Thursday, October 31, 2013

bodek blogger terkenal.. erk..!

hahaha...

blog aku...suka hati aku lah kan...............

nak letak title apa.....................................

*banyak dotdot........................................moga moga takde orang sebok tegur.. :P


semalam aku dengan bini aku ke satu tempat menguruskan sesuatu...
menguruskan sesuatu ok... bukan menguruskan seseorang..

jadik bini aku masih maintain gemok... haha...

dan rasanya dalam proses jadik makin gemok....

semalam aku belanja dia makan semangkuk aiskrim wooo..
nak carik mood untuk dia...
aku nak dia update pasal silat..

aku rasa taktik aku menjadi...
sebab aku dah nampak entry dia kat draft..
huhu...!

rindu nak baca coretan bini sendiri...

bukan apa...

bila dia tulis...aku baca...ikut gaya aku sendiri la nak bunyi macam mana kan...
bila dia tak menulis... dia asyik bercakap cakap cakap cakap cakap je................
hahaha.... bingit tak ... kahkah...

*saper cakap dengar orang perempuan membebel tak bingit ha?

sayang macam mana sekali pun aku kat bini aku...............................................
kalau dia start membebel....................................................................................

aku rasa macam nak carik laci nobita nak undur balik masa..............................

bukan undur masa untuk elak jatuh cinta dengan dia..
tapi undur masa untuk tak buat apa yang dia  bebelkan... hehe..

nak share cerita...

ada sekali tu kan...
aku lepas mandi...campak towel basah atas katil.............

haha.. *nkorang takkan boleh imagine macam mana bisingnya bini aku membebel.

tapi aku berjaya perdayakan isteri aku wooo..

isteri : sayang...awak nih kenapa letak towel lembab kat katil abih la basah blablabla..

suami : eh manja.. kejap... mana bahagian basah tadi..? ni.. ala saya tak perasan terletak towel kat situ..

isteri: ha tahu pun... awak tahu tak kita nih kena sayang barang bla bla bla...

suami : yelah manja... isy... suami awak nih tak hargai barang... awak jangan buat macam suami awak nih.. awak kena hargai barang..hargai diri sendiri... lebih baik manja sekarang duduk relax.. bertenang.. jangan marah pasal hal towel sebab tak berbaloi... bukan manja yang letak towel basah kat katil kan tapi manja pulak nak kerut kerut dahi geram macam tu.. tak elok tu untuk kulit muka.. lagipun manja penat.. rehat .. jangan marah sangat.. kena hargai diri...

isteri aku ka terus senyap je lepas tu tau..

wakakakah... aku setiap kali teringat mesti bantai mengekek sensorang...

sampai sekarang..............kalau aku terletak towel atas katil...
bini aku senyap senyap je ambik towel tu sidai.......................

haha..

okbai...

*aku harap bini aku lupa nak baca blog hari nih..haha..

Monday, October 28, 2013

bila bini aku nak tikam aku

aku dah tua..jadik aku tak ingat tarikh.. tapi seminggu dua yang lepas aku ada buat satu demo tempur parang tekpi sempena satu majlis tahunan kat tempat silat aku. ini tahun kedua dan moga moga majlis ini akan terus berlangsung dengan  penuh gilang gemilang setiap tahun.


awal pagi lagi aku dah angkut anak bini aku ke sana.
dah berjanji dengan ramai orang nak ada kat sana awal pagi dan kalau boleh nak semua orang on time.. aku taknak la jadik penyebab majlis rosak kan jadi seboleh-bolehnya aku menepati masa kali nih... biasanya kalau bukan hal penting... kata majlis mula pukul 9pagi.. sebagai melayu tulen yang selalu pegang janji melayu..pukul 9pagi la aku baru nak keluar rumah.. haha.. standard la kan.. melayu kampong macam aku memang tak reti tengok jam.. seumur hidup aku... satu majlis je aku tak berani datang lambat.. majlis nikah aku.. *giler la kalau aku lambat..mahu aku takde bini sampai sekarang..hehe..dah la zaman dating pun aku asyik lambat je.. :P
 
sebelum majlis bermula dan berakhir..pesilat gayong biasanya memang dididik membaca doa mohon keselamatan dan keberkatan daripada Allah s.w.t
gambar nih tak cantik sangat...ada gambar yang aku lebih puas hati... tapi sebab aku malas nak transfer...aku pakai je gambar apa yang ada... semua aku curik dari instagram bini aku yang takde follower tu.. haha... tapi tetap bini aku rajin nak upload gambar kat sana.. kesian bini aku kan.. takde follower pun tegar jugak upload gambar syok sendiri.. haha..
 
nkorang nak tau kenapa dia takde follower tak..?
 
sebab aku tak approve la... haha gila..
 
rupanya aku yang keji disebalik follower yang takde..
 
kasik privacy sikit lah..
 
kadang kat instagram sana upload gambar tak bertudung pakai short peluk cium..
maka tak kuasa la aku nak approve follower.... :)
 
nkorang ada request ek?
jangan kecik hati lah..
 
get to know us first la before nkorang nak kecik kecik hati...
sebelum nkorang nak dengki dengki..
kenal kitorang dulu...then baru nilai...ok?

 

perkenalkan...bini aku yang dah gemok dan tak berapa lawa..
makcik dayah haha.. yang baru baru nih naik angin kat facebook kerana seorang blogger durjana..
sampai sekarang emosi dia tak stabil... kong ajo nko blogger durjana... *aku dendam nih.. saper suruh nko sakitkan hati bini aku...siap nko.....
 
ramai orang tanya aku..
kalau tak tanya aku pun...
mesti tertanya tanya..
bini aku tak marah ke aku suka ejek dia gemok..
 
jawapannya... mana boleh isteri marah suami.... dorhaka tahu..!
kahkah..
 
dia kena terima kenyataan la kan dia dah gemok...
bukan dia jer yang susah nak terima kenyataan tau..
aku pun susah nak terima kenyataan..
maklumlah...dulu peluk saiz m.. sekarang peluk saiz xxXXL.. haha..kahkahkah..
matik aku kena tikam kang...


kan....dengan anak sekali nak rodok bapak dia... cess...


gambar hiasan je tu... cantik gambar nih... bini aku suka giler.. *pandai earm amik gambar

takde la bini aku nak cederakan aku...

gila.. kang aku sakit kang... saper nak bagi nafkah batin kat dia..

OPPS..! terlucah pulak.. *err aku menyindir  nih.... mohonlah terasa... erk!


aku yang hensem , earm yang kurang hensem sikit dari aku dan hakim

gambar kenangan dengan partner of the day..
actually nih first time aku berentap dengan mamat yang kurang hensem sikit daripada aku nih..
tapi hari tu rumput licin...basah..
so..masing masing bermain dengan berhati hati..
a bit slow la..
it was not my best performance.. according to my wife lah..
dia kan jurukamera dan juruvideo aku yang sejati..
setiap gerak langkah aku dia tahu..
tapi... personally aku puas hati dengan apa yang aku beri..
orang tak tahu betapa payahnye nak perform dengan senjata tajam atas rumput basah macam tu..
melibatkan nyawa ooo..
 
*nasib baik yang cakap aku main tak best tu bini aku..suara merdu..takde la aku hangat hati sangat  haha... aku kan jenis manusia yang bajet sempurna..mana boleh terima orang kondem aku kan.. 


thanks earm..!
sudi ulang amik gambar macam nih..
terharu tau hati aku yang gagah nih.. haha..
ini first time wajah gemok isteri aku masuk dalam aksi silat aku..hehe..
dah la jenis kulit hitam..
kehulu kehilir ambik gambar dan video untuk aku..
makin legam bini aku..
cukup pakej kot..
dah la dah gemok...makin hitam legam pulak aku tengok..
wakakakakakah... *boleh consider nak kawen lagi satu nih..
hahaha.... hahaha.. mampos aku..

sudah..sudah..


antara aksi ulang tayang.... aku ada bagitahu kan...gambar nih sumer aku cilok dari instagram bini aku.... gambar hiasan je... gambar aksi sebenar kat kamera..malas aku nak transfer..


 
 

comel kan bini aku...

hahaha....dah kutuk sesedap ikan masak tiga rasa... tetiba nak puji pulak..!
siyes tau...
bini aku comel walaupun dah gemok..

kisah benar.

1- ada sorang mamat , pesilat jemputan la.. suruh anak aku kirim salam kat bini aku...

"adik... kirim salam kat kakak adik"

haa.... tau anak aku kata apa?

"hei..itu ibu saya la.. nampak ayah saya yang hensem tangan besar kat tengah tu"

2- depan aku nih.. pesilat jemputan Tanya bini aku dah berpunya ke belum , kalau belum dia nak minta no telepon...

3-aku rasa sakit hati pulak nak cerita. dah la!

*ini bukan jeles nih..ini sakit hati je..

hot jugak bini aku yang dah gemok tu..
dengan comot tak mekap tak wangi garang...ada jugak orang nak ngorat eh..
kena kasik gemok lagi ni..biar nampak macam makcik makcik lebih lagi.. :P

p/s : saper tak sayang bini weiiii...


pesilat pesilat hati singa pun reti posing posing amik gambar ala model ek.. apa nkorang ingat gadis gadis je ke tahu ambik gambar gedik....kitorang pun boleh... tapi posing masing masing nak tunjuk gagah la kan..
antara best shot bini aku yang aku suka tengok... kalau bagi aku yang ambik gambar macam nih memang goodbye la.. takde makna gambar nih nampak manis macam nih.. aku selalu rasa gambar yang cantik hasl daripada photographer yang baik.
satu lagi gambar kenangan...

 
last...sebelum aku nak balik..sempat la aku bergambar dengan orang kuat majlis... dua dua hensem.. tapi tu lah.. aku kena terima hakikat yang aku lebih hensem...
 
kahkahkah..
 
*isteriku......................................update la blog.... nak baca la kisah himpunan wajadiri plku kali nih daripada kacamata awak manja.................................. I love you. 
 
eh..lupa pulak aku curik update dari henpon bini aku..kang mesti publish keluar nama dia.. camner ye.. cut and paste je la kan.. log out log in balik... aaahhhh sudah.. tu la .. kutuk bini sendiri lagi.. sekarang aku nak kena pi Tanya kat dia pulak cemana nak ubah alih entry aku haha.. lebih sikit la bodek.. manja I love you lapan kali seribu setiap hari... oh isteri oh.. help me ..


Wednesday, October 23, 2013

WW : hilang sebatang di alamanda , 2013



haha.. kenangan nih..  ehehe..
satu satu gigi susu dia jatuh...
dah makin besar dah anak tersayang kami nih..
^_^

Friday, October 18, 2013

bila tak dapat malam jumaat , gigit jari auuww

psst.. nko dah kawen..?
dah nikah..?
belum...?

takpe....
masih boleh baca cerita aku nih..
kalau nko rasa gatal nak baca la..
sila... teruskan..

mari dekat mari rapat..
baca sampai habis naaa...



MALAM SEMALAM..

aku sampai rumah lambat... jalan jammed secara tiba tiba..
entah apasal......

 bosan.. aku on handphone..
watsap bini kesayangan aku tu..tanya dia kat mana..
watsap bini kesayangan aku tu.. tanya dia nak makan apa..
*khamis ada pasar malam yang ada jual makanan yang bini aku suka..
*khamis malam jumaat dia tak payah masak pun takpe..hindari bau bau bawang nih..

lama.................

bini aku tak reply reply..

eh...

baru aku tergerak hati nak call.....
tetiba dia reply...
dengan gambar..


wahhh....

tayang skirt baru wooiii...
amboi....

cantiknya skirt....

tapi sebab malam jumaat punya pasal kan... aku reply..

"wah.....cantiknya isteri saya nih...natural beauty....comel je... eh.. skirt baru...."

ha...

Nampak tak...

?

yang aku watsap kat dia....
lain...
yang aku cakap dalam hati..
lain..

kahkahkah..
*boleh tak kalau bini aku lupa baca blog dia hari nih.. kahkahkah..

watsap watsap seterusnya tak payah la diceritakan...
penuh dengan cerita lucah je ......... :P

aku dah kawen ek... lucah dengan isteri dapat pahala wooo...
haha..

tak puas hati..? meh jumpa depan depan..!

dah... aku nak sambung cerita...
nkorang mesti nak tau ending kan..kan..kan...

jalan jammed....kaw kaw... bikin stress..

8.20pm kot baru aku sampai rumah...!
lebih dua jam aku sangkut dalam kereta...
tak boleh nak buat apa-apa..

sampai je rumah...

anak dengan bini aku dah habis baca yasin dah...

aku..?

dengan maghrib pun terlepas..!

frust woo... terlepas maghrib secara berjemaah pada malam jumaat..
walaupun bukan aku sengaja..
walaupun boleh ganti..
walaupun..
frust wooo..tak dapat nak jemaah sesama..
tak dapat baca yasin sesama..
frust wooo..
frust...

harap harap umur aku panjang la..
jumpa malam jumaat minggu depan..
dapat jemaah sesama keluarga tercinta ku ini..
aammeen..

*aku tau la malam lain pun boleh solat jemaah.. tapi malam lain tak boleh la buat title entry saspen

hahaha..

:P

Thursday, October 17, 2013

Sepet.. I miss u..

Haha giler title entry  dayah nih tapi at the moment ini lah yg makcik rasa..

Dayah busy sangat kebelakangan ini..

Siyes busy..

Buat sesuatu yang dayah takde kekuatan nak share kat blog.. a few good friends tahu la dayah sedang buat apa..

Hurmm bila ada waktu terluang..

Dayah blogwalking. .. nak bagi stress dalam otak mencair... dan antara blog yg dayah pilih.. sepet.. ada je kat bloglist sebelah nih ha blog pilihan titew. .. yang berupdate tu kita baca...

Yang tak berupdate pun titew baca. .

Entry lama pun takpe..

Tapi when it comes to sepet..

Dayah tak boleh tahan lah..

Dah berhari hari sepet tak update blog..

Makcik dayah adalah sakit hati tau..

Haha.. giler kan..?

Macam drama tv la.. kalau part bersambung je nkorang mesti rasa sakit hati kan..kan..kan..

Mcm tu la feelingnye..

Tertunggu tunggu bila la sepet nak up entry baru nih. ..

Eeehhhh.. tetiba macam nak marah semua benda.. nak sepak pasu bunga.. nak baling cawan pinggan kaca sampai pecah.. nak runtuhkan tembok pagar.. hehe..

Sepet....!

Akak tau blog picisan nih tak didengari sepet..

Hihi..

Takpelah.  Akak baca je la ulang siaran entry lama tu...

Sobsobsob..

Wednesday, October 16, 2013

WW: tak ternilai hadiah Allah ini

keluarga mertua , restoran cerana

tarikh apa hari apa aku memang tak ingat dah la..
 
aku cuma ingat masa tu aku tengah sedap tidur.. bini aku kejut cakap malam nanti dinner kat restoran cerana ramai ramai satu keluarga... ok , lepas tu aku pun nak sambung tidur balik sebab bila makan ramai ramai tu maknanya aku tak perlu nak kelam kabut sebab family wife aku kan ramai.. adik beradik dia lima orang campur ipar duai biras anak sedara mak pak mentua.... aku dah tahu dah.. konfem kalau janji lepas maghrib jumpa kat sana...maksudnya lepas isyak la baru nampak muka.. haha.. dulu awal awal aku stress jugak.. tak biasa nak menunggu menuggu nih.. tapi sekarang banyak syok woo.. aku ada lebih masa untuk tidur... haha..
 
lagipun restoran cerana dengan rumah aku tak sampai setengah jam pun  *kalau tak jammed la..
kalau jammed jangan harap la aku nak pi join makan ramai ramai tu haha.. menantu durjana..
 
walaubagaimanapun... lepas bini aku kejut aku petang tu.. aku tak dapat nak sambung tidur jugak..
 
sebok sangat bini aku tu suruh aku bangun... mandi... asar.. tak elok tidur petang... blabla *membebel
 
nko ingat syok ke nak sambung tidur sambil dengar bini membebel..?
 
memang tak lah... daripada taik telinga nko habis cair semua.. baik bangun je lah kan..


nah..gambar makanan... nih yang first round nih..
seingat aku lepas tu ada tambah tomyam dengan kerabu... tapi takde pulak gambar..
yang ada nih pun biasa lah.. aku kidnap dari instagram bini aku yang takde follower tu...
 
hahaha... kecian bini aku kan...
takde follower pun dia nak jugak up gambar kat instagram tu...heran aku..
haha..
 
nak citer pasal makanan... bagi aku boleh lah...
ikan masak tiga rasa , sedap.. digoreng dulu ikan tu garing lepas tu baru dituang sos..
udang..sotong... goreng dengan butter , dengan tepung.. cicah dengan thai sauce.. boleh la.. sedap tak sedap udang dengan sotong nih bini aku habiskan dekat setengah pnggan jugak la dia sorang je balun... baik hati adik adik ipar aku... bagi kakak dia gemuk lagi.. haha..
ketam masak cili memang terbaik la... sedap tak hengat...
tomyam Nampak macam kuah cair sekali rasa nak lagi...
sayur campur... ini standard la... rasa sama je kat mana mana kedai pun..

kulit ketam dalam kenangan...
selonggok dalam pinggan depan mata aku..
entah berapa ekor aku kupas malam tu... banyak jugak...
tapi yang masuk dalam perut aku sikit je...
yang banyak masuk dalam perut orang tuuuuu..
dia tau tunggu aku kupas je...
kupas sendiri tak reti...
nasib baik dia ada perangai pelik asyik nak bergambar..
dapat la aku bahan bukti...
asyik asyik yang mengupas aku...yang mengunyah dia...

haaa... kan... tengok la budak gemok nih...
dia senyum senyum la kan ada tukang kupas ketam...
eehhhh... nasib baik depan family dia.. kalau tak...dengan kulit kulit ketam aku suap masuk mulut dia!

haha..

ohh lupa... selain budak gemok..
ada sorang lagi budak comel yang kejenye berlari lari sana sini...
datang dekat je nak makan , suap je.. dia lari...

masa kitorang sampai...restoran lengang lagi..
tak berapa nak ramai orang...

tengah tengah makan tu...
tetiba ada orang nyanyi nko...
lupa pulak aku kat cerana ada liveband..

aku tak tengok sangat la saper yang nyanyi.. tengok gitu gitu je..
tak lawa sangat.. baik aku ngadap makanan kan..

tetiba bini aku kata...

"eh.. ayu one in a million la"

terus dia lenggang lenggang ke depan stage tu nak bergambar...

aku heran betul lah..

kan aku dah kata.. instagram dia takde follower pun...
yang dia nak jugak ambik gambar tu... untuk apa kan...kan..kan..

ingat ingat lupa la.. bini aku nih memang minat suara ayu nih masa ayu dalam reality show tu... eh... bukan bini aku je yang minat ayu nih... dengan mak mentua aku pun minat si ayu nih.. tapi aku tak nafikan la suara dia memang power la nyanyi live tu.. tak menyombong.. masa orang ramai tengah bergambar dengan dia.. *orang ramai tu family in law aku la haha kan aku kata masa kitorang makan tempat nih tak penuh lagi.. ok sambung cerita.. masa tengah bergambar tu.. si ayu nih yang datang dekat mak mentua aku.. salam siap cium tangan lagi nko.. *sopan betul yer? aku ada terdengar la dia kata "biar yang muda nih la yang kedepan ye tak takkan makcik pulak nak datang kat saya bergambar kan.. "
 

aku perhati je gambar nih...
lantas aku terfikir..

mungkinkah bakat bergambar yang ada pada bini aku sebenarnya turun temurun dari mak mentua aku? hahaha... *abih la kalau mama baca...mau dia cop aku menantu durjana lagi nih..

yang nih lagi satu hal...

malu malu nak bergambar dengan ibu dia...
aku kalau tak sebab makpak mentua depan mata... memang nak je aku sekeh budak nih..
dah lah makan lari makan lari .. lepas tu main air sampai basah baju...
dah la kecik... makin kecik je aku tengok...
eehhh.. mentang mentang dia hensem warisan ayah dia nih...
kan..



 

budak kecik memang seronok berlari sana sini tambah penuh dengan air keliling restoran cerana nih..
 

yang nih aku copy dari henpon hakim..

anak bujang aku nih pun dah pandai ambik ambik gambar dah..

nak mengikut tabiat ibu dia la tu...

jangan anak..jangan..

kalau orang perempuan gedik gedik bergambar takpe..

kita lelaki nih kena control macho sesaja anak...

last sebelum melangkah keluar dari restoran yang dah mula nak dipenuhi dengan orang.. sempat la bini aku bergambar lagi sekali dengan ayu... suka la kot.. dapat jumpa artis yang dia minat.. aku kalau jumpa artis nih..aku minat cemana pun .. aku buat dek je.. sebagai lelaki kan.. aku kena pertahankan airmuka dan kejantanan aku *krik krik krik
 
oh ya... aku suka sangat tengok wife aku pakai skirt labuh tu malam tu..
cantik skirt nya..
 
tetiba bini aku tu nampak kurus 2 inci..
 
haha.. 

 
 

Monday, October 14, 2013

nak komplen RnR PLUS boleh tak?

 
 
singgah RnR makan.. perut encik yang memandu lapar...on the way nak balik KL dah...
dayah tak lalu nak makan...teman minum je sudah...pukul dua pagi nko... ^_^
 
anak tidur .. dalam kereta.... ditemani penjaga... maka boleh la ibu dengan ayah dia berlama
sikit lepak lepak tengok suasana keliling kat RnR Ulu Bernam nih...
 
sama jer rupanya... takde beza...
 
lalat tetap banyak... terbang sana sini..
 
tak kuasa dayah nak ambik gambar lalat berterbangan..
 
apa nak jadik la dengan PLUS nih kan...
 
dah la makanan jual semua makin lama makin tak sedap...
jalan raya memanjang rosak+repair+berlubang+repair+rosak balik
sesetengah tempat berdebu... mujur tingkap kereta bertutup..
bayangkan mereka yang memandu dengan tingkap terbuka... kesian tau..
 
tol bayar mahal mahal...
tapi servis... teruk...
 
huh...
 
entahlah..
 
hashtag : keluhan rakyat 
 

Saturday, October 12, 2013

dan dia memanjat pokok sekali lagi


baru je dua tiga hari lepas dayah up gambar kenangan dia panjat pokok time raya kan.. nih dia buat lagi... sampai sampai je kampong suami dayah ... tak sempat mandi mandi..tak sempat tukar baju.. tak sempat makan minum...terus dia tuju ke pokok tu... memanjat....

amboi budak nih...

urut dada je ibu dia nih nengok kelakuan dia...

mula lah tu kan nak buat perangai standard kanak kanak semalaysia...

perangai apa..?

ala nkorang nih...

"Perangai" la...

pantang dapat peluang... bila ada ramai orang.. ada sedara mara kawan kawan jiran tetangga...
mula la hok hek hok hek...
itu nak usik..ini nak usik..
lari sana sini..
godek barang itu...godek barang ini..
time time gini la nak itu nak ini..
menjerit jerit...
segala benda nak usik..
lagi kita kata jangan lagi dia nak buat..
lagi kita kata jangan usik..lagi dia nak usik...

haa.........orang yang ada anak mesti faham betapa geramnya kita kan...

nak marah depan orang...segan...
nanti orang kata kita nih garang kan..

kahkahkah..

*tepuk bahu bersama sama.. moh kita tubuhkan kelab moh.. simpan geram sampai umah.. haha..

*nanti lah hakim... sat lagi bila orang tak pandang... ibu cubit hakim kuat kuat...

*nih.. orang yang ambik gambar nih pun nak kena cubit jugak nih.. support anak memanjat.. kot ye pun nak   ajar anak memanjat pokok...biar lah budak tu makan minum dulu ke.. mandi ke.. rehat kejap ke.. tunggu petang petang sikit ke..isyyy... siap la... hakim pakej dengan ayah dia... dua dua akan kena cubit... awas..!

Friday, October 11, 2013

nando`s alamanda...

lepas beli selipar ..
terus suami dayah ajak dinner kat Nando`s Alamanda..

sebab dia dah janji nak jumpa kawan dia...

mesti lah dayah okey je kan..
makan sedap sedap lepas letih berperang sempena J-Card Day...rezeki..rezeki..

phheewww... *terkenang betapa ramainya orang semalam...dan waktu dayah menaip nih terasa kebas lagi kakitangan nih..masa dayah sampai aeon cheras selatan tu lengang giler.. mungkin sebab baru lepas hujan.. memang rasa heaven giler shopping orang tak ramai... tapi masuk je lepas maghrib tu... memang berlaga laga bahu la berjalan.. surau punya penuh sampai suami dayah pi solat kat luar.. mujur belakang aeon cheras selatan tu ada surau.. lepas maghrib.. berperang untuk kali kedua.... *eh.. patut buat entry lain la cerita pasal pengalaman j-card day kan.. huurrrmmm..

sambung cerita makan lah..


dayah tak pandai nak order kat kedai kedai macam nih... tahu nak makan jer.. heehee... so biarlah suami dayah yang hensem tu order...dayah ikut je.. tapi kalau tak sedap.. awas... dayah salahkan dia.. haha.. :P
 


hidangan awal yang sampai... jangan ditanya nama nya... dayah tak tau... yang dayah boleh bagi tahu... yang ala-ala biskut batik ke kek batik org panggil.. ha yang tu langsung tak sedap OK... gggrrrr... rezeki punya pasal dayah kunyah jugak la perlahan lahan... dan aiskrim... ok lah... *sedap... katanya itu aiskrim baskin robbin.. entahlah... dah lama tak mam kat baskin robbin .. lupa dah rasa aiskrimnya... haha.. *ada motip

 
iced lemon tea... boleh lah... sedap... tak masam sangat... teh tak manis sangat... asal air nih kurang je.. mintak refill... hikhik..
 


budak nih memang ngadap aiskrim je lah... sementara tunggu makanan sampai... lapar sangat dah masa nih..mood pun rasa macam weng weng... haha.. yelah... letih lain macam biler bershopping time j-card day nih.. sebab orang ramai sangat kan..sesak lain macam suasana nya.. ingat lepas shopping balik umah terus...boleh rehat kan.. tapau nasi goreng goreng kat kedai tomyam.. lepas makan boleh belek hasil peperangan gitu.. hehe.. tapi tu lah... suami titew nih ajak pi jumpa kawan dia pulak.. macam hari lain tak boleh jumpa kan... titew nak bersungut dan merungut jugak semalam tapi dah awal awal disogok sepatu baru......maka senyap je lah kan... kot ada sebarang tak puas hati.. pompangpompang dalam hati je lah... haha.. *giler punya hipokrit haha... muka senyum manis la konon tapi dalam hati............kelat..pahit..masin..payau pun ada...... haha.. 

dan akhirnya makanan pun sampai....


inilah yang suami dayah order untuk dayah..


yang nih untuk hakim

 
yang nih untuk suami dayah...

makan makan semalam berlalu dengan pantasnya...
kata mood dah weng weng kan...
memang nan hado lah ambik gambar mesra-mesra..
masing masing laki bini memang letih..
 
tapi suami dayah tak tunjuk la dia punya letih kan..
kena la control macho kan.. dia kan suka feeling feeling hensem bergaya..
haha..
dah kawen jadik laki bini bertahun tahun pun suami titew masih suka nak control segala bagai depan titew.. tapi titew tak kisah..lantak lah kan.. itu yang buat saham dia sentiasa tinggi kat mata titew... dia tak macam sesetengah lelaki... sebelum kawen apa pun boleh... lepas kawen apa pun tak boleh.. :P
 
oh ya...ada lah sembang sembang lebih kurang time makan..
 
masa tu baru suami dayah bagitahu sebab dia nak jumpa kawan dia...
rupa-rupanya.. 
nak kutip hutang... hehe..
 
sebab tu selipar hakim putus...dengan dayah dapat kasut baru...
nak dapat  RM lebih rupanya... hikhik...
 
mekasih yer orang yang bayar utang...
 
*dayah tak kenal kawan suami dayah tu... kawan dia masa zaman study dulu yang dayah tak pernah berpeluang jumpa... baru baru nih diorang terhubung kat fb...then kawan dia tu nak bayar utang.. suami dayah pernah tolong dia dulu bagi pinjam duit..
 
baik hati rupanya suami dayah nih..
 
dah la hensem..
 
tough...macho...tampan...kacak...bergaya...
 
 
-->ada banyak lagi balance tu... kena bodek lebih sikit nih ngahaha $_$ mata duitan :P

cemas , putus kat alamanda......

semalam adalah hari yang sebok.
sejak pagi dayah gedebak gedebuk buat hal sendiri*yang tak kuasa nak cerita kat blog

sebelah petang rushing ke aeon cheras selatan sebab semalam ada J-Card day
sampai dua kali mengulang hantar troli sebab borong barang...
eh...nanti la cerita...

lepas tu dalam pukul sembilan lebih kot..
kelam kabut gerak pi alamanda..
suami dayah kata ada hal penting..........
mesti nak pergi alamanda semalam jugak...

pheewww...

kat alamanda berlaku satu lagi peristiwa bikin geram....
iyo..satu lagi pengalaman geram dalam hati dengan anak tersayang nih.....

budak budak kan...
kalau tak buat nakal.... memang tak puas hati la kan..
 
kat alamanda tu....
anak bertuah dayah tu...
lari lompat lari lompat...
 
last-last..
selipar putus...
 
kan..............................menahan geram je dalam hati..
 
laju laju pi masuk parkson carik selipar baru untuk dia..
takde pilihan lain...
padahal kat rumah ada dua tiga pasang selipar dia dah...
tapi kat umah la kan..
takkan sebab  kat umah ada dua tiga pasang selipar...
tak nak beli selipar baru pulak kan...
memang tak la dayah nak biar dia berjalan dengan selipar rosak...
bahaya...


syok  la kan budak bertuah nih... selipar putus... dapat yang baru... zaman kita dulu kalau selipar putus.. dapat cubit dapat rotan lepas tu jalan la nko kaki ayam kan.. saper suruh tak tahu jaga barang.. haa... gitu.... tapi tu zaman dayah kanak kanak la kan.. hehe zaman sekarang mak pak sumer kebanyakan nya sayang anak tak beragak.. mana nak bagi anak jalan kaki ayam dah kan.. hehe.. suami dayah yang garang tu pun tak sanggup nak jadik segarang itu hehe..  


muka budak happy dapat selipar baru...

tapi tu lah...

dayah pun tak faham...kenapa ada paperbag kasut wanita dewasa kat situ..
haha...

*ate... takkan anak je dapat sepatu baru kan... ibu dia pun nak jugak.....ngehngeh...
bagus anak...bagus... len kali putus kan lagi selipar.. bila beli baru boleh ibu dapat faedahnya sekali hahahaha......

tak jadik lah nak cubit hakim...
hati ibu dia nih dah bunga bunga.....
ngeee... ^_^

Thursday, October 10, 2013

pekena yong tau fu

dah lama giler tak makan yong tau fu...dah beberapa bulan kot..?
menari nari anak tekak teringin nak makan yong tau fu goreng panas panas..
sedapnya la hai kan kan kan...




















dayah kalau teringin nak makan yong tau fu bergoreng...
memang ke MINES la dayah tuju...
takde tempat lain dah...

hikhik...
kuah + sambal nye sedap...
dah tahu situ ada tempat yang memenuhi citarasa dan selera dayah...
situ lah dayah tuju...
^_^

 
perggghhhh... tu dia...
semalam bila merengek rengek manja kat suami dayah nak makan yong tau fu kat mines... dia buat dek je tau... geram je hati ioll.. terus tarik muka merajuk... lepas tu buat muka masam pakej dengan mulut muncung hentak hentak kaki bila jalan..
 
tak tahan dengan gegaran punya pasal... akhirnya dia setuju jugak siap dengan malasnya... pi MINES haha.. rasakan... entah kenapa betul punya teringin... *orang perempuan kalau datang bulan dia punya mengidam kalah orang mengandung kan..kan..kan.. hikhik..


memang terbaik la yong tau fu kat mines.. kat food court tau... nkorang pi lah try. dap dap..


tengok lah sendiri... lepas tu kalau ada air liuq meleleh cepat lap... lepas tu maafkan titew sebab menayang eh.. ^_^
 

berteman air buah... sedapnye....
 
nikmat dunia betul lah....
 
Alhamdulillah...
 
gambar gedik gedik tengah makan makan takde...dayah kan tengah merajuk... tak kuasa nak ambik gambar makan makan walaupun ayah + anak tu pujuk pujuk... hahaha... lantak lah... sesekali mak mak nih nak jugak buat perangai tahu... asyik budak lelaki + orang lelaki je buat perangai kan... apa ingat mak mak nih tak reti hilang sabar ke hah...?
 
p/s : plan nak merajuk lagi hari nih... ngahahaha... ;)