Monday, August 11, 2014

Teringat kenangan manis

Dua tiga hari lepas beraya.. tuan rumah tu sekeluarga main mercun dan bunga api secara besar besaran.. memang meriah open house tu dengan kanak kanak main bunga api yang remaja main mercun dengan muzik yang berkumandang tak putus putus lagu raya makanan yang sedap sedap.. pemandangan dan suasana biasa open house hari raya.. kelainannya rumah tu kat tepi padang golf kat monterez sana..

Bila ada bunga api boom baam boom..

Makcik dayah teringat kenangan masa bercinta sepuluh sebelas tahun yang lepas.. dalam setahun beberapa kali "boyfriend" makcik dayah bawak tgk pertunjukan bunga api.. tahun baru, malam merdeka..malam tahun baru cina.. masa tu masih mentah sangat sebagai remaja belia yang jelita.. tengok bunga api dengan orang yang dicintai feeling dia adalah sangat best dan dalam seluruh couple yang ada di malaysia kita rasa kita adalah pasangan paling romantika sekaliiii.. gitu feeling nya..

Masa tu.. makcik dayah selalu fikir..

Kan best kalau dapat ambik gambar kenangan berlatarbelakangkan bunga api...kenangan yg best kot..kan?

Tapi..bercinta waktu tu.. waktu student.. waktu handphone nokia 3310.. mana nak ada camera.. segala memori simpan kat otak je.. kamera zaman tu masih pakai filem dan kos bergambar agak mahal.. eeeehhh kalau dikenang memang syahdu sungguh la rasa hati.. impian zaman remaja..

Dah selamat menikah dah beranak pinak.. dah zaman cenggini canggih senang nak bergambar..dah tak ingat pulak impian satu ketika dulu..

Jadi kebetulan masa ada bunga api masa pi open house tu.. otomatik ntah kenapa makcik dayah teringat... teringat impian suci murni masa muda remaja dulu.. bila cerita kat suami makcik dayah.. terus dia ajak selfie... oouhhh..

Bagai orang mengantuk disorongkan bantal.
Pucuk dicita ulam mendatang.

Laju laju makcik dayah capai henpon dalam bag dan klik klik klik tak tgk kiri kanan dah...hikhik..

Sepanjang malam dalam perjalanan balik tu... makcik dayah rasa makcik dayah asyik senyum sorang je.. happy betul rasanya mengenangkan kenangan lama.. dan tak sangka satu hari makcik dayah dapat juga ambil gambar berlatarbelakangkan bunga api..

Udah rasa macam dalam drama tv pun ada.. hiihii..

Salah satu kenangan manis..

Ok..tu je nak cerita..
Kbai!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.