Sunday, September 29, 2013

roti cicah dengan kari

walla...!

sedap kan...?
nkorang pernah tak makan roti cicah kari nih...?
tak kisah la kari ayam ke..kari daging ke.. *kari ikan udang ketam dayah tak pernah try pulak..

hihi..

kisahnya....

ada sebuku roti gardenia kat umah dayah.... tak berusik...
belek belek... dah nak dekat dah tarikh luput... ohhhh... ruginya kalau tak makan kan...
so.....
fikir punya fikir.....
hurrrmmm....
makan ngan kari la...sedap jugak kan...
lama sangat dah tak makan cam gitu....
roti...cicah kari....eerrmrmmmmmm.....


sepantas yang boleh dayah masak tau....
portion kecik je.. sorang makan....
dah malam weiiihhhhh... mana boleh dayah makan banyak banyak...
kang tambah gemuk lagi kang....
motip dayah masak tu....nak bagi suami dayah makan...
ngehngehngeh....

lelaki takpe makan banyak...
nak kurus sikit pergi je gym...exercise..kan..kan..kan..

setakat nak masak kari nih....
memang small the pieces la gitu.....
^_^


setengah jam...
siap segalanya...
hehehe..
punya lah bangga dengan diri sendiri tau..!
tetiba terkenang saat tak berapa reti nak masak satu ketika dulu...
macam tak percaya je yang dayah akhirnya pandai masak...
so...mana mana anak dara yang perangai macam dayah satu ketika dulu...
*tak suka segala gala yang terkait dengan masak...
dun worry... bila sampai masanya...
masak masak nih akan jadik mudah untuk nkorang...
tambah tambah bila masak untuk orang yang tersayang...
:)

siap...
tunggu suami dayah yang hensem tu ngap je...

eeehhhh...*tak payah nak salin salin dalam mangkuk sangat la...
sikit je nih... kasik habis je.... hahaha...

lupa pulak nak cakap....

kalau dah dasar malas tu....
dia rajin cemana pun...
"malas" tu tetap ado...
haha...
yelah...
dayah fikir kan...
buat apa nak salin salin..
buat banyak mangkuk je nak basuh..
boleh jimat sabun..jimat air... elok la jimat kan...
hahahaha...

okbai..!
:P

Saturday, September 28, 2013

bila bini aku main paintball

Debak debuk jantung aku nih..  risau..!

Bukannya dia muda lagi nak main kasar-kasar nih..
Aku tau budak sukan akan tetap minat sukan..
Tapi bini aku kan dah gemuk sekarang..
Risau aku kalau kalau dia tergolek tengah tengah melasak tu..


Kahkah..
Bunyi cam aku nih suami yang keji je kan cakap bini sendiri gemuk..

Hakikatnya..bini aku tak kisah..
Dia pun sedar dia gemuk..
Gemuk gemuk pun cantik... haha.. ini pun hakikat..

Hari nih aku join rakan blogger main paintball..
Ikut rancangan asal..aku sorang je yang patutnya turun padang..
Tapi entah macam mana..entah kenapa..entah bagaimana..
Bini aku tetiba nak main..

*mesti lah aku support kat mulut kan.. dalam hati.. aku dengan Allah je tahu

Satu ketika dulu memang bini aku jenis lasak..
Terjun longkang panjat pokok mandi lombong..
*mandi lombong tau..selasak aku nih dulu takde la aku sudi mandi lombong haha
Tapi itu semua dulu.. zaman muda..
Nih dah tua tua..
Dah jadik makcik makcik..
Nak main paintball...?

Tak tahan..tak tahan...

"Awak..saya berdebor la nak main paintball nih"
*takpe manja.. kalau nak try pi la try..ambik tempat saya*

"Betul ke nih awak.."
*betul la..lagipun saya nak servis maker saya*

"Okeylah..saya try.."
"Lagipun elok la saya try sekarang kan.."
"Takkan nak try bila dah tua kan"

Erkk..aku dalam hati dah rasa semacam dah..
Bini aku nih dah kenapa..
Dia tak sedar ke yang dia dah tua..

Haha.. :p


Dalam gundah gulana tu..
Aku tetap maintain macho..

*ate takkan teman nak tunjuk sangat muka risau kat bini teman*

Aku ingat bila aku dah bagi dia gemuk..
Dia tak melasak dah.. haha..

Kantoi pulak kan..
Ye..aku la punca bini aku gemok..
Kahkah..
Dah tu..takkan aku nak biarkan diri aku gemok sensorang kan..
Dah kata suami isteri berkongsi hidup.. hidup bersama bagai kan..
Elok la.. gemuk pun bersama sama..

Eh..eh..


First game..tak sampai lima minit dah kena shoot.. haha..
Hentak hentak kaki bini aku geram bila kena shoot..

Ini je lah gambar yang aku ada ambik masa dia main..
Jadik la buat kenang kenangan..

Second game dengan final game.. bini aku dah pandai berdikari dah.. walaupun dia tak dapat shoot orang.. *haha aku tau dia teringin nak shoot tu.. takpelah.. first time kan .. next time kalau ada peluang insyaAllah kita join ok..

Apa-apa pun... hal hal macam nih la yang buat aku makin sayang kat bini aku..
Walaupun dia dah jadik makcik makcik.. dia masih nak mencuba.. dia nak joint blogger main paintball nih pun sebab dia tahu aku dah lama giler tak turun padang..

Apa je yang aku minat.. dia sokong.. aku silat dia silat.
Aku merempit dia merempit. Aku mekanikal dia mekanikal. Aku main enjin dia main enjin..
Aku paintball dia paintball..

Aku ingat kalau aku ambik kursus menguruskan jenazah pun bini aku akan joint..

Tetiba aku syak bukan aku je cinta kan dia..
Mesti dia pun cintakan aku kan..


Tengok..tengok...
Eh... bini aku melentok lentok sebab begitu cintakan aku..
Over kan..
Ke .. memang gaya orang yang mencintai memang macam tu..
Kena lentok lentok sikit..
Kalau betul la macam tu gaya orang yang mencintai lain kali ambik gambar aku pun nak lentok lentok lebih sikit..kahkah..
*konfem bini aku hangin je nih kang..

Tapi aku dah standby dah..
Standby perisai kahkahkah..
Kalau dia merajuk dengan aku sebab entry nih..
Aku nak marah dia sebab dia main paintball tadi pakai kasut yang tak sesuai..

Aku perhati je bini aku tu..
Kasut sukan ada je dalam kereta..
Tapi taknak pulak dia pakai kan..

Nkorang nak tengok bini aku pakai kasut apa tak masa main paintball?


Kasut Pink tu..! *kahkah nasib baik dia ada ambik gambar nih..bahan bukti nih..

Patut tak aku membebel...? Kasut macam tu dia pakai masa main paintball..

Aku memang perhati je bini aku tu kan...

Besar besar besar besar je aku tengok dia..

Tapi sebab aku lebih sayangkan dia dari kasut itu
maka aku buat senyap je lah..

Tapi..

Tetap lah akan aku jadikan sebagai perisai untuk diri aku.. kahkah..

Nasib la ye manja...haha..


Bini sulung yang mengada ngada.ngada.Yang cantik. Yang gemok.. eh..eh..

Errr..aku cover story paintball tadi cuma kat bini aku je la ye..

Kalau nkorang nak baca pasal nkorang dan orang lain serta keadaan sekeliling..
Nkorang tunggu entry dari bini aku je la ye..

Aku tak berapa pandai nak mengata orang lain..
Aku pandai mengata bini sendiri je.. haha.. *memang m4mp00s aku

Walaugimanapun.. main paintball dengan rakan blogger.. best..








Friday, September 27, 2013

Letih aku gelak kahkahkah

Dayah tengah gatal gatal belek watsap suami dayah.. errr... I is not queen control yer.. tapi I is boring yang amat .. bateri henpon I flat so I belek belek la henpon asben I.. haa.. panjang lebar I explain.. nak ngelak fitnah la konon nya.. sebab nanti ada je sedara mara I yang yang kata I nih queen control kang.. *macam la diorang diorang tu tak pernah belek hengpong laki dia kan...
Belek belek punya belek..
Sampai la dayah terbaca watsap group silat gayong asben dayah..
Sila lihat sendiri prntscrn..
Mengekek dayah gelak..
Lepas paham intipati sebenar..
Haha..memang ngeng..
i terfikir la..kalau jadik kat i apa agaknya i akan buat tau.. sebab i nih jenis suka buat surprise. .. .. . ... haha..
Watsap tu daripada abang sham..
Dah tua dah abang sham tu.. patut panggil pakcik dah..
Kat tempat silat suami dayah tu banyak yang pangkat pakcik pakcik..
Suami dayah je yang masih pangkat abang abang..
Isy.. dah la hensem..
Susah pulak hati ioll mengenang nya..
Haha
Takpe. . Takpe..
Dia dah boroi sekarang..
Kehenseman dia dah tercover ngan perut dia..ngahahaha..
Eh.. nkorang..
Nkorang paham tak watsap tu maksudkan apa..? Dayah baca tiga empat kali baru paham.. lepas tu gelak sorang.. ekeke..

Thursday, September 26, 2013

melampau dah bini aku nih tau...

nkorang yang sudi baca entry aku nih..
sila baca dengan mood sedih tau..

aku syak bini aku dah tak sayang aku macam dulu dulu..
aku syak cinta dia terhadap aku dah tak macam dulu dulu..
aku syak..

nkorang nak tau tak apa yang buat aku syak wasangka..?

eeehhh... dia sekarang dah taknak dah bergambar dengan aku....
kecik besar kecik besar je aku tengok gambar gambar yang aku jumpa..
tengok dia gelak ketawa peluk peluk macam tu..
tapi bukan dengan aku..

meh aku tunjuk kat nkorang satu satu..


gambar pertama yang aku nampak dalam henpon bini aku... amboi... bukan main lagi diorang kan...
 
 


tengok...tengok... dulu...dulu... dia main cak cak dengan aku jer...
dulu...dulu... kalau dia nak mengada-ngada dia ajak aku je...
sekarang...? mana aku...? mana..? mana..?


aku syak masa nih mesti aku tengah isi minyak kat petrol pump.. sebab tu aku takde dalam gambar kan.. *ayat nak sedapkan hati sendiri..

 tapi bila aku tengok gambar nih... melalui pandangan mata bini aku tu... aku dapat rasakan yang dia seolah olah sedang cakap kat aku.. "padan muka awak takde dalam gambar hahahaha" betul tau aku rasa macam tu... aku tau la bini aku kan.. bukan bini nkorang.. huh..


tengok ... diorang main main ambik gambar dengan gembira... sampai tergolek golek dalam kereta.. *mana aku.. sobs..sobs.. **airmata bergenang tapi aku syak ada habuk nih..



sedih tau hati kecik aku nih..
aku tau la selalu kalau dia ajak aku ambik gambar..
aku suka buat muka masam..
tapi itu bukan bermakna aku tak suka atau taknak ambik gambar dengan dia..
aku buat muka masam sebab aku yakin aku nampak paling hensem dengan muka macam tu..
dengan misai melentik dan janggut sejemput yang aku ada..
memek muka masam mencuka la paling sesuai kan..
takkan aku nak sengeh sengeh tunjuk gigi je memanjang kan..
jatuh la saham aku sebagai lelaki macho lagi hensem kan..


ada sebab lain sebenarnya..
selain gambar nih...
ada satu lagi penemuan baru yang menunjuk kan bini aku dah tak berapa sayang aku..

tadi kan..
aku minum air..
lepas tu aku letak cawan kat meja..
air ada lagi separuh cawan la..
lepas tu budak lelaki dalam gambar nih datang
dia nak minum air jugak..
dia tersinggung cawan aku..

tumpah...

ada ke patot aku yang kena cubit...?

*piaapp*

"lain kali awak nih letak la cawan kat tengah meja sikit"

ehh... aku salah ambik bini bawak balik umah ke apa petang tadi nih...?

ada ke patut orang lain yang tumpahkan air..orang lain yang kena cubit..?
mana keadilan dalam rumah aku nih weii..mana..mana...


budak nih lah... yang tumpahkan air..
tengok memek muka dia ambik gambar tu.. bajet hensem je kan..
takde pulak bini aku kisah .. aku tengok budak tu takde la senyum nampak gigi pun ambik gambar..



eh..eh.. ada la pulak dia bergambar senyum nampak gigi..
ala...gigi pun tak tumbuh habis lagi..
syok syok pulak budak nih bergambar dengan bini aku...
eeeeeee.... aku perhati je satu satu gambar nih...
siap la.. sampai masa nanti..
aku pulak bergambar dengan bini dia..
siap la..
eh..eh..


tengok..tengok... amboi...masing masing buat muka bajet comel..
eleh...kalau aku ada dalam gambar nih.. tak payah cakap banyak la..
konfem award paling comel sumer aku sapu bersih..
walaupun misai aku tebal janggut aku sejemput..
tapi lubang hidung aku mahal tau...
bila dalam gambar... aura lubang hidung aku terserlah lain macam tau..


aku tengok memek muka nih.. aku dah tau dah.. "awak takde dalam gambar" lepas tu yang kat belakang tu "blueek"


sampai pejam pejam mata ambik gambar..
bajet comel.

gambar yang paling buat aku rasa sedih kecewa hampa dan gundah gulana..
aku terpaksa share ciuman bini aku dengan lelaki lain...

fine..! fine..!
aku tahu ciuman tu kategori halal..

tapi dia kan bini aku..
sukahati aku lah kan..

"hakim..........meh sini ayah nak sekeh sikit...."

Wednesday, September 25, 2013

WW : kanak kanak zaman sekarang

event..event.. eksaited sangat nih.. hikhik..

tengahari nanti dayah nak pi join satu event kat bangi..

ehhhh.. nak tepek gambar la..


ha....itu lah event nye...
macam formal je kan event nye..
dayah rasa kecut kecut perut jugak nih sebenarnya..
sebab sat lagi dayah pi sorang sorang...
dayah terlupa nak tanya kat brader ini.. boleh tak bawak kawan.. huhu..
*bijak dayah..bijak..mengeletar la nko sorang sat lagi kan..

hurrmmm...

memang tarik nafas panjang la.
makin dekat waktu... makin kecut perut ioll..
*kan bagus kalau sekali dengan lemak lemak dalam badan kecut sama..haha..

macam biasa lah kan..
perempuan...mula la fikir...

"nak pakai baju apa"
"nak pakai tudung apa"

hehe..

siyes... entah biler la perasaan cemas cemas nak joint event nih akan hilang..

tetiba terkenang...kali pertama dayah join event...
kali pertama  dan dayah rasa sangat beruntung sampai sekarang..
:)

err...buat kali yang entah ke berapa.. tq bro! hekhek..kebanyakan event dayah dapat dari bro.. haha..
*garu kepala kejap.. dayah banyak gak mengumpat bro ni.. haha..

bagi dayah... secara peribadi..
banyak yang dayah dapat belajar bila join event nih..

yang paling dayah look forward , dapat tambah pengalaman *cliché kan tapi kenyataan. setiap event lain cara maka lain hasilnya...

ada jugak event yang dayah nak joint semata mata sebab nak jumpa rakan blogger..
saja la kan nak tengok blogger itu blogger ini in real life kan.. hekhek.. *kepochi dayah nih.. ^_^

phhewww...

lega sikit perasaan cemas ioll bila luahkan kat blog nih..
'entah mana lari perasaan cemas tu..tapi sat lagi kang mesti mai balik cemas tu.. huh..

*nak pakai apa nih... aduhhh...
*dah la sensorang..

*hui..nasib baik dayah nih jenis banyak cakap kan..kan..kan..
harap harap sat lagi tak berat mulut nak sembang sembang....

*harap harap ada blogger yang dayah kenal..boleh buat muka tembok ngekor je dia..haha..!

*harap harap blogger yang dayah tak kenal sudi kawan dengan dayah..
ioll sentiasa sudi je nak kawan dengan sesiapa pun..

adoyai...sekian..byebye..

Tuesday, September 24, 2013

awak..saya berjaya berak..

Hahaha... aku nak taip.. aku gelak..
Aku nak taip.. aku gelak..
Aku yakin bini aku mesti tarik muka..
Tapi aku tetap nak cerita..
Kahkahkah.. aku gelak sorang dulu..

Err.. nkorang kalau rasa diri nkorang jenis geli geli..
Cepat cepat lah berhenti baca okey..
Jangan kata takde amaran okey..

Bini aku mengadu kat aku petang tadi..
Sejak semalam dia tak berak...
Yang tak tertahan nya. . Masa dia mengadu tu suara dia punya perlahan.. sampai aku rasa nak suruh dia watsap je la bagitahu aku apa yang dia nak cakap.. sumpah aku letih menadah telinga.. tapi sebab muka dia bersungguh sungguh cerita.. aku angguk angguk la.. lepas tu aku errmm uurmmm oooo lebih sikit.. hahaha..

Bukan apa.. lebih baik aku eermmm urmmm oooo daripada aku cakap "tak dengar la manja cakap kuat sikit" memang aku mendapat la.. bebelan dan bebelan.. biasa la orang perempuan kan.. sesikit sentap..sesikit sentap.. *tapi yang tu la jugak yang aku sayang kan..

Nasib baik jugak la.. panjang panjang lebar aduan dia.. akhir akhir rumusan aku dapat tangkap dia kata.. "ingat nak cuba makan pisang pulak la kan.. mana tahu lawas kan.."

Kahkahkah... lega aku lega...!

Otomatik aku dapat tangkap.. mesti bini aku nih tak dapat nak berak nih.. haha..

Meh aku citer sikit meh..

Bini aku nih dia trauma sikit bila nak meneran..
Sebab..?
Orang perempuan sakit nak bersalin.. sakit dia macam nak terberak..
Kan?
Yang perempuan pernah beranak normal mesti angguk angguk kepala.
Sebab tu lah..

Ala.. tak penting pun untuk nkorang paham..
Dan tak kuasa aku nak explain panjang panjang.

Yang penting..aku..

Aku lega sebab aku dapat catch up apa yang bini aku cuba sampaikan.. aku tahu dia cakap perlahan lahan tu sebab dia segan.. yelah.. dalam kereta.. selain aku.. ada kerusi.. kusyen.. tisu.. kotak tisu.. tingkap.. speaker. . Stereng kereta.  Tu yang dia segan nak cakap kuat kuat.. kalau boleh isu tak boleh berak tu biar aku je la yang tau.. kan..kan..

Padahal.. ramai lagi manusia kat luar yang hadapi masalah susah nak berak nih..

Dah bertahun pun..
Sejak doktor suggest..
Setiap kali bini aku kata dia susah nak berak.. aku akan belikan je yogurt nestle bliss tu.. kadang tak bersebab pun aku beli.. memang mujarab la nestle yogurt bliss tu dengan bini aku.. minum sebotol..paksa rela dia habiskan.. dua tiga jam lepas tu.. konfem.. selamat..
Haha..

Dah selamat tu dah la kan..

Yang aku tak paham tu.. perlu ke dia kata..

"Awak..saya dah berjaya berak"

Perlu ke bagitahu aku...

Hahahahakahkahkah..

Aku terpikir pikir la nak buat kat dia sekali..

Lepas aku berak. . Aku pulak nak cakap..

"Manja.. saya dah berjaya berak.."

Haha.. letih aku gelak sorang la haihh..
Err..nkorang tak rasa kelakar ek..

Haha lantak.. aku rasa kelakar sorang pun takpe..

Apa la agaknya bini aku kata esok nih.. haha..



30minit , masa untuk diri sendiri

ini bukan iklan berbayar...

hikhik...

dayah ternampak la benda nih...
kejap kejap tu jugak teringat.....
macam dah lama tak pakai mask nih...
isyyy...
masa terperasan kan mende nih..
dayah tengah sikat sikat rambut nak tidur dah tau...
tapi tulah.....godaan kuat...
tetiba muka rasa macam gatal gatal mintak kena penampar..eh..!
mintak dimanjakan...hikhik..

ok lah.. ok lah...

sebelum tidur...

tempek la muka kejap...

alahai....feeling dia...tak tercerita...
harum bau rose tu.... peerrgghhhhh...

kalau nkorang nak tau rasanya...
nkorang kena pi beli la kat watsons...
lepas tu tepek kat muka nkorang yer....

phhheeewww....
feel......*terkenang.........

:)

siyes selesa...!

rasa macam nak tepek hari hari pun ada.. hekhek...

Monday, September 23, 2013

ambik nko sepinggan RM9..!


handbag of the week...minggu lepas yer..coming week dayah plan nak pakai beg hijau.. *sebab ini bakal jadik entry autopublish....so tak pasti la jadik ke tak melaram dengan beg hijau next week.. :D
kisahnya.............
dayah cuma ambik ayam seketul dengan paru dua tiga potong... sampai kat kaunter akak tu kata sembilan hinggit... uhuk..uhukkk... sembilan hinggit...? Sembilan..? Sembilan....? 9 ye... 9 ringgit Malaysia... dalam pasrah dan redha dayah order teh o ais..

"semua sekali sepuluh ringgit lima puluh sen dikk.. takpe lah.. sepuluh hengget dah la..."

katanya...!

first time dayah belanja sepuluh hinggit sehari ... tau..!

rasa menyesal pun ada masa tu... tapi dayah memang dah lapar sangat....
sejak pagi tak makan....
menguruskan itu dan ini.... *oh...ini kisah jumaat lepas.............................

lepas bayar... dayah pun jalan la ke meja...

sebelum makan tu... watsap dulu hasben ioll...mengadu...
nasik mahal sangat la..... uuuwwaaaaa...
ini semua petrol punya pasal la nih...
saper suruh naik harga kkkaaaannnnnnnnnnnnnnnnnnnnn....
gambar yang sama tu jugak la dayah watsap kat suami dayah yang hensem tu..
haha... entahlah...
rasa macam tertipu dan ditipu dengan harga tu...

memanjang dayah jelling je akak kat kaunter tu...


ngahahaahahahahahahaha
serious tau dayah geram.....
*gambar ambik sendiri.... giler luahan perasaan tau... pun semata mata nak watsap kat hasben ioll..
hahaha.... sumpah geram sangat dalam hati tau..masa gambar tu diambil la...

errr...

tapi kan...

bila dah mula makan tu kan...

uuurrrmmmmm...

sedap la pulak lauk dia....!

ngahahahahaha...

siyes sedap...terus mood benci hilang...
rasa macam.....mahal pun takpelah....sedap kot..!


terus ambik gambar lain watsap kat hasben dayah...
hehehehe.....mesti stress je suami ioll kan..
sekejap ngadu mahal..sekejap ngadu sedap...
siap ajak dia dating makan sekali la masa tu..ngahahaha...
*tapi dia tak datang la..... lain kali kot.... :D

takpelah kak....
sebab akak masak sedap sedap...
saya maafkanlah akak cas saya pada harga tak berpatutan tu..
hekhek..

nanti saya mesti datang lagi kedai akak.....
:)

Friday, September 20, 2013

lelaki cakap pasal makan luar


dah berzaman aku tak menaip menaip nih.....
kekok pulak rasa jari jemari aku nak bercerita....
yelah....yelah..... nama je blog suami isteri..
tapi yang bercerita asyik la isteri...
memang macam tu la hubungan suami isteri...
mana pernah aku jumpa laki dia lagi banyak cakap daripada bini dia..
biasa nya dalam rumah tangga nih bini jer yang banyak bercakap..
kahkah...
mesti bini aku tarik muka nih.. kahkah..

nih pun sebab dia request kat aku taknak share blog
banyak cantik... takde makna nak blog sendirian berhad..
sebab aku malas nak update je..
haa...meh aku update sikit meh..

minggu lepas aku bawak bini aku makan kat luar..

saja nak menyenangkan bini aku tak payah nak masak masak..

biasalah..yang sampai mesti air dulu kan...
lepas tu satu satu makanan sampai....

bini aku order nasi gorang pattaya.. satu pinggan... lepas tu kongsi dengan anak.. kejap suap diri dia..kejap suap anak... kagum aku tengok pasal sambil suap menyuap tu sambil dia sebok ambik gambar lepas tu upload kat instagram.. dasat..dasat... anak aku pun dah paham kalau makanan sampai jangan terus makan ... bagi ibu dia ambik gambar dulu... apa apa hal pun dia nak upload instagram dia dulu... yang aku herannya bukan dia ada follower pun kat instagram dia... sebok jugak dia nak upload gambar kat instagram tu.... huhuhuhuhu..hahahaha... nasib baik dah jadik bini..kahkah.. kalau belum aku ingat masa nak meminang aku mintak tawar kot hantaran.. kahkah... kan ada keluar kat suratkabar ke saper ambik gambar makanan itu tanda tanda sakit kat otak...? haha.. tarik muka ketat la bini aku nih nanti..kahkah..


aku tamak... aku order nasi kerabu... udang masak petai dengan tomyam campur.. sedap tomyam tu.. sampai licin la kuah tu bini aku hirup... eh..eh.. silap... licin kuah aku hirup... bini aku ngap tomyam dengan kuah tu sampai tinggal suku mangkuk je... hakhak.. tu lah... tu lah dianya... suruh order lebih taknak... takut tak abih... sudahnya... lapar lagi nasi dah abih... suruh tambah nasi.. pun taknak..

inilah perangai perempuan ...

anak tu dah besar.. dah boleh habis dah sepinggan nasi..
paling tidak pun dua pertiga la.. sikit sikit tak habis tu aku pun boleh tolong kasik licin kan...
tapi dia masih lagi nak share share dengan anak tu..huh..

tak paham aku.. bila tegur kang..merajuk... bini aku kalau merajuk.. dia tak suruh aku tidur luar bilik tau.... dia yang keluar bilik.. diangkutnya bantal busuk dia..lepas tu tidur bilik anak... hahaha.. comel sangat kelakuan tu kan... takpelah.. tengah aku boleh sabar..aku bersabar lah.. dah tua tua sikit.. agak agak aku malas nak layan kerenah merajuk merajuk macam tu.. aku kawen lagi sorang ye dak.. :P

*okey mungkin sejarah terlakar aku yang tidur luar malam nih kahkahkah


nih gambar nih semua aku ambik dari instagram la nih...

aku perhati je anak aku layan note2 tu...
manja sangat budak nih..
tak boleh tunggu kosong...merengek kat ibu dia nak tab nak phone bagai..
aku dulu kalau bapak aku bawak keluar dah cukup baguih dah..
tunggu bodow bodow pun takpe la melangut tengok orang lalu lalang..
tak de la nak merasa ada gajet gajet macam nih..

gambar bini aku..?

takde.

dia tak pakai tudung... dulu dulu aku okey kan la..
sekarang.. takde..takde..
kalau tak pakai tudung... tak payah up gambar...

hang pa semua perasan tak aku control macho kat dalam gambar tu..?

aku ingat lain kali aku tak payah control sangat kan..
sebab aku perhati perhati gambar tu..
aku nih memang semulajadi macho dah rupanya...

patutlah bini aku sayang...

errr...ada ke bini orang lain nak sayang aku...?

haha..

*konfem tidur luar aku nih...hahahahaha

Berlagak sangat kan.. bangga sangat kan..

Saja nak share.. dari facebook ke blog..

NajibRosmah? Sumpah Lawak kahkahkahkah

Ngahahahaha..

Letih i tersengguk sengguk gelak sensorang.. gila babai betul budak yang buat karangan macam nih.. dayah bajet cikgu dia mesti suruh buat tips jimat cermat kan tapi najib ngan rosmah yang jadik mangsa..

Adoyai..

Mak bapak la nih..
Konfem..

Mengumpat najib ngan rosmah depan anak dia.. ngahahahaha...

Hai... entahlah..

Thursday, September 19, 2013

gambar kenangan hari raya 2013

waduuhhh..

dayah tak pandai sangat sebenarnya nak cerita pasal raya..
kan setahun sekali je raya nih.. hahah.. dan rasanya macam ini first time dayah cerita "lebih" sikit pasal raya..atas permintaan anak sebenarnya... hakim dah pandai baca baca blog ibu dia... kadang dia baca sendiri ketawa sendiri... lepas tu dia request nak baca pasal raya... dayah satu apa pun tak cerita.. hihi... demi anak.. laju je dayah bersemangat nak cerita semua yang sangkut kat draft.. fikir fikir.. memang dayah buat blog sebab diri sendiri kan..kan.. sebab nak kasik anak cucu baca kan..kan.. *rasanya entry yang ntah apa apa perlu di delete kan.. kan. kan..

ok..sambung pasal raya 2013

instagram picture >link<

gambar yang ada nih semua yang ambik pakai handphone dayah.. yang pakai kamera... jangan ditanya... hehe.. ala.. ada sikit sikit nih pun dah kira okay la kan kan kan.. kalau tengok kamera nanti tamak.. segala gambar nak upload.. letih la....hai.......... hikhik..
baju raya tema biru.....
sebenarnya...kalau tengok live... warna biru nih memang tak sehati sejiwa...
siyes lain sangat... tapi bila tengok kat gambar...Nampak ngam pulak.. heehee..
berseri seri muka dayah happy sebab tengok gambar kat kamera semua cantik cantik..


dari kiri : adik perempuan dayah.. lecturer ohhh.. dah berpunya.. boyfren dia hensem tapi ofkoz asben ai menantu paling hensem hahahahaha.. dayah yang comel.. auuww..auwww.. hakim yang mood feeling model... gggrrr.. hensem betul hakim nih kan.. dan.. last sekali adik lelaki dayah.. dulu auditer sekarang finance manager... haha motip bagitahu kerjaya adik adik..? nak bagitahu la yang adik adik ioll berjaya berjaya belaka.. Alhamdulillah..
lagipun dayah tak pernah tepek muka diorang kat dalam blog dayah..so.. sesi perkenalan mesti la nak grand grand sikit kan... kalau nko jenis pikir negatif ko nmpk yg buruk je la.. tapi kalau nko jenis pikir positif.. nko akan nampak yang baik nya..eh..tak pernah dengan talk dari prof muhaya ke?
adik bongsu dayah dah banyak kali jugak dayah tepek muka dia.. hikhik..
so.. adik beradik dayah ada lima orang okey..
sorang abang.. dayah nombor 2 dan ada tiga adik bawah dayah.. :)
dengan mama...
phewww... first time letak gambar mama full macam ni..
sat lagi kalau mama dah baca la entry nih.. ada harapan nak kena bebel pompangpompang..
yelah... opah opah nih bukan suka sangat nak letak gambar kat laman sosial ni kan..
ala...pejam mata la ma ... bukan selalu kan...
dengan anak.. bukan adik...
haha.. banyak kali sangat... orang ramai ingat hakim nih adik dayah...
adoiyai...
dayah mesti la suka kan bila kejadian salah faham jenis tu berlaku..
itu tandanya ioll nmpak muda la kan...
takkan hakim nmpak tua pulak kan.. itu mengarut...
dayah nampak muda.. itu boleh diterima.. ahaks..!

tengok... puas hati sangat kan.. warna biru nampak sekata..
dan tudung dayah tu.. errr... shawl dayah tu...

phewww.... happy sangat shawl tu nampak in dengan outfit dayah masa raya pertama..
terkenang-kenang betapa payahnya nak carik tudung yang berkenan di hati..

orang perempuan kan...
selagi tak jumpa yang kita berkenan..selagi tu sanggup menapak mencarik..
walaupun kita nih bukan jenis memilih sangat..
kan..kan..kan..
tapi ini raya kot...raya..

setahun...hanya sekali.. *sila nyanyi..

:P


ok... ini je antara gambar raya hari pertama yang ada dalam phone dayah...

cukup la kot kan .. kan.. kan.. buat kenang kenangan.. hikhik..
dayah tengok balik gambar gambar nih pun..senyum sendiri..
kita sendiri tahu raya kita macam mana kan...
happy ke..
tak happy ke...
adat la manusia kan...
mungkin bukan setiap tahun nko happy kan...
tapi bagi dayah la...
masa kecik... raya takde baju raya pun takpe.. janji dapat duit raya..sikit pun jadik la.. happy..
masa remaja... baju raya nak baru..murah pun takpe.. duit raya takde pun takpe... happy..
akhir remaja.. takde baju raya baru pun takpe.. .. yg penting mama happy.. happy..
dah jadik bini orang .. suami happy.. kita happy.. baju raya ke kasut raya ke. tak penting..
dah jadik mak orang..
---> awak... tahun nih saya nak baju warna "tet" sedondon satu keluarga ye..
(haaa....siapkan je la duit yer) kahkahkah...
anak tu penting lain macam wooo...
hikhik...
actually kita yang dewasa nih.. takde yang baru pun takpe..
yang penting anak kan..kan..kan..?
okbye lah..!