Saturday, October 10, 2015

Makan makan makan

Bila nak celebrate sesuatu tu.. biasanya aku mesti pi makan.. heheh.. so minggu nih ada satu hal yang aku rai kan.. pikir pikir nak makan kfc.. sekali anak aku ajak beli sate.. huwahhh sate kajang kan sedap sedap.. tak mampu nak tolak.. hikhik..

So semalam lepas ambik je hakim dari sekolah..terus pecut pi beli sate.. kat kajang memang banyak pilihan kedai sate yang best best.. banyak nama nama terkenal macam sate haji samuri dan sate willy.. tapi sate feveret aku tak de nama besar cuma jadi kegemaran kat local customer orang tempatan macam aku nih.. lokasi pun kat ceruk kampung je.. bagi aku sate nya masih lagi fresh sedap macam dulu yang paling paling penting home made, daily made .. rasa daging ayam atau lembu tu lain.. yeah aku pun tak tahu lah kenapa aku explain panjang lebar pasal sate nih kan.. heheh..



Macam biasa tekak aku gedik gedik hujung hujung minggu mula la nak kek kan.. memula memang ingat nak pi kedai beli tepung telur gula marjerin segala.. dah jejak dah kaki kat tesco.. sekali ternampak pulak blueberry tart nih.. alahai.. macam dah lama pulak tak makan.. cancel lah beli barang.. aku beli terus blueberry cheese tart nih dua box.. sedap tak hengat punya..



Lepas tu aku singgah beli char kuew tiau.. yelah umah aku ada dua perut lelaki yang kuat makan.. heheh risau pulak aku sate tu tak cukup.. aku memang dah pikir tak nak masak dah untuk dinner..hehe.. sesekali merehatkan diri takpe kan.. tapi tu lah.. aku beli 60 cucuk sate.. 30 ayam 30 lembu.. aku nih nampak je gemok :p tapi tak sampai 10 cucuk pun aku makan sebenarnya.. last last banyak baki tak habis sate tu..huhu masuk peti ais lah.. pagi tadi panas kan buat breakfast.



Haaaa meh la aku share sikit tips.. kalau nkorang ada nak panaskan sate macam aku nih.. sila jangan panaskan dengan microwave sebab sate tu jadik kering.. apa kata nkorang kukus sate tu.. yang ajar aku buat macam tu adalah makcik jual sate dah berpuluh tahun.. heheh.. aku kan regular customer yang banyak mulut rajin ajak makcik tu sembang.. banyak lahhhh tips pasal sate aku dapat.. makcik tu siap share dengan aku cara buat kuah kacang yang maveles... tapi aku tak pernah try kekekeke tak cukup rajin saja saja nak atau teringin baik aku beli je kan.. bukan aku nak makan banyak pun.. suami dengan anak aku bukan penggemar kuah kacang pun.. kalau makan sate jarang diorang ambik kuah pun..aku je yang balun semua kuah kacang.. mungkin sebab tu kot aku cepat kenyang kan...

Hari nih sejak pagi aku cuba buat cengkodok pisang... Alhamdulillah jadi dah pandai dah aku buat cengkodok pisang yang cantik.. 

Tak sabar nak share kat blog.. nanti aku share ehhhh..

Ok.. dah start dah cerekarama tv3 nih.. babai..
^_^

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.