Monday, October 12, 2015

Siap seminggu bergosok baik punya

Gituh sekali title entry aku.. heheh.. rasa habis jelas dah aku bagitahu aku gosok penuh kasih sayang, siap siap seminggu tu.. segala baju tudung skirt semua kasik settle habis..



Pasal aku nih last minute person.. untuk mengelak kan diri sendiri jadik kelam kabut.. aku ambik inisiatif gosok siap siap segala apa nak pakai.. awal awal fikir baju apa nak pakai nak match kan dengan tudung mana.. hari ahad kan panjang lain macam heheh.. takde hal sekolah anak nak pikir.. so aku luangkan sedikit masa kat "bilik baju" lagi pulak aku baca kat mana ntah antara tips jimat kan bil elektrik yelah gosok sekali semua baju sebab nak panas kan iron tu setiap kali tu akan tarik banyak elektrik menyebabkan bil jadik mahal..


Ye..aku pun tak tau kenapa aku nak sembang pasal tips jimat elektrik tetiba kan.. marah tnb ngan aku kang juta juta rakyat malaysia mengikut tips ini kekekeke.. sukati aku je syok sendiri kan.. hahah feeling macam enam juta rakyat malaysia baca blog aku bahahaha..


Okeh... itu lah antara aktiviti aku pada hari ahad semenjak dua menjak nih.. aku insaf sebab ada sekali tu aku ada tempat nak pergi... disebabkan aku tak siap gosok baju awal awal aku jadik lambat sampai.. dengan penuh penyesalan aku asyik terkenang KALAU LAH aku tak siap last minute... heheh.. so dah tau sendiri jenis macam mana..maka aku ambil lah langkah berjaga jaga..


Oh ya.. sejak umah lama terbakar.. aku masih fobia lagi nak ada perabot almari bagai.. sampai sekarang aku masih menggunakan ampai ampai besi je untuk gantung baju.. dan untuk seluar ke skirt ke aku guna rak dari ikea... entahlah.. dah setahun dah.. october last year dan ntah kenapa aku masih rasa macam semalam kejadian tu berlaku..huhu..


Meh aku share sikit rupa "almari" kain baju aku ehhhh heheheheh.. nko ternampak sepah sana sini tu nko buat buat tak nampak la ehhhh.. aku bukan mrs. perfect yang tak boleh nampak sepah sikit mesti nak kemas.. aku nih jenis kalau boleh buat lah sepah dulu dua tiga minggu sekali baru kemas..eh!



Gitu lah... aku nya bahagian.. bahagian suami dengan anak aku lain.. kalau rajin aku ambik gambar kenangan aku tepek lah kat blog simpan besar esok biar anak aku tengok.. dan anak kalau lepas kamu baca entry nih kamu tak nampak nampak rupa "almari" kamu tu maknanya ibu kamu nih pemalas sampai kamu dah besar panjang bahahahah.. 
Oklah..
Babai..

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.