Saturday, November 30, 2013

Ini memang lawak

Tak tau la siapa yang buat kartun nih..

Tapi kartun ni buat ioll gelak menggila..

Ngahahaha..

Memula dyh tak faham..
Suami dayah je gelak sensorang..
Gelak menggila..

Dayah tanya la apa..? apa..?

Dia tunjuk la gambar tu..
Zomba tengah carik otak..

Dayah tanya la apasal dia tak makan orang tu..

Suami dayah kata sebab orang tu pakai baju FAM..

So.. dia rasa FAM takde otak la kot..
Dia jalan la..

Kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah

Kahkahkahkah kahkahkahkahkah

Kahkahkahkah kahkahkahkahkah

Letih dayah gelak..

Dahsyat betul la peminat bola sepak ni..
Kreatif betul..

Sinis..

Haha..

Lawak..

Serius ini lawak..

Mesti orang FAM sakit hati dengan lawak ni..entah la.. ioll tak minat bola.. lantaklah..

Tapi tetap lah..

Ini lawak..

Ngahahahaha..

Friday, November 29, 2013

makeover bini nkorang dengan kos minimum

kahkahkah...

aku gelak berdekah dekah dulu sebab aku tahu rupa bini aku macam mana bila tengok jer entry nih..

bini aku sekarang dah mula berniaga secara online ...

so sekarang ayat yang kerap aku dengar dari dia ialah...

nak give up.. nak give up.. nak give up... nak give up katanya...


bini aku nih memang suka dan minat dengan skirt labuh sejak dulu lagi......

tapi bila dia dah kuat makan dan jadik makin gemuk ... wakakakahkah..

memang susah lah nak jumpa skirt labuh yang cantik cantik ...

itu lah akhirnya dia decide untuk jual skirt plus size ...
selain dia boleh pakai skirt cantik ...
orang orang gemuk yang lain jugak boleh....
haha..

disebabkan bini aku punya citarasa yang tinggi ...

oh well ... nkorang tengok la pemilihan dia dalam memilih lelaki untuk jadi suami ... kan..
haha...

macam mana dia pilih lelaki hensem dan tampan gagah tak berapa seksi untuk dijadikan suami..
macam tu lah jugak pemilihan yang dia buat ketika membeli sesuatu...

tak ada skirt yang tak cantik dalam almari bini aku....

setiap kali bini aku pakai skirt labuh labuh macam nih otomatik dia jadik cantik...
sedap mata aku memandang... sedap jugak la aku nak peluk peluk kan.. ahai..!

setiap skirt tak seksi yang dia nak jual...
dia memang ambik sehelai... buat koleksi peribadi...

cemana  pendapatan dengan jualan online...?

tak banyak...

kenapa aku kata tak banyak...?

sebab bini aku jual murah...

murah gedabang gedebung...

ikut hati aku memang rasa nak marah...

mana tak rasa nak give up bila dia tak nampak untung...

katanya...................

"tak sampai hati nak jual mahal..."

tak sampai hati...
huhu..

nak aku lempang bagi kesedaran kang dia failkan penceraian di mahkamah pulak..

maka bila dia kata tak sampai hati jual mahal mahal tu..

aku pun berpura pura la kata..

"oh...baiknya hati isteri saya"

padahal dalam hati aku kan..

"aku lempang sekali nak tak?"

haha..

tapi aku suka tengok awek aku yang gemuk nih perlahan lahan pandai posing depan camera..
orang pemalu posing... memanjang muka tak nampak..


yang nih posing untuk aku...
syok je dia watsap kat aku...
syok je aku up kat sini...

sah isteri aku naik angin.. mengamok..

haha..

aku memang suka bagi isteri naik angin.. suka bagi dia mengamok...

biar dia cepat nampak tua...

nanti kalau bini muda aku tanya kenapa nak kahwin lain...

aku boleh la bagi alasan ... bini sulung aku kuat mengamok dan nampak tua..

kahkah..

eh, nkorang taknak ke make over bini nkorang...

meh beli skirt kat bini aku meh...

dia jual skirt online murah murah je...

beli la woiii..!

apa jenis kawan nkorang nih tak nak support aku nih hah..!

haha..

https://www.facebook.com/bachonlineshop

http://instagram.com/bachplussize

Thursday, November 28, 2013

Suami aku nih kan........! eeeeeeeeeeeh!

Sangat kuat menyakat.

Most of the time dayah rasa sweet..
Tapi kadang kala tu rasa sakit hati jugak hahaha..

Nak melawan kang berdosa kan..

Mengumpat dalam hati pun berdosa jugak..

Dah tu... ioll kena  belajar la sabar redha pasrah.. huhu..

Semalam dyh tweet feeling dayah..

Boleh pulak dia reply tweet tu..

Haha.. kelakar pun ada bila suami dayah ber tweet tweet nih..dayah tahu dia tak minat twitter punya apps tapi demi bini dia nih dia hadap jugak.. hikhik..

Mengetahui dan menyedari yang suami sayang isteri buat isteri dia nih rasa macam.....

....

..
.

Sakat lah suami oiii..
Sakat lah..

My fm pun boleh..

Satu malaysia kan...

Wednesday, November 27, 2013

ww : Tips blogging untuk semua

Tips nih dari blogger yang memang dah berjaya buat duit kaw kaw tau..

Dayah share dengan kawan kawan ye..

;)

Tuesday, November 26, 2013

bila anak bertanya , ibu ada duit ?

ok fine....!

mentang mentang la ibu dia nih apa pun nak bajet kan...!

suami dayah outstation...

so..dayah tanya lah hakim...... nak makan apa............

"anak nak makan apa..?"
"nak ibu masak ke makan luar je..?"

tu la dia hakim tanya..

"ibu ada duit tak..?"

wah.wah...

bertimbangrasa jugak anak ioll nih haha.. reti pulak dia tanya dulu kan..

taknak basuh pinggan la kata kan..

entah drama tv mana entah dia pernah tengok...

makan kat kedai takde duit nak bayar end up cuci pinggan berlambak lambak..


dayah cakap "ibu tinggal dua puluh ringgit je.."

hikhik..

boleh tau budak kecik nih kata...

"haaaa....jom makan kat doll tomyam ibu... kat situ cukup duit ibu tu kalau order....."

boleh tak...boleh tak...boleh tak anak ioll decide kat mana nak makan dengan bajet rm20..? boleh lah... lagipun doll tomyam nih dekat je... tak sampai sepuluh minit naik kancil dah sampai... makanan pun menepati citarasa dan selera ioll... huhu..
 

ambik gambar sementara tunggu makanan sampai...
hikhik...
hakim memang pasrah dan redha je dengan perangai ibu dia dah haha...

ada ketika dia yang offer dulu "ibu nak ambik gambar tak.. nak tak..nak tak.." gitu...
yang buat geram bila dia tanya tu sebenarnya time bateri handphone dah nak habis haha.. mana mau camwhore bagai kalau bateri handphone dah nak habis kan..kan..kan... haaaaa..... time tuuuuuuuu lah dia akan offer ibu dia baaaaanyak kali.. "nak ambik gambar tak" geram je......... dia tau dayah bersungut bateri handphone nak habis time time tu la dia nak menyakat..weihhh zaman sekarang anak anak berani menyakat ibu bapak ehh kalau dayah masa kecik dulu menyakat mak bapak dayah mahu makan penampar jepun hahaha... nasib baik mama dengan abah dayah dulu takde smartphone wakakakakahkah...

^_^

makan berdua dengan hakim kali nih takde pulak orang nak mengorat dayah
kehkehkeh *makcik tak sedar diri
tapi biasanya memang ada je tau orang mengorat dayah kalau berdua je dengan hakim..
diorang kata dayah nih kakak hakim.. haha..
*tampar diri sendiri
eh... eh...
tengok la hakim...
dia buat memek muka tu dengan sendirinya..
tak payah ibu dia suruh suruh dah... sampai je makanan dia get ready..
bukan makan..
get ready bergambar dulu..

haha...nasib la anak...
ibu yang belanja maka suka hati ibu lah hehe...

nasi goreng daging merah + telur mata
portion dia banyak so memang dayah order satu je...
kata bajet rm20 je kan.kan..kan..

share la ngan hakim..
lebih baik begitu kot..
tak cukup boleh order lagi..
kalau tak habis...
membazir dah kan..


sirap bandung dengan durian belanda...
air memang tak dapat la nak share kan... nanti pedas tak cukup air .. naya..!

kitorang makan cepat cepat..
lepas tu terus balik...

makan bila encik hitam keris emas kitorang takde memang sunyi la..
hehe..

^_^

haaiippp... kena stop mengarang nih..
bahaya.. kang terluah pulak feeling rindu dendam kat sini..

oh no...!

hikhik..

okbye....!

dayah rasa sentap lah..! serius nih..

ianya tak sepatutnya berlaku kan..
nak sentap sentap macam budak kecik...
hikhik..
tapi dah itu yang terasa kat dalam hati ioll..
nak buat cemana kan..

sebagai manusia biasa..
yang ada hati dan perasaan..
sentap tu tak dapat dielakkan..

"sentap la sensorang...apasal nak bagitahu semua orang..?"

excuse me..... suka hati i lah.. haha...


tadi dayah dok la membelek page yang dayah baru buat kelmarin..
belajar membelek ikut henpon..
lepas tu hakim datang tanya "ibu buat apa"
dayah pun explain la kat dia..

"ibu tengah belajar nak handle facebook perniagaan online ibu nih....."
sambil tunjuk henpon kat dia...

lepas tu........boleh pulak dia cakap...

"baru 41 je yang tengok perniagaan ibu...?"
"baru 41 orang...?"

"ibu ada 41 kawan je ke ibu...?"

haha.... 41 je kawan ibu....?

sedih nye ibu nih eh...?

"tak hakim... yang 41 orang nih bukan semua ibu kenal..."

"tapi dia tulis 41 la ibu..."

"memang 41 orang tu yang klik like facebook perniagaan nih... tapi kawan ibu yang like kat bawah dia...nampak nih tulis boni kacakhitam keris emas dan 14 others... haa...yang nih ibu kenal..."

"14 campur ayah campur boni kacak jadi 16 je la kawan ibu... lagi sikit...."

hu..hu..hu....

sentap okey..sentap..!

haha..

dayah nih dah la jenis kalau anak bertanya dayah akan terangkan sampai dia paham....
kalau dayah tak reti nak terangkan sesuatu...dayah tolak kat ayah dia suruh explain hikhik..

"kesian ibu.... takpe ibu... nanti ibu bukak facebook hakim tambah sorang lagi letak nama hakim kat situ yer..."

oh..oh..oh... i is terharu la dengan isi hati anak i itu hihihi...

gitulah...

persoalan si kecil meninggalkan impak yang besar dalam hidup dayah petang nih...

yelah.. i kan orang jahat... sikit je lah yang nak kawan dengan i... sobsobsob...

tapi siyes lah..

dayah ada je invite kenkawan bagi la sokongan moral kat dayah kan sila la like page dayah kan gitu tapi.......... bila orang tak popular request like macam tu la rupanya... takde makna nye perhubungan dua hala kat dalam facebook tu... ia buat dayah sedar siapa yang ada hati dan siapa yang kurang hati. towards me and our friendship la gitu...

tak kisah lah kawan kawan ku...

kalau nkorang kedekut like pun tak apa...

tapi anytime je kalau nkorang perlukan like dari dayah... roger eh...

laju laju dayah mesti klik page nkorang...sebab bukan kena bayar pun kan....

kepada 16 orang kenkawan terawal  yang sudi like page dayah...

dayah akan sentiasa ingat nkorang...

nkorang baik....

:)

terima kasih.

cabaran berniaga online hikhik...
antara nak putus asa dan nak berjaya...

dayah nak pilih tengok tv lah...

okbye..

^_^

Monday, November 25, 2013

iklan kat ben ashaari dot com

ada la satu hari dayah jenjalan kat instagram...
lepas tu dayah terperasan la kat bahagian info ben ashaari tu...
dia ada letak nombor telefon dia... hikhik...untuk pengiklanan eh..
dayah mula la kan terpikir...pikir...
 
"ben nih blogger retis.... dia main letak je nombor dia...camner kalau ada orang kacau nombor dia?walaupun untuk iklan kan.."
 
hah..?
 
macam mana...?
 
 

kan...kan...kan...
 
dayah mula pikir sensorang kan.. eehhh ben ashaari nih ... dia memang suka kot kalau ada orang watsap dia kan... haha... dayah rasa macam nak try test tengok lah... kalau dayah watsap blogger retis macam nih... diorang reply tak...?
 
nkorang ada rasa ingin tahu macam dayah tak...?
ada...?
eh..?
dasar kepochi macam dayah la kan.. hak hak hak...
 
ok..
 
meh kita watsap ben ashaari nak..?
 
 

ha ha ha...
 
nkorang rasa ben ashaari tension tak.. kah kah kah..
 
haha..haha..
 
nkorang rasa dayah bebetul watsap ben tak..
 
kehkehkeh..
 
nkorang rasa gambar diatas original ke dah edit...?
 
haha haha..
 
tekalah...tekalah...
 
*bersambung
 
 
*********************************************************************************
 
tak payah nak bersambung sangat la dayah kan..kan.kan..
 
haha..
 
actually dayah kan sedang belajar belajar meniaga secara online....
so... dayah memang mencarik tapak untuk beriklan...
 
sana sini nasihat yang dayah terima daripada orang yang dah berjaya buat duit dengan berniaga nih semua menekan kan pengiklanan tu... penting nak promosi kan barang apa yang kita jual... kalau tak promosi macam mana orang nak tahu ye dak..?
 
dayah jual skirt cantik...!
 
rugi la kalau nkorang tak nak beli ..
 
haha.. *sempat promosi sendiri tapi seriously skirt nih cantik dan tinggal sikit sangat sangat kat dayah nih....sekarang dayah dah melangkah ke bulan kedua meniaga nih dah mula ambik stok baru...
 
:)
 
banyak jugak tempat dayah tanya untuk pengiklanan nih...
 
tahu la kan dayah nih buat apa pun nak dapat approve dari suami dayah dulu kan...
bincang bincang melalui watsap je.. *suami titew outstation jauh tak suka nak mengenangkannya
 
bincang bincang melalui watsap...
 
kitorang mintak la quotation daripada abang ben...
 
ketaq gak nak tanya..
yelah... blog berprofile tinggi kan...
 
Alhamdulillah... everything goes well.
 
tak sangka sebenarnya senang sangat nak berkerjasama dengan ben ashaari nih...
 
I learned something.. don`t judge people before you get a chance to know them.. hehe...
nak buat cemana kan... makcik makcik macam dayah memang cepat jump to conclusion je..
malas nak piker banyak hahaha..
 
semoga dayah kuat semangat nak meniaga...aamiin..
 
my second month...
^_^
 
putus asa..?
lemah semangat...?
 
semua ada...
 
ingat senang ke nak meniaga...
haaaa...
 
I`ll blog about it later...
:)
 
okbye.
 
 
antara skirt yang dayah jual...
cantik kan..?
 
hikhik..




Sunday, November 24, 2013

Jumpa Ceeramoon

Antara awek blogger yang punya nama besar dalam industri blog..

Eh!

Lupa pulak dia dah kawen maka dia pun dah masuk kelab makcik makcik sebenarnya... ngahaha.. #sukatijekan

Actually ceeramoon nih sangat cantik la.. tak nampak macam makcik langsung.. adoyai... siyes nkorang yang pernah jumpa dan tengok dia face to face paham la kan apa yang dayah cakap.. dia punya manis tu macam baru umur 17 tahun je..

Pulak tu suara dia lembut je..

Entry dan penulisan macam ceeramoon nih brutal je kan.. padahal bila jumpa homai homai.. lemah lembut giler awek tu.. eh..eh.. makcik tu..

Dayah lepas jumpa dia kan adalah dua tiga jam terpengaruh.. jadik lemah lembut kejap.. bila nak ketawa pun tutup tutup mulut bajet sopan.. haha.. terpengaruh punya pasal.. kan dah kata ceeramoon antara nama besar dalam industri blog.. dayah memang dengki dengan ceeramoon nih sejak dulu sebab dia femes.. bila dah jumpa nih makin dengki tak hengat la.. femes..cantik.. dan baik!

Iyo..dia baik..

Adalah yang dia buat yang dayah kategorikan sebagai baik hati.. malas la dayah nak cerita apa yang dia buat yang baik hati tu... nanti makin banyak peminat dia.. atau peminat dayah yang tak seberapa bertukar pulak beramai ramai minat dia.. kahkah.. cukup lah baik hati dia tu antara dia,dayah dan Allah s.w.t saja..

Mesti ada yang tertanya tanya macam mana dayah jumpa ceeramoon.. kat mana dayah jumpa ceeramoon.. apa punca dayah jumpa ceeramoon.. meh la dayah bagitahu.. jawapan kepada semua soalan soalan tu ialah #biarlahrahsia

Kot la nkorang rasa nak tahu jugak..

Nkorang call 03-8000 8000 sedia membantu hey hey..

Diorang kata sebarang aduan dan pertanyaan call diorang.. ngahaha.. dayah selalu terfikir ada tak orang call diorang dan tanya soklan mengarut.. hikhik..

Sekian la entry bantut daripada saya..

Saja nak upload gambar kenangan jumpa ceeramoon nih.. eksaited weii.. dayah tak tipu tau dayah memang dengki giler dengan ceeramoon nih haha..

#dengki dengan #benci tak sama eh..
Lain..

Dengki secara positif
Sikit pun tak benci dia..
#giler benci orang tak bersebab..?

Heh!

Lepas ni nak carik peluang jumpa sepet la haha.. I is peminat sepet..

Kihkih..

Oklah bye..

^_^

*seronok kan kita baca blog diorang adik beradik.. memang mahal dalam dunia blog..tapi diorang pun berusaha untuk ada apa yang diorang ada sekarang nih.. ambik aura positif banyak banyak hehe..

Thursday, November 21, 2013

Skirt cantik untuk orang gemuk

Looking for plus size skirt...?

Bukan setakat cantik mata memandang tapi jugak sangat selesa waktu ia disarung ke tubuh badan... heehee..

instagram : bachplussize

Ada banyak lagi pilihan kat sana...

Wednesday, November 20, 2013

bila bini aku mintak kaki..ha..?!

Bini aku cerita pasal denaihati yang buat entry pasal tips rumahtangga bahagia dan 20 entry terawal akan dapat seratus hengget.. banyak tu..! Tapi dek kerana kekangan masa.. tak tersempat la aku mahupun bini aku up satu dua entry tentang tips rumahtangga bahagia.. tapi topik itu begitu menarik hati aku hingga aku rasa tak menang duit pun tak apa.. aku nak buat jugak satu entry rock tentang rumahtangga aku yang Alhamdulillah bahagia..


Subjektif.

Kebahagiaan dalam rumahtangga setiap individu tak sama. Ada yang bahagia dengan harta benda.. ada yang bahagia walaupun hari hari makan nasi kosong dengan kicap semata-mata.. dengan usia perkahwinan yang setahun jagung nih... aku rasa aku tak layak nak beri tips bahagia.. tapi aku boleh berkongsi apa yang bahagia dan membahagiakan dalam rumahtangga aku... mana yang baik nkorang boleh ambik mana yang tak baik nkorang jangan ikut...

Berkongsi.

Saat bernikah aku belajar perkataan ini. Sepenuhnya. Hidup aku bukan lagi milik aku seorang. Tapi jugak milik dia. Menjadi lelaki yang dah biasa hidup merempit..bukan mudah sebenarnya untuk aku menjadi suami kepada seorang isteri. Bila dah biasa campak spender busuk ke lantai adalah sangat seksa rasanya nak campak spender terpakai tu dalam bakul.. haha.. begitulah.. bukan tak gembira hidup lebih teratur tapi nak menerima sesuatu yang lain.. sesuatu yang tak biasa kita lakukan adalah bukan mudah.. bertahun hidup aku adalah aku yang punya tapi saat bergelar suami hidup aku nih dia yang punya... bila berkongsi hidup.. tolak ansur tu memainkan peranan paling penting.. dek kerana sayangkan isteri.. spender terpakai aku campak dalam bakul.. bertolak ansur walaupun dalam hati aku memberontak nak campak spender tu ke lantai.. kadang kadang aku lepas geram jugak buat benda bodoh.. campak spender tu ke lantai bagi puas hati aku yang rindu zaman bujang tapi lepas tu aku kutip jugak balik spender tu masuk dalam bakul.. bertolak ansur... kesian kat bini aku kang tertunduk tunduk pulak nak kutip hasil buangan suami dia nih kan.. selain itu aku pun tak sanggup jugak nak dengar dia membebel kan haha!

Bertolak ansur.

Jahanam rumah tangga kalau nko taknak bertolak ansur.
Part nih ego seorang lelaki terpaksa campak jauh jauh oiii... kadang kadang aku cuma cakap "neelofa nih cantik jugak" tiba tiba bini aku ambik remote tv tukar siaran semanis kurma saluran 119 haaa nko.. takkan aku nak puji ustazah norbahyah tu cantik kang mengamok pulak ustaz wan akasyah kang aku puji bini dia kan.. puji neelofa tu oklah bujang kot ada rezeki nak buat calon nombor dua...
Dah dia tukar siaran tv tu aku senyap je lah.. takkan nak banyak bunyi lagi ye dak.. bertolak ansur la mengalah biarlah dia nak tengok tv saluran apa pun.. haha..

Cemburu.

Tindak tanduk bini aku yang tukar siaran tv tu jelas menunjukkan dia cemburu. Cemburu nih pulak kata orang tandanya sayang. Bersyukur betul aku bila sedar yang bini aku sayang aku. Aku ingat selama nih aku je yang sayang dia.. pasal bini aku susah sangat nak tunjuk dia cemburu... biasa bab cemburu ni aku je yang selalu berlebihan.. sampai habis semua laman sosial bini aku wajib share dengan aku... takde akaun personal termasuk la blog... daripada fesbuk twitter instagram keek semua aku letak nama aku kat depan.. biar orang tahu yang "hidayah" dah berpunya... giler tak giler punya kuat aku cemburu kan walaupun bini aku tak la lawa mana.. haha..

Dalam melayan cemburu aku tu lah bini aku mempraktikkan tolak ansur dan berkongsi. Nampak tak kaitannya sekarang...? Kot tak reti berkongsi dan bertolak ansur..boleh nko nak share segala benda antara suami isteri...?

Nak cakap pasal jujur..percaya.. hormat. ..

Tu semua orang dah tahu...

Tapi hakikat hidup berumahtangga nih..


Lain ... antara nko dan aku..
Antara dia dan kamu..
Antara mereka dan mereka..

Pegang satu nih je.

Hidup berumahtangga berteraskan agama islam.

Oh...lupa pulak aku...

Satu lagi...

Sabar... sangat sangat penting dalam rumahtangga aku..
Hampir setiap malam aku bersabar dengan perangai bini aku yang suka mintak kaki dari aku... Bila nak tidur je dia suka goyang goyang kaki senang hati.. nak menyenangkan keje dia ... dia akan mintak kaki aku... letak atas kaki dia... lepas tu dia suruh aku goyang kaki aku..! Wahhh bukan main lagi kan..

Boleh je aku goyangkan kaki untuk dia..
Takde hal..
Tapi aku nak upah la kan...

Kahkahkah....

On one second thought. .. siapa yang sabar dengan siapa nih kan..? Haha..

I love my wife so much.
Kalau heliza helmi nak masuk meminang aku pun belum tentu aku terima.. auuww!



Thursday, November 14, 2013

Entry pasal anak...?

kat parking area kat satu lokasi yang saja dirahsiakan lagipun nkorang bukan nak  tahu sangat pun kan.. hiks..
boleh je kalau nak cerita pasal hakim... baaaaaaanyak benda boleh cerita tapi dayah malas nak focus pasal anak sangat kat blog ini... dayah ada buat satu private blog untuk story pasal anak dayah... untuk dayah dengan suami dayah baca sendiri sendiri... hikhik... sesekali tu boleh la kot dayah nak cerita pasal hakim... ada je aktiviti budak hensem nih.... hikhik...
budah hensem nih suka pearl bubble tu..dan coolblog nye pearl bubble nih lembut sikit..
 
last week masa dayah jumpa teman teman... hakim pun ikut sekali... teman dayah... hakim kalau nak ikut dayah pi mana mana sekarang dah pandai bagi dayah ayat...
 
"ibu kalau nak keluar kena bawak muhrim" haaa gitu... walaupun dayah cakap kat dia..
 
"eehh ayah bagi ibu keluar yer.." dia akan cakap..
 
" bawak muhrim lebih naik untuk elak fitnah"
 
haaaaaaaaaaaaaaaa gitu la kalau dia nak ikut..
kalau dia taknak ikut sebab sebok nak tengok kartun ke atau tengah main game .. dayah ajak la cemana pun dia taknak ikut jugak.. guna la ayat dia balik..
 
"hakim jom ikut ibu ibu nak keluar kena ada muhrim " dia akan jawab..
 
" ibu itu kalau ibu pergi mekah menunaikan haji dan umrah hakim dgr ustaz kat tv al-hijrah cakap"
 
hahahaha pandai kan....! time dia taknak ikut siap bagitahu ustaz cakap... begitulah ye... anak anak zaman sekarang memang bijak bijak belaka kan..
 
quality time.. dah besar dah budak hensem bijak pandai nih... nakal toksah cerita lah.. hikhik.. tapi dia anak yang baik.. 
sentiasa ada je cerita pasal hakim yang dayah boleh cerita... tapi dayah tak berapa selesa nak cerita semuanya macam dolu dolu... jadik kebanyakan cerita pasal anak memang dayah letak dalam blog yang super privacy , view only me gitu... heehee..
 
kepada cik anon.... harap jelas yer..
 
please la..tinggalkan la link... komen orang pedas macam mana pun be gentle... dayah kena kutuk kaw -kaw dengan nkorang pun takpe... asalkan nkorang tinggalkan la link... dah.. bukan dayah nak pi serang nkorang pun.............
 
*get to know me first , boleh?
 
:)

Wednesday, November 13, 2013

semuanya kerana linda onn..!

beberapa hari yang lepas... macam biasa dayah memang tak ingat la exactly date nye hehe maklumlah dah tua kan... nak check kat twitter mahupun instagram boleh je sebab dayah ada up gambar kat sana tapi dah dasar pemalas tu kan.... memang senang cerita memanjang tak ingat je lah..... ngehngeh...
 
so... beberapa hari yang lepas..
 
dayah berkesempatan bertemu dan beramah mesra dengan mereka setelah lama tak jumpa...
 
beberapa orang kawan yang baik... yang dayah sayang...
 
kitorang berkenalan kat event yang melibatkan linda onn...
kitorang semua peminat linda onn...
 
agaknya kalau linda onn tak jadik selebriti takde lah kot peluang dayah kenal dan dapat jadik kawan mereka nih..... maka kena lah terima kasih kat linda onn jugak sebab jadik selebriti kan... tak pasal pasal kerana linda onn.. dayah dapat kawan yang baik baik.. hiks..


dayah yang gemok ok fine... kak nor.. effa dan ila.. titew sayang awak orang tau..!
maaflah... gambar tak clear sangat untuk nkorang buat proses pengecaman kan..
 
actually pada hari berkenaan diorang ada majlis dengan amy mastura..
tapi dayah tak join la..
dayah lepak ngan diorang lepas diorang habis majlis dengan amy mastura...
 
sembang macam macam....
 
sambil sembang sambil makan...
 
kitorang makan kat redwok bangi..
 
sedap nye la hai...terkenang-kenang la dayah nak makan sotong masak butter..eh..kot..?
entah la apa nama nya yang dayah tahu sedap hekhek..

inilah rupanya....langsung tak menarik... haha... siyes dayah rasa rupanya cam tak menarik... tapi rasanya kebaboom sedap...! i is nak datang lagi sebab nak makan sotong goreng dengan butter nih.. feeling makan sampai kalau aaron aziz nak ambik gambar dengan dayah pun dayah akan suruh aaron aziz sila tunggu dulu..makcik dayah nak makan kejap.. hakhakhak..
 

 
 












 
dayah nih tak pandai langsung bila berkaitan dengan ikan nih ... daripada siang ikan.. masak ikan.. mahupun makan ikan... entah lah.. takde chemistry la antara dayah dengan ikan.. walaubagaimanapun dayah cuba jugak belajar siang ikan.. masak ikan dan makan ikan...
 dan ikan yang dayah tak tahu la ikan apa dan masak apa nih adalah sangat mabeles sedapnye bila dimakan dengan kerabu manga..! 


rasa nak mengalir macam sungai air liur sendiri bila tengok balik gambar nih..hikhik..

anak bongsu kak nor... peminat k-pop nih..
sayur apa entah masak ikan masin...
hehe...
nasib baik i dah ada suami kan..
jenis sayur pun tak kenal... hehe..
yelah... i bukan pandai masak tau...
tapi sesekali i masak sedap...

:P

pinggan dayah.... sotong goreng dengan butter memang tak nampak la..ambik je ngap ambik je ngap..

best lah makan tengahari kat redwok nih...

makanan dia sedap...

servis pun oklah.....
cuma bila kita order air tu macam lambat sikit sampai...
hehe...
biasa kalau order air kat mana mana kedai makan cepat je sampai air nya kan..
kat redwok ni bila order air tu menunggu menunggu kalau nko tercekik tu memang boleh jalan la jadik arwah... haaaaa..sungguh nih... kalau nkorang jenis makan tek bersulam dengan air ok lah.. sesetengah orang kan bila makan sikit je mesti nak minum..
tak tahan pedas kan.. "i lettew" hehe..

ok..

itu je lah nak cerita kot...

having great time with super great friends....
hikhik..

entah bila la kan kita akan jumpa lagi kan..kan..kan...

:)
 

Tuesday, November 12, 2013

Susah dah nak jumpa pau yang sedap

Kan..?

Sangat sangat susah nak jumpa pau yang bebetul sedap dari dalam sampai luar...

Kebanyakan pau yang ada zaman sekarang nih semua main tangkap muat je.. tengok dari luar nampak pau nye gebu besar macam sedap je sekali bila makan ek eleh...isi ciput. . Sedey.. tapi dah rezeki dan tak baik buang makanan most of us akan makan jugak la pau pau yang dah terbeli tu kan..

Sabtu lepas dayah ikut suami dayah pi main paintball kat tanamera sungai buloh... lepas habis main la diorang sumer singgah makan kat satu kedai.. dan kat kedai tu ada jual pau.. 

Dayah nih memang sukaaaaa sangat makan pau sebenarnya.. tapi tu lah.. payah sangat nak dapat pau yang memuaskan hati macam zaman 90an dulu.. 

Masa suami dayah ambik kan pau tu dayah memang tak letak harapan tinggi la terhadap rasa pau tu kan.. buang kulit pau.. lepas tu ngap...panas panas tu..

Sekali kan.......

Sedap giler uollss..!

Siyes sedap..!

Dari luar sampai dalam kiri kanan depan  belakang atas bawah semua sedap..! Feeling memuaskan nafsu makan sangat dalam setiap kunyahan tu..isi pau sangat mantap!

Fuhhh..!

Feeling sedap punya pasal sampai tak teringat dah nak ambik segala info bagai.. kot tak boleh jugak share dengan penggemar pau kan..! Takpe.. dayah akan pi sana lagi semata mata kerana pau..! Hikhik..

Itu jam dengan nombor telepon pun dayah ambik...

Sekarang... dayah masih dok teringat ingat pau tu.. insyaAllah. . Panjang umur.. dayah nak pi sana lagi...

Huwaaarrghhhh...pau yang sedap..semoga bertemu lagi...hikhik..

Kisah benar.. "makcik sangat"

Nkorang ada blog...?

Pernah tak rasa macam tak tahu nak update pasal apa dalam blog.. sebab nkorang rasa takde apa yang best pun dalam hidup nkorang yang boleh dikongsi dengan semua orang..??? Hoii.. dayah sedang merasainya... feeling tak best kot sebab rasanya setiap orang ada je kisah yang boleh dikongsi..sepatutnya lah kan.. macam nko makan apa.. tengok tv cerita apa.. berita apa yang nkorang baca hari nih .. paling busuk pun kita boleh cerita blog saper kita pi terjah.. senang sangat boleh dapat at least satu entry sehari..

Kalau jenis mak mak lagi banyak benda boleh share... walaupun kehidupan biasa seharian... ada je orang yang nak baca.. dengan syarat lah.. gaya cerita dan penulisan nak kena best.. nak kena pandai berjenaka.. nak kena pandai susun atur cerita dan bonus besar kalau satu satu entry tu siap ada gambar yang cantik jelas terang dan menarik.

Itu lah yang dayah takde..

Bakat mengarut memang semulajadi ada lah tapi nak cantik kan karut tu supaya jadik ala ala karoot komedia.. mmg payah giler.. masa masa macam nih teringat la kata kata blogger titan berblog menulis biar dari hati dan kurangkan berpura pura.. pertama kali dengar dayah memang tak faham.. blur amat dengan statement blogger titan tu.. tapi lama lama.. dayah mula faham sedikit demi sedikit mengerti apa yang disampaikan blogger titan masa seminar buat duit dengan blog anjuran denaihati tu....

Payah nak dapat aura menulis dari hati tu..

Bukan semua blogger ada aura tu..

Bagi dayah..penulisan yang datang dari hati tu akan masuk dalam hati jugak..

Payah nak dapat..

At the moment.. rasa lost..

Hehe... benda yang nak di cerita kan ada je banyak.. tapi mood tak ada.. rasa blur.. entahlah.. kadang feeling cam gini sekejap je..

Hurmm..

Dayah nih memang dah masuk fasa makcik makcik kan..

Hiks.

Monday, November 11, 2013

Bercanda tengah malam

Jumaat lepas dayah sempat join satu event kat bangi... majlis tu mula lepas maghrib.. habis pukul sepuluh lebih macam tu... sepatutnya dayah nak pergi together gether satu keluarga ke majlis tu tapi berlaku satu perkara yang dayah taknak cerita... dayah sendiri nyaris nyaris taknak pergi tapi suami dayah kata...pergilah.....belajar beranikan diri...lagipun event tu dekat sangat dengan rumah... 20 minit drive je.. tarik nafas panjang... lepas.... fikir......fikir...fikir... ok lah.. dayah pergi.. drive sendiri..
 
pengalaman yang dayah memang takkan lupa lah...
 
tak sangka kerana blog..dayah boleh jadi seberani ini...
 
dulu nak drive kereta nak masuk gear dua pun takut.... haha..!
kalau dayah kenang sendiri...memang dayah senyum sorang...
 
rasa untung diri nih bila ada seorang lelaki yang menyokong kita..
yang sayang kita..
 
*yang lupa birthday kita...
 
hahaha...nkorang ada baca tak entry tu..?
 
 
memang malam tu hakim marah betul dengan bapak dia...
terharu betul lah dayah masa tu...
 
hiihii...dayah selalu rasa hakim lebih sayang ayah dia daripada ibu dia nih...
 
sebab dayah garang kot...
 
selalu marah dia... hikhik...
 
tapi marah tu sebab sayang kan......
 
 
abih  je event tu.. dayah call suami dayah.... berbelas kali... tak berangkat... eh... masa tu dayah heran jugak tau... ingat suami dayah nih merajuk ke apa...? laju laju ioll drive balik rumah... balik balik tengok tengok rupanya hero hero dayah nih dah tertidur depan tv... cesss... dayah sampai rumah 20 minit sebelum pukul 11 malam... biasanya diorang tak tidur lagi waktu macam tu... agaknya dayah takde kat umah...masing masing bosan layan tv hahaha... selalu sebok kacau dayah kalau dayah nak tengok tv malam malam... hahaha... dayah memang syak diorang boring dayah takde... kehkeh... pelan pelan dayah kejut suami dayah ... kejut anak... ajak makan kat luar.. jom.. dayah syak diorang mesti belum makan...walaupun masa dayah nak pergi event memasing janji akan pi makan kat kedai tomyam belakang umah... dan sangkaan dayah tepat... laju laju suami dayah pi basuh muka pakai baju nak keluar makan... hakim...? hehe... memang tak nak bangun la dia kalau dah tidur... so..kitorang biar je dia tidur dalam kereta.... on aircond.. bukak tingkap sikit... dan kereta bebetul depan mata... :)

 
dayah order nasi goreng daging merah.......sedapnye....! RM 5.50.
 
nasi goreng daging merah adalah feveret dayah bila makan order order ala carte nih... heehee..
 

 


suami dayah pulak try nasi goreng kerabu dengan sotong... RM6.00
 
sedap jugak..........................nyum nyum...
 
 
agak agak la masing masing dah lapar kan...
 
 
bila order sampai je... tak tengok kiri kanan dah...masing masing senyap je makan..
 
tau tau dah abih...
 
kat event tu ada disediakan makanan...tapi dayah takde hati nak menjamu selera kat sana..
hehe...asyik dok teringat kat suami dan anak...
walaupun diorang beria kata akan keluar pi makan...
tapi dayah yakin mesti masing masing nak tunggu dayah jugak... nak makan sekali...
tu yang sampai tertidur masing masing depan tv...
 
dah kenyang makan nasi... sambil borak borak dengan suami dayah..
kitorang order bubur ayam..untuk hakim...
budak kecik  tu kan tidur dalam kereta..
nanti dah sampai rumah dia terbangun...kot lapar senang...
biasanya dayah bancuh susu nestum je...
 
ragam anak masing masing tak sama.....
pandai pandai la handle dan tackle anak tu...
 
heehee...
 


sakit hati....! apasal la dayah tak perasan gambar air nih blur...!
 
hahahaha... nih semua gara gara dahaga sangat la nih.... ambik gambar tak double check lepas terus nak minum...sambil borak borak dengan jejaka hensem ioll..mana nak teringat dah nak double check gambar okey ke idok kann.. hekhek... rasa gak sesal dalam hati...
 
terkenang ayat dalam kl gangster "baru nko tahu erti penyesalan"
 
haha..
 
kat restoran feveret dayah nih apa pun sedap..
 
menepati selera dayah sekeluarga lah..
 
selera nkorang dayah tak tahu la ngam ke tak kan...
 
tapi kalau nkorang rasa teringin nak try...
 
datang lah...!
 
Restoran Doll Tomyam
Bt13 , Jalan Cheras
43000 , Kajang
 
No. Telefon :  tak kuasa dayah nak mintak hehe..
 
ok bye...
 

Thursday, November 7, 2013

aku suami yang keji..?

sepuluh kali aku fikir aku nak letak title apa kat entry kali nih ..

serba tak kena..

semalam anak aku marah betul dengan aku.
marah budak berumur tujuh tahun.
sepatutnya aku ketawa..
tapi aku tak mampu.

aku rasa bersalah.

lepas maghrib... bini aku ajak aku makan kat luar.
tapi aku leka membelek "senapang paintball" aku...
hujung minggu nih ada game wooo..
so..barang nak kena cantik lah kan..

so..bila bini aku ajak makan kat luar...
aku cakap la taknak...
dia cakap lagi...

"hakim ajak makan kek..."

aku cakap kat bini aku..

"ok.. pergilah..."

dia salam aku cium lebih kurang lepas tu cepat cepat masuk dalam kereta..
aku ternampak jugak muka dia macam nak menangis..
tapi nafsu jantan aku lebih fikirkan nak siapkan barang aku...

so.. aku tengok bini aku selamat masuk dalam kereta je... aku tutup pintu.

tiba -tiba...

'tok..tok..tok...'

aku dengar bunyi pintu kena ketuk.

aku bukak je pintu...

"ayah... ayah nih kenapa...? ayah lupa ke hari ni hari jadi ibu?!"

"ayah tahu tak ibu dah menangis kat dalam kereta tu cakap ayah tak nak makan kek taknak keluar"

wooo..anak aku bebetul marah woo..

aku kelam kabut carik handphone double check date...
tepuk dahi..!

mampos..!

"macam mana aku boleh lupa nih???"

nkorang takkan boleh bayangkan betapa pantasnya aku naik atas siap mandi tukar baju terus masuk dalam kereta dan tak berbunyi langsung sebab aku rasa tak tahu nak beri respon macam mana..!

bini aku kat sebelah memang tengah nangis nangis la sedih suami dia nih tak ingat birthday dia..

anak aku dok la peluk ibu dia pujuk...

aku..?

senyap je bawak kereta terus pi kedai kek...

dalam hati...

"abih la... takde chance la aku nak kawen dua nih...bini aku dah sentap nih"

sebagai lelaki macho....
aku mesti bertenang.....
walaupun dalam hati kacau bilau...
tak boleh tunjuk la kat anak bini aku...

so...

aku buat ayat karangan...........baaiiikkkk punya..

"manja...sayang mintak maaf ye lupa birthday manja"

*apa apa hal mintak maaf dulu sebab aku tau bini aku jenis macam mana

"manja...sayang terlupa... manja..."
"awak pun tahu kan suami awak nih jenis macam mana..."
"memang jenis tak ingat tarikh tarikh nih..."
"tak ingat tarikh bukan bermakna tak sayang isteri"
"saya sayang isteri saya nih.."

boleh tak time aku pelan pelan nak pegang tangan isteri aku...
tetiba anak aku cakap...
"tapi ayah ingat pulak tarikh main paintball"
kecik besar kecik besar je aku tengok anak ku tu!

aahhh..!
nasib baik anak...
kalau tak mahu aku tangan tangan kan je...
susah payah bapak dia nih susun ayat tau..!

geram aku..!

sudahnya aku senyap je sampai kedai kek.
mujur aku tak perlu tanya bini aku nak kek apa..
sebab aku dah tahu kegemaran dia...
kot aku tanya la semalam dia nak makan apa..
mahu keluar amukan dari bini aku..
dah la tak ingat birthday bini... makanan kegemaran pun tak ingat...
tak berlaku...tak berlaku...


nasib baik carrot cake nih ada semalam....

so... dalam sedih sedih dia tu.. dia makan jugak la...
nkorang bayangkan dia makan sambil nangis tau...
sedih sangat la hati tu suami dia tak ingat birthday dia kan..

orang keliling tak tahu apa...
semua senyum senyum....
adik adik yang serve kat sana siap tanya aku lagi...

"bang,wife abang terharu abang buat surprise ke bang?

erk..!

"tak dik.. bini abang nangis bukan sebab dia terharu...dia sedih abang lupa birthday dia"

terus senyap adik tu berlalu pergi...

gambar nih aku ambik kat instagram bini aku dengan caption... carrot cake yang sedap tapi entah kenapa rasa pahit...
wwwhhoooaaahhhh...!

sebagai lelaki....aku tak boleh gelabah..!

"manja...sayang minta maaf ye...terlupa birthday manja"
"tarikh paintball pun bukan sayang ingat sangat...cuma senang ingat sebab hujung minggu"
masa aku cakap ayat nih aku siap bulatkan biji mata kat anak aku!
"manja... mana ada suami tak sayang isteri...... saya sayang awak..."
"ok.....untuk tebus lupa nih saya ganti dengan basuh pinggan selama sebulan setengah..."
"boleh ..?"

aku tak kisah bini aku nak cakap boleh ke  tak boleh ke..
nak marah pun aku tak kisah dah masa tu...
sebab aku taknak dia senyap....
senyap...senyap....
dia makan kek sambil lap airmata menitik sambil kunyah...
taknak cakap dengan aku langsung.

tapi dengan anak aku....boleh pulak dia sembang.
anak aku ajak ambik gambar...
boleh pulak dia lap airmata..
ambik gambar..


lepas tu tak ajak aku bergambar sama...
aku pun rasa nak cebik bibir nangis sama..

aku betul betul terlupa birthday bini aku...
aku pun heran kenapa dengan aku...

macam mana nak berbini dua kalau tarikh birthday untuk seorang isteri pun aku lupa..kan?

pagi tadi bini aku masih merajuk lagi...

aku tak tau la sekarang dia masih sedih lagi ke...
merajuk lagi ke...

aku call dia taknak jawab.
aku mesej ke watsap ke..
dia tak layan..

tapi tu lah..
aku syukur jugak aku terlupa birthday bini aku...
save sikit duit tak payah beli hadiah kan..?

kahkahkah...

*harap harap bini aku nak senyum geram dengan usikan ini..

percayalah .. bila sehari tak dengar suara isteri...nkorang akan rasa sunyi..

*syok woo... tak dengar orang membebel..itulah hakikatnya... kahkah..
best jugak kalau bini aku nih merajuk dua tiga hari kan.. kahkah..

"fuhh..fuhh.. manja.. mesti geram kan..kan..kan..?

*salah satu teknik memujuk bini..

Tuesday, November 5, 2013

jiwa blogger aku

Buat masa nih aku memang bukan berjiwa blogger..

Aku cuma seorang kekasih yang ada blog demi kekasih aku..

Boleh faham tak?


Setiap kali berblog..

Aku memang letak kekasih aku dalam hati dan minda ..
Itu sumber inspirasi aku.. dengan izin Allah..

Segalanya gurau senda.. bukan kutuk atau hina.

Maka setiap entry aku umpama aku bercerita dengan kekasih aku.

Aku tak tau la lelaki lain..suami lain..

Aku cuma tahu diri aku.

Walaupun kekasih dah jadik hak milik halal dunia akhirat..
Aku akan tetap mengorat dia..
Tetap jaga hati dia..
Mana yang termampu aku jaga..

Bukan jaga orang lain..
Jaga tulang rusuk aku..

Kan?

Oh maaf..hari nih takde entry mengusik bini aku..

Friday, November 1, 2013

blogger makan duit isteri

pperrgghhh...
title je dah menunjukkan seolah olah aku nih memang nak mencarik pasal kan..?

kahkahkah..
tak tau la kalau hanya dari tajuk je dah ada orang yang sakit hati..
memang dahsyat la aku nih kan..

al-maklumlah...sejak aku update entry bersuara lantang...
aku kan dah kena cop blogger jahat...
gitu.......

yang suka suki cop aku blogger jahat tu pun...
nkorang ingat nkorang baik ke..........?

nkorang sama je dengan aku....
aku ngutuk orang...
nkorang ngutuk aku...
sama kan...kan..kan...

hidup masyarakat melayu islam....
memang suka pindah pindahkan pahala kat orang..
haha..


aku ingat lagi..masa nih dah pukul dua pagi..kejadian bulan lepas kot..? entah aku cilok gambar sumer dari instagram bini aku yang takde follower tu..... haha..tetiba je bini aku kata nak belanja makan...sebab dia ada duit lebih... orang nak belanja.. takkan nak tolak kan......
aku tak berapa suka makan duit isteri nih..
bukan apa..
rasa duit tu tak sedap...
blueekk sangat...
aku pernah rasa masa kecik kecik dulu...
sampai dah tua*masih hensem la akan aku ingat..
jangan makan duit..
tak sedap..!

so.. aku decide nak makan kat mekdi..
yup...guna duit bini aku...

ala... duit bini aku....bukan duit bini nkorang...

yang penting bini aku redha...........

eh...berkat tau belanja suami makan..


budak hensem  yang mengantuk....

dia boleh tertidur macam tu je....

memula memang ingat nak take away...
 
tapi mengenangkan bukan sekali dua take away penyudahnya hakim tak makan..
dia dah mengantuk.. balik umah dia mandi memang dia terus nak tidur je..
memang dia buat tak kisah je kalau aku paksa makan pun..
ibu dia memang takkan paksa la anak dia bangun.... dia tak suka tengok anak dia merengek menangis berlinang air mata sedih...bagi ibu dia setakat bancuh susu segelas letak nestum dua sudu cukup anak dia tak lapar dah... lepas tu ibu dia pun sama.. mandi lepas tu tidur...

memang sama perangai anak ibu nih...

nanti penyudah aku jugak yang kena habiskan segala burger yang ada...

bukan tak boleh simpan masuk dalam peti ais...boleh sangat...
tapi bila ada makanan best...dengan bau bau wangi makanan tu...
sedar tak sedar je..
aku simpan semua dalam perut aku..bukan dalam peti ais...tak boleh tahan... haha..

maka... aku rasa baik berhenti...turun makan...

bukan nak kata apa lah...
bila aku tengok diri aku yang tengah pujuk anak aku bangun tidur tu...
aku ternampak muka seorang bapa hensem yang sangat penyayang...
aku sendiri terharu dengan diri aku... maka nkorang apatah lagi ye dak..?
mesti kagum tengok betapa seorang penyayang nya aku nih...
kahkah..

maka...aku rasa baik jugak kalau aku letak gambar nih... haha..

kalau bukan kita puji diri sendiri...siapa lagi nak puji kan...kan..


 okey....

anak aku dah bangun tidur...
dari dalam kereta aku dukung..
hehe..nampak tak burger kat tangan dia?
dia sedang makan...

bini aku memang dah bangun la...
dari kereta dia jalan sendiri..
berat la nak dukung.. isyyyy...

haha :P

realistik sikit...

kot iye pun aku nak tunjuk gagah bukan lah dengan mendukung bini aku..

ekekekekeke.. :P

*tak boleh bayang muka bini aku tahan geram kena sakat haha.. ~lalala~


lain macam berseri gambar nih kan...

ha....itu semua sebab ada muka aku la tu...

untung bini aku kawen ngan orang hensem macam aku nih kan..

baik hati pulak tu...

walaupun dia dah gemok...aku masih sayang...
aku masih cinta...

cuma kenkadang jer terpandang awek seksi...
bukan aku sengaja..
"ter" pandang kan...

"ter"

ok..

"ter'

kehkeh...


nah... nih la awek seksi yang aku selalu terpandang tu...
hehe..

sweet kan aku...

sweet kan..kan...

aku dah lama tahu aku sweet....