Tuesday, November 12, 2013

Susah dah nak jumpa pau yang sedap

Kan..?

Sangat sangat susah nak jumpa pau yang bebetul sedap dari dalam sampai luar...

Kebanyakan pau yang ada zaman sekarang nih semua main tangkap muat je.. tengok dari luar nampak pau nye gebu besar macam sedap je sekali bila makan ek eleh...isi ciput. . Sedey.. tapi dah rezeki dan tak baik buang makanan most of us akan makan jugak la pau pau yang dah terbeli tu kan..

Sabtu lepas dayah ikut suami dayah pi main paintball kat tanamera sungai buloh... lepas habis main la diorang sumer singgah makan kat satu kedai.. dan kat kedai tu ada jual pau.. 

Dayah nih memang sukaaaaa sangat makan pau sebenarnya.. tapi tu lah.. payah sangat nak dapat pau yang memuaskan hati macam zaman 90an dulu.. 

Masa suami dayah ambik kan pau tu dayah memang tak letak harapan tinggi la terhadap rasa pau tu kan.. buang kulit pau.. lepas tu ngap...panas panas tu..

Sekali kan.......

Sedap giler uollss..!

Siyes sedap..!

Dari luar sampai dalam kiri kanan depan  belakang atas bawah semua sedap..! Feeling memuaskan nafsu makan sangat dalam setiap kunyahan tu..isi pau sangat mantap!

Fuhhh..!

Feeling sedap punya pasal sampai tak teringat dah nak ambik segala info bagai.. kot tak boleh jugak share dengan penggemar pau kan..! Takpe.. dayah akan pi sana lagi semata mata kerana pau..! Hikhik..

Itu jam dengan nombor telepon pun dayah ambik...

Sekarang... dayah masih dok teringat ingat pau tu.. insyaAllah. . Panjang umur.. dayah nak pi sana lagi...

Huwaaarrghhhh...pau yang sedap..semoga bertemu lagi...hikhik..

4 comments:

  1. itu kalau dah smpai pejam2 mata tu mmg sedap terlampau la tu... dah try ke pau yik mun kat tanjung malim tu... katanya sgt femos amos... dah 2 3 kali mkn tp ntah laa... biase jer rasenyer...

    ReplyDelete
  2. hikhikhik... 2 beranak menikmati pau sungguh kiut...

    ReplyDelete
  3. Akak, kita serupa . Saya sedang cari pau....pau sedap..susah nak dpt. Saya kena gI belah utara ke atas baru jumpa

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.