Thursday, March 6, 2014

Hadiah best best #sbb2014

Haaaa... tahun lepas masa dayah pi sbb2013... dayah asyik hapdet kat twitter tak menang cabutan bertuah.. lepas satu nama satu nama satu nama takde pun nama dayah... dayah memang rasa jauh hati giler haha.. memang giler kalau dikenang sebab nama pun cabutan bertuah kan kan kan.. kot takde rezeki nak kata apa kan......

Dalam dok mengomel tu tetiba nama suami dayah kedengaran... ha ah.. tahun lepas dayah pi sbb2013 dengan suami dayah... tetiba nama dia yang naik untuk hadiah... ok fine.. hadiah mu hadiah ku jua la gituhhh.. hihi.. dapat set mangkuk berjenama weihhh.. suka giler walaupun hadiah berhabuk... wakakaka.. dasar tak tau untung kan...dapat free pun nak bersungut... haha.. ioll bukan tak hargai ehhh.. ioll ckp je.. cakap je eh..

Tgh syok syok leka tgk org terima hadiah... sambil ber tweet tweet... hihi.. tetiba nama dayah pun keluar... wahhh menang seutas rantai dengan loket.... haaaaa senyum sampai esok malam bila mengenangkan.. maklumlah.. budak yg tak pernah menang cabutan bertuah macam dayah akhirnya merasa... hehe.. masa tu dayah terus pasang niat.. next year kalau ada sepetang bersama blogger lagi... dayah mesti nak sumbangkan hadiah..

Seseorang buat dayah senyum.. rasa terharu dan gembira kerana dapat hadiah dari cabutan bertuah... dayah pun nak buat orang lain rasa gembira..

:)

Alhamdulillah..

Setahun berlalu..

Dayah tunaikan niat dayah.
Sebaik saja dayah nampak shakiddo up status untuk penaja hadiah cabutan bertuah....laju laju dayah pm kid..
Memula ingat nak bagi nama blog..
Bincang bincang ngan suami dayah yang hensem tu.. kita bagi atas nama @bachplussize nama bisnes kecil kitorang yang Alhamdulillah dah nak masuk 5 bulan . Online bisnes yang dah ada dua slot dalam butik di Shah Alam dan Kuala Selangor.

Dayah ingat lagi... memandangkan bach plus size jual barang wanita... kitorang suami isteri bincang lagi nak bagi hadiah apa.. takmau la sponsor barangan wanita walaupun sebenarnya kalau sponsor barang sendiri kos jadik rendah.. untung kat pihak kitorang kan... NO NO NO...

Kita nak memberi sebab nak berkongsi kegembiraan... kita nak support pakcik denaihati kita kan.. so kita nak beri hadiah yang lelaki atau wanita boleh guna....

Tak la ambil masa lama untuk fikir nak bagi hadiah apa... hehe.. lepas decide nak bagi hadiah apa.. kitorang suami isteri together gether pi pasaraya mencari... jumpa yang berkenan dia hati.. bayar bawak balik umah dan simpan.. dekat dua bulan jugak lah.. semalam sebelum hantar hadiah kat akademi denaihati.. dayah amik hadiah dan lap balik elok elok.. ada la sikit sikit habuk sebelah luar.. dua bulan gak hadiah tu tak disentuh kan.. Alhamdulillah dapat hantar kat akademi denaihati sana.. hehe..

Perasaan dayah...?

Puas hati... dan dayah berharap orang yang bakal menang hadiah cabutan bertuah nanti adalah orang yang macam dayah... yang tak pernah menang cabutan bertuah... biarlah mereka juga senyum macam mana dayah senyum tahun lepas..

Dan mestilah dayah nak menang hadiah lagi tahun nih.... siapa yang nak tolak hadiah kan... menang hadiah sendiri pun takpe sebab hadiah yg dayah beli memang dengan penuh kasih sayang.. hadiah best... Haha.. apa salah puji diri sendiri kan..

Hihi..

Dua hari lagi..

Dayah masih tak tahu nak pakai baju apa.

Dayah seorang yang comot. Tak lawa.
Gonna keep it that way.

Almaklumlah.. ioll melawa lawa when my husband around je...hehe...

Yup... suami dayah tak dapat teman dayah pi sbb2014 sebab dia jauh... uwaa..

Silap silap kang kalau xde hati mahu dayah tak jadik pergi... hantar adik je ganti... ewahhhh.. :)

Adik dayah mesti nak pergi punya.. ada makan makan kan.... hehe..

Okbye.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.