Thursday, March 20, 2014

Aku dah tak peduli nuffnang

Haha.. title entry berlagak daripada dayah... tapi sesungguhnya ia tulus ikhlas daripada hati...

Actually nak hapdet entry pasal benda lain...tapi singgah jengah email dulu tadi.. ternampak email dari nuffnang.. katanya jemputan eksklusif..wahh macam heran jugak jemputan apakahhh.. mengenangkan kita nih sedar diri kita blogger ikan bilis kan.. macam pelik bila terima email "jemputan" daripada nuffnang... haaa... walaupun dalam hati dah teragak sesuatu......... klik email dan baca.... yeahhh dah agak dah... memang sesuatu sangat la... jemput buat entry jika nak menyertai party ulang tahun nuffnang.. kena buat entry kreatif dan pos gambar kat instagram..

Ek elehhh.. poyo betul nuffnang nih... dengan berlagak dayah ckp.. "follower aku lagi banyak daripada follower nuffnang kat instagram sana.. apa jadahnya aku nak bagi promo free.." budusss.. aku pos gambar promote nuffnang.. jemputan belum tentu dapat... nak buat entry kreatif...? Aaahhh nko buat la entry kreatif mana pun... nuffnang tu memang dah ada list feveret blogger yang dia nak jemput...

Dulu zaman dayah tengah nak explore dunia blog nih... boleh la dayah layan... buat entry bagai.... Sekarang dayah dah faham "dunia sebenar" blog.. memang lantak nko la nuffnang... hantar jemputan khas pun belum tentu dayah nak pergi..

Zaman tu dah berlalu...

Dayah dah tak kuasa dah nak hadap event event nih.... kecuali yang dayah memang nak... haaaa tu lain lah... bila kita nak pergi sesuatu event tu ertinya ada la sesuatu yg kita nak tahu... tapi kalau saja saja pergi event nak cover story nak ber party party.... bye bye lah.. cukup setahun lebih berada dalam dunia itu... dayah rasa tak boleh nak ngam dengan keadaan dan suasana tu lagi...

Dayah nih jenis "nak muntah" dengan keadaan hipokrit.. haaaa... nkorang nak kata apa kata.... nak tinggal komen pedih pun tinggal la.. dayah tak amik kisah dah.. melalui pengalaman tak seberapa yang dayah ada... 80 peratus dunia blog yang melibatkan event dan glamour nih penuh dengan dusta dan kepura-puraan.

Yang tak pernah pergi event memang takkan paham.. disebalik penulisan dan gambar yang indah indah ada dalam blog yang cover event... ada "kepahitan"
Sesama kita yang alami saja yang tahu.. nak akui atau tidak... suka hati lah....

Maka... berbalik kepada cerita asal...

It's not a goodbye kepada nuffnang..
Gila nak goodbye.. ada 21 hengget dalam akaun tu.. haha.. tak naik naik duit nuffnang dayah... dah lama tak peduli traffik... dah lama tak peduli uv...

Alhamdulillah online bisnes semakin baik.

Dulu dayah nak buat duit dengan blog.. maka dayah jaga hati perut nuffnang baik baik.. yelah... dalam banyak banyak advertiser yang ada... dayah tak nafikan dayah paling suka dengan nuffnang... tapi tu lah kan... dayah makcik makcik... maka nuffnang tak suka dayah.... tak syok la kan bertepuk sebelah tangan nih...

Maka dayah carik alternative lain untuk buat duit dengan blog... Alhamdulillah I've founded it. Berniaga. Dan dayah bebetul rasa dayah dah mula buat duit dengan blog... lebih banyak yang dayah dapat sekarang jika nak bandingkan dengan berblog dulu dan harapkan duit dari iklan atau event... aaahhh memang jauh beza sangat la.. puas hati kerana dayah mula berjaya buat duit dengan blog tapi dengan cara dayah sendiri...

Takde nak harap advertiser dah...

Maka nuffnang... ketahuilah... dayah memang tak pandang nkorang dah...

Nkorang memang dah ada favourite blogger yang nkorang nak jemput.. kenapa nak hantar email macam tu kat blogger blogger ikan bilis macam kami ni... kalau blogger ikan bilis mcm kami nih buat entry se kreatif mana pun.. kamu takkan pandang kami.. kan nuffnang?

Hurmmm..I tulis berdasarkan pengalaman.....

Takdelah kecewa dengan nuffnang sebab semua staff dia baik baik dan friendly.. setiap event nuffnang.. kebajikan blogger memang terjaga.. paling win..payment tak pernah delay... maka atas dasar dasar ini lah... walaupun dayah dah tak harapkan duit dari iklan blog... dayah tetap kekalkan iklan nuffnang.. sebagai tanda menghargai... peluang yg nuffnang pernah bagi kat dayah..dulu...

Okeh... dah takde apa lagi nak luahkan..

Since dah tak berapa nak jaga hati perut nuffnang nih... rasa lebih syok ber blog... sebab dah takde "cikgu" nak perhati.. kita bebas tulis apa saja.. tak peduli langsung pasal iklan iklan nih..hehe..

Ok... bye..

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.