Monday, May 16, 2016

isy anak aku nih kan..ggrrrr...

aku tengah syok isi petrol,aku nampak anak aku ambik gambar...debak debuk kejap jantung aku.. bahaya kan.. masuk je kereta...start enjin jalan...start jugak la aku nya bebelan ikhlas kepada anak aku... heheh..
macam biasa setiap hujung minggu aku akan pi isi petrol... settle habis gosok baju semua tu.. masak air panas... aku ingat nak tidur awal.. rasa tak senang hati.. rasa macam nak isi jugak petrol siap siap.. taknak nanti pagi isnin kelam kabut nak kerja..nak hantar ambik anak aku sekolah.. 

maka aku keluar jugak lah dalam malas malas tu... aku ingat anak aku taknak ikut.. dekat pukul 10 dah...suami aku dah selamat zzzZZZzzZZzzzZZZZzzzZZzzz... aku pun pikir nak isi petrol tu kejap je lepas tu balik terus tidur senang hati... stesen petron tu dengan umah aku tak sampai 5 minit drive pun.. huhu... teringat pulak dolu dolu aku nih nak isi petrol tak reti..nak isi angin tayar tak reti.. sekarang Alhamdulillah banyak jugak la pasal kereta yang aku tau.. huhuhu..

tengah aku bebel bebel kat anak aku pasal bahaya guna henpon masa isi petrol.. bahaya on engine masa tengah isi petrol... tengah aku bebel bebel tu...anak aku tanya aku boleh tak bawak kan dia pi potong rambut... huwahhh aku dalam hati tu rasa macam gerammm sangatttt... aduhai... nak tolak permintaan dia memang tak sampai hati... maka ku bawak la jugak...


kedai nih memang port selesa untuk aku bawak anak aku potong rambut... bertahun tahun sejak anak aku tadika lagi memang ku bawak potong rambut kat sini kalau aku cuma seorang.. lama jugak tak datang sini sebab beberapa bulan kebelakangan ini suami aku selalu je nak bawak anak aku potong rambut kat bangi tu.. nak support bisnes salah sorang team silat dia la tuh sebenarnya..huhu..

kali terakhir anak aku buat hair cut masa sebelum cuti ke pangkor.. jadik dah hampir dua bulan lebih anak aku tak potong rambut...rambut dia memang dah agak panjang... lepas tu 16 mei nih... sambutan hari guru kat sekolah..aku paham mesti anak aku nak nampak hensem..kemas.. gituh...

settle potong rambut...dia datang kat aku tanya soalan cepumas..

"hensem tak ibu hakim dah potong rambut nih..?"

aku jawab , "anak ibu nih walau cemana pun rambutnya..tetap hensem..." ^_^

sengeh je anak aku dengar jawapan ibu dia nih..heheh..

settle potong rambut, aku ajak anak aku singgah tesco kejap.. aku nak beli roti,telur dengan makanan kucing... dah alang-alang dekat dah tesco nya dengan kedai potong rambut tu.. aku singgah la.. jam pukul 11 lebih dah.. malam...


plan nak beli tiga barang je... tapi dah alang alang kat texco tu..aku dengan anak aku ambik jugak la barang barang makanan lain.. aku rasa mujur aku capai bakul je  bukan troli sebab memang aku fikir cuma nak beli tiga barang nih je..kalau capai troli tadi aku rasa penuh jugak la troli tu..huhu..

terjebak jugak dengan sindrom terbeli barang yang tak dirancang..tau tau je barang dah ada dalam bakul..hehe..

paksa rela anak aku tolong bawak bakul tu... heheh..

sebelum pukul 12 malam aku dengan anak aku sampai kat rumah.. cepat cepat aku suruh anak aku siap siap mandi gosok gigi.. lepas tu pi tidur...sementara tu aku kemas simpan elok elok semua barang yang beli tu.. lepas tu lega......... aku pun dah mengantuk sangat weih...! pikir nak tidur je nih..huhu..

k bye..!



No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.