Tuesday, December 17, 2013

Punca utama tiada air

Semalam dayah terbaca kat internet dan terdengar berita yang mulai 17 disember 2013.. beberapa kawasan sekitar kuala lumpur dan lembah klang tiada air berikutan kerja kerja pembinaan mrt. Yang paling tak boleh dayah lupa bila dengar tiada bantuan air tambahan yang disediakan..

Macam tak percaya je..
Macam hairan je..

Yelah..tanpa rasa bersalah je pihak berkenaan kata tiada bantuan air sedangkan semua orang pun tahu betapa pentingnya air dalam kehidupan seharian kita nih kan..

Entah apa yang patut dibuat.. bukan mudah nak jimatkan air tambah tambah jika ahli keluarga ramai. Tips jimat air walaupun di google tetap takkan sama dengan realiti hidup satu satu keluarga.. walaubagaimanapun cara jimat penggunaan air mahupun mencari tips dan cara menyimpan air atau menakung air.. dipenghujung hari.. air yang ditakung akan tetap habis..

Yang penting.. bagaimana dengan orang tua.. warga emas.. kanak kanak.. bayi.. ibu mengandung.. dan ramai lagi nak survive tanpa air...

Mrt projek untuk rakyat..

Tapi kalau boleh jangan la sampai menggangu kehidupan rakyat..kan...?

2 comments:

  1. betul.................................. nape lah ganggu rakyat kan.. tapi bila fikir2 balik, udah kalau nak buat maintenance mmg terpaksa kita ni diganggu,... kang tak psal2 minum air kotor pulak da.. hihihii. ai is redhaaa je laa kak dayah kannnn

    ReplyDelete
  2. mila dah standby satu baldi je untuk simpan air, huhuhu...nasib baik setakat ni dekat rumah masih ada air.

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.