Wednesday, November 13, 2013

semuanya kerana linda onn..!

beberapa hari yang lepas... macam biasa dayah memang tak ingat la exactly date nye hehe maklumlah dah tua kan... nak check kat twitter mahupun instagram boleh je sebab dayah ada up gambar kat sana tapi dah dasar pemalas tu kan.... memang senang cerita memanjang tak ingat je lah..... ngehngeh...
 
so... beberapa hari yang lepas..
 
dayah berkesempatan bertemu dan beramah mesra dengan mereka setelah lama tak jumpa...
 
beberapa orang kawan yang baik... yang dayah sayang...
 
kitorang berkenalan kat event yang melibatkan linda onn...
kitorang semua peminat linda onn...
 
agaknya kalau linda onn tak jadik selebriti takde lah kot peluang dayah kenal dan dapat jadik kawan mereka nih..... maka kena lah terima kasih kat linda onn jugak sebab jadik selebriti kan... tak pasal pasal kerana linda onn.. dayah dapat kawan yang baik baik.. hiks..


dayah yang gemok ok fine... kak nor.. effa dan ila.. titew sayang awak orang tau..!
maaflah... gambar tak clear sangat untuk nkorang buat proses pengecaman kan..
 
actually pada hari berkenaan diorang ada majlis dengan amy mastura..
tapi dayah tak join la..
dayah lepak ngan diorang lepas diorang habis majlis dengan amy mastura...
 
sembang macam macam....
 
sambil sembang sambil makan...
 
kitorang makan kat redwok bangi..
 
sedap nye la hai...terkenang-kenang la dayah nak makan sotong masak butter..eh..kot..?
entah la apa nama nya yang dayah tahu sedap hekhek..

inilah rupanya....langsung tak menarik... haha... siyes dayah rasa rupanya cam tak menarik... tapi rasanya kebaboom sedap...! i is nak datang lagi sebab nak makan sotong goreng dengan butter nih.. feeling makan sampai kalau aaron aziz nak ambik gambar dengan dayah pun dayah akan suruh aaron aziz sila tunggu dulu..makcik dayah nak makan kejap.. hakhakhak..
 

 
 












 
dayah nih tak pandai langsung bila berkaitan dengan ikan nih ... daripada siang ikan.. masak ikan.. mahupun makan ikan... entah lah.. takde chemistry la antara dayah dengan ikan.. walaubagaimanapun dayah cuba jugak belajar siang ikan.. masak ikan dan makan ikan...
 dan ikan yang dayah tak tahu la ikan apa dan masak apa nih adalah sangat mabeles sedapnye bila dimakan dengan kerabu manga..! 


rasa nak mengalir macam sungai air liur sendiri bila tengok balik gambar nih..hikhik..

anak bongsu kak nor... peminat k-pop nih..
sayur apa entah masak ikan masin...
hehe...
nasib baik i dah ada suami kan..
jenis sayur pun tak kenal... hehe..
yelah... i bukan pandai masak tau...
tapi sesekali i masak sedap...

:P

pinggan dayah.... sotong goreng dengan butter memang tak nampak la..ambik je ngap ambik je ngap..

best lah makan tengahari kat redwok nih...

makanan dia sedap...

servis pun oklah.....
cuma bila kita order air tu macam lambat sikit sampai...
hehe...
biasa kalau order air kat mana mana kedai makan cepat je sampai air nya kan..
kat redwok ni bila order air tu menunggu menunggu kalau nko tercekik tu memang boleh jalan la jadik arwah... haaaaa..sungguh nih... kalau nkorang jenis makan tek bersulam dengan air ok lah.. sesetengah orang kan bila makan sikit je mesti nak minum..
tak tahan pedas kan.. "i lettew" hehe..

ok..

itu je lah nak cerita kot...

having great time with super great friends....
hikhik..

entah bila la kan kita akan jumpa lagi kan..kan..kan...

:)
 

14 comments:

  1. Replies
    1. Udang..? Huhu mana ada udang.. hekhek. . Kes nengok gmbr je la nih kan..

      Delete
  2. InsyaAllah, the friendship of ours will lasts 4ever, aamiin. Lps nih kita mkn2 masakan adik dayah yg jarang2 memasak yp klu skali masak, kebabom nikmatnya. Hahahahahah :-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak .. insyaAllah ... :)
      Dyh masak nanti yer..

      Delete
  3. kak, org dtg blog akak baca komen-komen je xbaca entry boleh ? hahaha...mungkin dia igt butter tu dgn udang padahal butter tu dgn sotong huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha mila...

      Komen mila nih kan buat kitorang laki bini gelak menggila tau haha

      Datang baca komen pun boleh..

      Tapi entry akak nih bukan ada byk sgt komen pub..

      Sobsobsob..

      Delete
  4. dua tiga kali ulang tengok gambar.. ingat ada gambar linda onn...

    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti dyh buat entry ada gmbr linda onn lepas tu dyh tag kat uncle naaa.. :)

      Delete
  5. Replies
    1. Heehee.. dyh sendiri tgk gmbr pun terkenang.. mmg menyelerakan..

      Delete
  6. pestime tengok sotong goreng butter..sotong tu celup tepung ke goreng biasa???nak try la buat..kalo sotong telur masin tau la..
    ikan ngan kerabu mangga pon cam pelik..ahahhaaa jakun nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe dayah tak pandai masak sangat jadik tak tau la cemana masaknya.. hehe.. tapi sorong goreng ngan butter tu siyes sedap.. :)

      Delete

Note: Only a member of this blog may post a comment.