Tuesday, December 24, 2013

sampai hati bini aku...

sayu betul hati aku...
selama ni aku ingat cuma aku hero gagah dimata bini aku..
rupa-rupanya...........

huh..!

meh aku ceritakan satu satu...

la nih bini aku tengah dok polish casing handphone dia..
dengan penuh kasih sayang dia lap..dia belek.. dia usap..
aku pun sejuk hati je tengok..
yelah..
harta harta tu pun aku yang beli..
mestilah aku senang hati bila tengok bini aku jaga , usap dan belai harta dunia tu kan..
terasa lah dia hargai apa yang aku bagi..


ini antara casing handphone yang bini aku sayang sangat sangat..
campur yang dia tengah pakai...dia ada tiga casing handphone hello kitty..
semua aku yang belikan untuk dia..
nak harap dia beli sendiri...? memang tak lah..
bini aku tu kang casing kosong sepuluh ringgit pun dia kata mahal..
baik beli makanan... itulah ayat feveret dia..
mana tak gemok kan bini aku tu kan...
makan je dia ingat.. haha..
dua casing nih pun bini aku sayang jugak...
pun aku yang belikan..
aku tau taste bini aku..
polkadot dan vintage..
dua dua nih aku beli untuk dia  masa nak dekat raya hari tu..
satu aku belikan masa outstation ke penang..
satu lagi aku belikan masa tunggu dia dok fitting baju..
berjam-jam... aku nak tengok dia tukar baju dalam fitting room tu dia tak bagi..
haaaa... sudahnya aku jengah kedai handphone..
sebab hati asyik teringat bini sendiri yang sedang tukar baju..
tapi tak dapat tengok... haha.. tu la tangan tercapai casing untuk dia..
dengan harapan masa beli tu... kalau tak dapat tengok tukar baju kat situ..
dapat tengok malam kang kat umah..jadiklah.. kahkah..
niat belikan casing beserta sesuatu ... keji tak keji...
yang nih aku beli khas untuk dia tanda minta maaf sebab lupa birthday dia..
haha..ini memang giler kan... lupa birthday bini sendiri...
kesian bini aku..
kesian lagi kat aku...
nkorang tak tau betapa senangnya aku nak pujuk bini aku tu...
haha..
takpe..
gentle okey..dah lupa tu..mengaku dan minta maaf. senang cerita..
yang nih paling baru...
last month...
jalan jalan dating kat mines..
bini aku pegang pegang casing blink blink nih..
ok..
sebagai suami yang hensem...aku belikan la untuk dia satu..
takpe......memang tanggungjawab suami carik duit untuk isteri kan..

tu lah aku kata...
senang hati aku tengok bini aku belek belek casing dia satu satu..
dengan penuh kasih sayang lagi..
sekali aku terperasan..
dia belai belai satu lagi casing...hitam...
eh..?!
bila masa aku belikan dia casing warna hitam...
aaahhhh...nih yang tak boleh jadik nih...!
amboi...!
spiderman hoi...!

super hero kurus kering dan blur blur nih yang bini aku minat..?
tak cukup tough hensem macho bergaya ke aku sebagai hero dia hah..?!

spiderman..

aku musykil la ni... mana bini aku dapat casing nih..
aku tahu dia jenis tak beli barang barang macam nih..
dia keluar dengan siapa beli benda nih..

haaa....mula la aku usha bini aku baik baik..
takde pulak tanda tanda isteri curang kat muka dia..

habis..saper yang bagiiiiiiii casing tu..?
mana bini aku dapat casing tu..?

tengah jantung aku berdegup kencang..
tengah dada aku bergelora..

tetiba anak aku datang dekat..
capai casing spiderman tu..
dan berkata..

"ayah.....cantik tak hadiah hari jadi hakim bagi kat ibu..? haaaa...ayah kan bagi hadiah baju henfon..hakim pun nak bagi jugak hadiah baju henfon...tapi bezanya ayah lupa harijadi ibu..hakim tak lupa..."

okey anak okey....
rupanya anak aku yang bagi kat bini aku casing tu...
tapi..
perlu ke dia dok ulang ayah dia nih lupa birthday ibu dia..?
perlu ke...?

dia saja la tu kan nak menyakat aku...
dapat point nak menyakat bapak... bukan main lagi...

ppiiiaaappp..
aku cubit sikit..
haha..
padan muka dia...!
puas hati aku...

kahkah..

anak aku.............sukati aku la...
nkorang tengok la kan..
bukan main lagi diorang bergambar tanpa aku..
anak aku ni kan..
over bukan main lagi...
dia tak tau ke yang dia sendeng sendeng tu bini orang...!
huh..!
 nasib baik la aku sayang....

5 comments:

  1. wah cumel2 casing kak Dayah.siap ada hello kitty lagi.

    ReplyDelete
  2. uii..banyaknya casing tepon...
    huh
    ngan anak pon nk jeles ke..hahaha..
    salam selasa...

    ReplyDelete
  3. Kalau terlupa, mengaku dan mintak maaf lebih mudah.. takdelah adegan masam2 muka.. hehehe..

    ReplyDelete
  4. kelakar tau baca hahhaha aduyaiii lawak sungguh...suka happy family cmnih :)

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.