Friday, August 7, 2015

Nasi lemak mengantuk tu wujud

Haluuuu... lama giler tak hapdet sebarang cerita.. last hapdet awal awal bulan puasa... lepas tu aku mula malasssss... leka baca blog orang...time nak hapdet blog sendiri..malassss..malassss...malassss..

Nih.... tengah menunggu air panas masak... belek belek gambar dalam phone aku nampak gambar nasi lemak aku makan petang semalam.... kemain sedap nasi lemak itu.... sungguh aku tak sangka.... makcik yang jual nya kat tepi jalan je.. pakai pun biasa biasa.. bangku meja payung pun nampak nau dah lama.. aku singgah beli dengan satu niat, nak support makcik tu meniaga..

So aku beli dua bungkus nasi lemak, satu untuk aku nasi lemak sambal sotong satu lagi untuk hakim nasi lemak ayam masak merah.untuk suami ku yang diet aku belikan mihun goreng dengan ayam rendang..makan sesuap nasi...wahhh..! Sedap...! Terus aku nak ambik gambar kenangan..! Satu pun jadik lah..untuk mengingati sungguh sedap tul nasi lemak nih... sambal sotong sesangat sedap.ayam masak merah nya lagiiiiiiii sedap. Mihun lupa nak rasa sikit heheh jadik ayam rendang tu je tak tau sedap ke biasa biasa ke...hikhik.. Tapiiiiiiiii mesti sedap jugak tu kan.. huhu.. harus singgah beli lagi next time nih..

Yang tak boleh blahhhhh nya yelah...

Boleh pulak lepas aku kenyang tu... dalam setengah jam lepas tu.. aku rasa mengantuk giler giler..! Aduhai.. siyes mengantuk kaw kaw... terpejam pejam mata aku nih... sampai aku cakap kat anak aku... apahal ibu mengantuk sangat nih.... ! Lepas tu anak bertuah aku cakap.. ibu ingat tak ayah selalu cakap dulu makan nasi lemak boleh mengantuk..??

Bahahah..! Betul lah...! Selama nih tak pernah jadik kat aku pun... aku selalu dengar je orang cakap makan nasi lemak nih boleh mengantuk... huwahh..! Aku basuh muka lapan belas kali siap lompat setempat selama sepuluh minit... hahah tak jalan..

Aku tertidur jugak..! Giler lah..!

Next time aku tetap nak beli nasi lemak acik tu sebab sedap nyum nyum.. cuma aku siap siap bancuh kopi lahhhh.. jarang aku tertidur petang petang.. jadi aku anggap lah tertidur semalam tu sebagai rehat......... heheh..

Tu je lah nak cerita...

Jumpa port baru untuk nasi lemak sedap.. payah kan nak jumpa orang meniaga makan makan yang sedap nih kan..

Aku pun rasa happy... niat aku nak support makcik tu...rezeki aku pulak jumpa port nasi lemak best..

Sebab aku suka makan nasi lemak. Agaknya sebab tu aku gemok kot?

Eh..?

Kbai!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.