Sunday, May 22, 2016

hey..! nko ingat aku perempuan gatal?

Peristiwa beberapa hari lepas dah... tapi perasaan marah geram naik angin tak puas hati masih kuat lagi ku rasa.. huhu... 



Makan sate sepatutnya sentiasa menjadi kenangan manis kat aku sebab sate tu feveret aku.. hari tu balik kerja aku dah letih sangat sangat.. memang tak la ku nak fikir masak masak huhu... terus aku tanya anak bujang aku nak makan apa.. biasanya dia nak tapau je kat kedai tomyam feveret dia.. hari tu dia tengok muka letih aku.. dia ajak aku makan sate.. heheh.. aku tau dia nak buat mood aku happy tu dia ajak makan sate tu.. mula mula nak pergi kedai sate paling feveret kitorang tapi terasa macam jauhhhh sangat walaupun sebenarnya tak sampai 20 minit pun kalau drive.. entahlah.. serius hari tu aku letih giler.. so akhirnya kitorang pi makan kat sate baung je.. bawak kereta 100km/j dalam lima minit aku sampai la.. dekat sangat dengan umah aku..

Sampai sampai terus order sate.. lepas tu cakap kat anak aku.. ibu penat sangat sangat hari ni yayang.. kita tak sembang dulu boleh tak..? Simpan tenaga.. dengan tak sempat nak lunch.. dengan hadap jammed.. penat nya....!

So masing masing cuma ngadap gajet je... actually aku cuma busy ambik gambar anak bujang aku je... nak belek fb ke instagram ke.. memang totally out of mood. Sambil tengok sekeliling... perhati anak aku main game.. lepas tu makanan sampai..




Baca doa makan. Ngap..! Ehhh aku tak ngap dulu.. aku tunggu anak aku makan dulu.. bukan aku ada selera sangat nak makan.. ikut perasaan letih aku pikir nak tidur je dah sebenarnya.. biar lah anak aku kenyang dulu.. walaupun depan mata adalah feveret aku.. huwahhhh serius takde mood ooiitttt.. aku control jiwa raga fikirkan anak aku tak bersalah je hahah.. stress dengan hal lain.. jangan sesekali lepas kat anak weihhh..

Sudahnya aku makan dua cucuk je sate..kalau hari hari macam ni memang cepat lah aku kurus kihkih.. yeah... masalahnya aku bukan hari hari takde mood..  kannn...?

Settle makan aku nak pi bayar... haaaaa sampai dah part yang buat angin aku naik 88 tingkat... time nak bayar tu akak kat kaunter kata tak payah bayar.. orang kat meja sebelah tu dah bayar tadi...Tu diorang tengah hisap rokok tu..

Aku macam... &#_@*★●☆☆°@#
apakah..?

Terus aku usha meja sebelah dan kelihatan la dua makhluk sengeh sengeh... ehhh... nko ingat aku ni perempuan gatal ehhh bila orang belanja aku nak tersipu sipu malu pi cakap terima kasih kat nko??

Aarrgghhh nko tak tau aku punya dah membara..

Ikut hati aku memang aku nak naik angik sangat sangat... aku tarik nafas panjang panjang.. aku cakap kat akk kat kaunter tu.. aku nak bayar sendiri apa aku ngan anak aku makan.. duit yang diorang bayar tu sukati akak la nak bagi balik nak ambik atau nak derma kat masjid ye kak.. saya bukan nak menyombong ye kak orang belanja tapi tak terima..cuma saya rasa masih ramai lagi orang yang layak terima duit tu.. saya nih masih lagi isteri orang.. tak boleh hadam kak otak saya nih ada lelaki lain nak belanja makan macam nih.. diorang tak nampak ke saya makan dengan anak saya kak.. dan macam macam lagi aku membebel pom pang pom pang last last akak tu kira jugak aku makan apa dan lepas bayar aku terus jalan masuk dalam kereta yang kebetulan parking ngam ngam sebelah meja diorang..

Masa aku nak masuk kereta tu diorang punya sengeh kemainnnnn lagi lebar ingat aku nak dekat cakap terima kasih..? Ehhh aku nih menahan sangat sabar dah pikir aku dah cukup letih dah hari tu.. masuk dalam kereta terus cerita kat anak aku apa jadik.. anak aku pulak jadik geram.. ahahah daripada marah terus aku nak gelak.. anak aku memang pantang sangat kalau orang nak ngorat ibu dia ahahaha.. 

Tapi serius.. perasaan marah tu masih ada.. aku tak tau lah kenapa kali nih aku rasa susah nak let go.. bukan aku tak biasa kena ngorat kekekekek maybe sebab sate tu memang feveret aku.. so aku tak suka betul orang luar masuk campur nak belanja macam tu.. hello... aku bukan perempuan gatal ok..? Pantang orang offer belanja makan.. huh..!

Sekian lah. Moga moga kurang sikit perasaan sakit hati aku nih..
Kbai!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.