Monday, November 25, 2013

iklan kat ben ashaari dot com

ada la satu hari dayah jenjalan kat instagram...
lepas tu dayah terperasan la kat bahagian info ben ashaari tu...
dia ada letak nombor telefon dia... hikhik...untuk pengiklanan eh..
dayah mula la kan terpikir...pikir...
 
"ben nih blogger retis.... dia main letak je nombor dia...camner kalau ada orang kacau nombor dia?walaupun untuk iklan kan.."
 
hah..?
 
macam mana...?
 
 

kan...kan...kan...
 
dayah mula pikir sensorang kan.. eehhh ben ashaari nih ... dia memang suka kot kalau ada orang watsap dia kan... haha... dayah rasa macam nak try test tengok lah... kalau dayah watsap blogger retis macam nih... diorang reply tak...?
 
nkorang ada rasa ingin tahu macam dayah tak...?
ada...?
eh..?
dasar kepochi macam dayah la kan.. hak hak hak...
 
ok..
 
meh kita watsap ben ashaari nak..?
 
 

ha ha ha...
 
nkorang rasa ben ashaari tension tak.. kah kah kah..
 
haha..haha..
 
nkorang rasa dayah bebetul watsap ben tak..
 
kehkehkeh..
 
nkorang rasa gambar diatas original ke dah edit...?
 
haha haha..
 
tekalah...tekalah...
 
*bersambung
 
 
*********************************************************************************
 
tak payah nak bersambung sangat la dayah kan..kan.kan..
 
haha..
 
actually dayah kan sedang belajar belajar meniaga secara online....
so... dayah memang mencarik tapak untuk beriklan...
 
sana sini nasihat yang dayah terima daripada orang yang dah berjaya buat duit dengan berniaga nih semua menekan kan pengiklanan tu... penting nak promosi kan barang apa yang kita jual... kalau tak promosi macam mana orang nak tahu ye dak..?
 
dayah jual skirt cantik...!
 
rugi la kalau nkorang tak nak beli ..
 
haha.. *sempat promosi sendiri tapi seriously skirt nih cantik dan tinggal sikit sangat sangat kat dayah nih....sekarang dayah dah melangkah ke bulan kedua meniaga nih dah mula ambik stok baru...
 
:)
 
banyak jugak tempat dayah tanya untuk pengiklanan nih...
 
tahu la kan dayah nih buat apa pun nak dapat approve dari suami dayah dulu kan...
bincang bincang melalui watsap je.. *suami titew outstation jauh tak suka nak mengenangkannya
 
bincang bincang melalui watsap...
 
kitorang mintak la quotation daripada abang ben...
 
ketaq gak nak tanya..
yelah... blog berprofile tinggi kan...
 
Alhamdulillah... everything goes well.
 
tak sangka sebenarnya senang sangat nak berkerjasama dengan ben ashaari nih...
 
I learned something.. don`t judge people before you get a chance to know them.. hehe...
nak buat cemana kan... makcik makcik macam dayah memang cepat jump to conclusion je..
malas nak piker banyak hahaha..
 
semoga dayah kuat semangat nak meniaga...aamiin..
 
my second month...
^_^
 
putus asa..?
lemah semangat...?
 
semua ada...
 
ingat senang ke nak meniaga...
haaaa...
 
I`ll blog about it later...
:)
 
okbye.
 
 
antara skirt yang dayah jual...
cantik kan..?
 
hikhik..




6 comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.