Tuesday, November 12, 2013

Kisah benar.. "makcik sangat"

Nkorang ada blog...?

Pernah tak rasa macam tak tahu nak update pasal apa dalam blog.. sebab nkorang rasa takde apa yang best pun dalam hidup nkorang yang boleh dikongsi dengan semua orang..??? Hoii.. dayah sedang merasainya... feeling tak best kot sebab rasanya setiap orang ada je kisah yang boleh dikongsi..sepatutnya lah kan.. macam nko makan apa.. tengok tv cerita apa.. berita apa yang nkorang baca hari nih .. paling busuk pun kita boleh cerita blog saper kita pi terjah.. senang sangat boleh dapat at least satu entry sehari..

Kalau jenis mak mak lagi banyak benda boleh share... walaupun kehidupan biasa seharian... ada je orang yang nak baca.. dengan syarat lah.. gaya cerita dan penulisan nak kena best.. nak kena pandai berjenaka.. nak kena pandai susun atur cerita dan bonus besar kalau satu satu entry tu siap ada gambar yang cantik jelas terang dan menarik.

Itu lah yang dayah takde..

Bakat mengarut memang semulajadi ada lah tapi nak cantik kan karut tu supaya jadik ala ala karoot komedia.. mmg payah giler.. masa masa macam nih teringat la kata kata blogger titan berblog menulis biar dari hati dan kurangkan berpura pura.. pertama kali dengar dayah memang tak faham.. blur amat dengan statement blogger titan tu.. tapi lama lama.. dayah mula faham sedikit demi sedikit mengerti apa yang disampaikan blogger titan masa seminar buat duit dengan blog anjuran denaihati tu....

Payah nak dapat aura menulis dari hati tu..

Bukan semua blogger ada aura tu..

Bagi dayah..penulisan yang datang dari hati tu akan masuk dalam hati jugak..

Payah nak dapat..

At the moment.. rasa lost..

Hehe... benda yang nak di cerita kan ada je banyak.. tapi mood tak ada.. rasa blur.. entahlah.. kadang feeling cam gini sekejap je..

Hurmm..

Dayah nih memang dah masuk fasa makcik makcik kan..

Hiks.

3 comments:

  1. Kakcik dah masuk fasa nenek-nenek, tapi masih mahu menulis walaupun ilham sering tiada...

    ReplyDelete
  2. semua org alami dayah.... kekadang tu ada byk gile idea tapi pemalas nak menaip
    last2 idea tu hanyut entah ke mana...dah lupa atas faktor usia

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.