Tuesday, November 3, 2015

November ♡

Sekejap nau rasa masa berlalu kan.. ku rasa macam baru semalam je aku busy siapkan buku sekolah anak aku..balut segala buku teks dan hari nih.. aku dah sebok check segala buku masih dalam keadaan elok..packing cantik cantik esok dah nak dipulangkan dan lusa akan ambil buku teks untuk darjah empat pulak.. huhu.. tetiba macam sedih heheh.. yelah dah akhir tahun.. makin besar anak aku.. makin tua dah aku.. heheh..

November adalah salah satu bulan feveret aku.. sejak aku kecik kecik lagi.. selain sebab bulan birthday aku.. sebab dah akhir tahun kan cuti panjang... hikhik.. tapi tahun nih mungkin jadual hidup aku akan sedikit berubah dari tahun lepas.. genap tiga tahun aku meniaga online dan aku dah mula hilang semangat nak meniaga.. actually since last year masa umah lama terbakar tu.. yup ku rasa sejak tu aku macam a bit lost nak meniaga tapi aku cuba jugakkkk taknak cepat mengalah.. lama lama aku rasa sangat passion towards business tu dah takde..tak sama.. makin hari makin suram so aku mula pikir macam nak kerja balik... kekekeke.. aku tau aku tau pasti macam macam komen kalian kan... tapi hidup kita masing masing tak sama kan.. huhu.. aku rasa kalau aku nak kerja balik pun takde lah aku tinggal gituh je online shop aku.. maybe secara sambilan aku meniaga jugak... meniaga nih sebenarnya memang minat aku... hurmmm...

Entahlah.  Kang aku nih kata je nak keje balik... rasa rasa macam dari awal tahun aku nak kerja balik tapi sampai sekarang masihhhh lagi lepak lepak lepak.. huhu.. bukan apa.. dah syok hidup tak payah nak pikir pagi hadap jammed kat jalanraya tu dengan tol yang dah naik harga lagi.. lepas tu nak kena ikut masa kerja belum kira perangai diva bos bos serta politik opis...ohhhh I cannot lah.. cannot.. kena pikir masak masak sampai rentung masak lagi sampai jadik super rentung.. yes I think I have to consider like million times about this getting back to work heheh..



So.. semalam setelah sekian lama.. aku rasa macam hampir sebulan pun ada...kot?  Aku dah lama tak hapdet apa apa pun kat instagram tu..aku haplod la seketul gambar syok sendiri ala ala ootd heheh.. masih ada sikit lagi stok baju dan skirt..tapi tu lahhh..perasaan dan hati tidak ada buat masa ini maka tak meniaga lah daku..huhu.. ada lah juga sales sebab ada lima enam tujuh lapan orang regular customer yang rajin watsap aku tanya stok apa yang ada..aku reply juga lah..rezeki kan.. itu je lah yang aku buat.. hari hari masih ke pejabat pos cuma dulu bawak dua tiga beg besar.. sekarang cuma dua tiga bungkus aku pegang tangan je lah..huhuhu..

Semalam aku sempat pi mydin top up sikit sikit barang dapur..awal awal aku dah ingatkan diri sendiri cuma beli barang kering je.... barang basah segala ayam ikan itik nak beli kat pasar sebab lebih segar.. dalam pada beringat ingat nak beli sikit nak bajet bajet tu terlajak jugak 200++ huhuh jenuh aku beringat masa membeli tu..kalau boleh aku nak kurang 200. Heheh.. siyes bulan nih aku nak limit kan segala perbelanjaan.. save kan sebanyak mungkin duit dari membeli barang yang tak perlu. 



Dalam nak bajet bajet tu terlajak jugak 200 lebih...ggrrrr...pppfffttt... takkan aku nak letak balik barang yang dah beli tu kan... hahah giler aku pun reti segan jugak.. terlebih 40 ringgit macam tu... eeeeee aku geram betul dengan diri sendiri hahah yelah aku betul betul betul nak simpan duit lebih sikit bulan nih.. dah terbeli tu takpe lah.. aku nekadkan diri untuk lrbih beringat minggu minggu akan datang.. aku berazam untuk tidak akan terbeli barang yang tak perlu.. okeh.. nekad..! Kena ingat nak simpan duit lebih sikit bulan nih.. hehehe.. ada lah benda aku nak.. dan biasanya bila ada benda yang aku nak aku mesti usaha sampai capai target..huhu..

Lepas membeli tu cam biasa balik umah kemas kemas barang.. haaaa tengah mengemas tu lah aku dok belek sekali apa yang aku beli... kenapa lebih bajet.. dan tadaaaaaa salah satu yang aku beli.. koko tok abah si boboi boy nih... hahaha.. memang bukan keperluan kan..tapi nak merasa la konon.. nasib baik berbaloi sedap manis dan aku puas hati lah.. sebb anak aku suka koko tok abah nih.. selalu beli kat tesco tu secawan rm3.50 nih ada sachet kat umah nih... boleh lah anak aku bancuh sendiri.. 



Oklah.. penat pulak aku rasa pom pang pom pang.. nak tidur lah..! Dah malam. Kbai..

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.