Sunday, May 15, 2016

lepak,makan kek lagi :P

sebulan dua tiga kali jugak aku makan kek kan.....? lepas tu merungut tak kurus kurus ahahahah... serius aku sedang mempertimbangkan untuk diet... nak kurus nak cantik..... errrr sekarang pun cantik :P nih nak jadik lebih cantik lagi lagi dan lagi... haaaaaaa gituh... (sukati aku lah nak perasan pun...)


pernah tak norang jumpa orang yang makan la apa pun berat badan maintain jerk...... menyampah giler kat orang macam nih kan...? ahahahahah kalau busuk hati sikit mula la nak carut kan orang tu kata dia ada bela antu raye.... kekekekekeke... tapi aku jenis manusia hati murni jadik aku tak pernah lagi carut kan orang walau macam mana pun heheh semoga hati aku maintain baik suci murni walau macam mana terbit rasa menyampah tu aku ssyyuhhhhh ssyyuhhhhhh kan jugak perasaan itu..huhu..


antara sebab aku pilih untuk lepak lepak makan kek kat sini ialah sebab selesa... aircond sejuk orang tak ramai sangat aku dapat spend masa dengan anak aku... dapat sembang sembang... seminggu aku busy kerja.. pagi sampai petang lepas tu malam letih takde langsung masa yang berkualiti untuk anak aku.. jadik dua tiga jam lepak macam nih aku fokus kat dia... sembang la hal kerja..hal customer.. hal kawan sekolah dia..hal cikgu...hal silat...errr....hal artis...hal drama kat tv.. hal cuaca... segala hal yang boleh sembang semua aku sembang dengan anak aku..

selfie tu harus lah...! hikhik..


saja syok syok nak selfie.. lepas tu kitorang bercadang kalau masing masing panjang umur.. kitorang nak selfie setiap minggu... sampai anak aku besar...sampai aku tua... nanti nak buat collage... untuk kenangan sendiri sendiri... sekarang pun aku cuma dapat selfie dengan anak aku je... suami aku taknak dah selfie dengan aku sebab aku isteri derhaka.... ^_^ so dia tak sayang aku dah... kalau keluar sama sama pun dia taknak amik gambar dengan aku... takpelah... aku sedang belajar untuk redha nih... doakan aku kuat semangat tau..! ^_^ aku serius nih... hehe..


sekarang setiap kali aku haplod gambar je.. aku memang nak letak watermark yang ada nama suami aku tu kat muka aku.... kadang kadang terlupa jugak... seram sejuk aku pernah nampak banyak gambar gadis melayu dieksploitasikan... banyak gambar gadis melayu yang di ambil kesempatan oleh orang yang tak bertanggungjawab... letak kat page yang lucah.. page yang seksi seksi tu... huhu.. serius aku seram sebab tu aku nekad walaupun muka aku jadik tak jelas takpe lah.. yang penting ada jugak kenangan tu.. nak ambik risiko muka aku jadik ikon kat page lucah memang tak lah..


well.. aku sedar yang kalau orang tak bertanggungjawab tu nak perdajalkan aku macam dia perdajalkan banyak gadis melayu yang lain tu... maybe aku tak dapat nak buat apa.. cuma at least aku tau aku dah usaha.. gambar gambar yang mendada.. gambar gambar yang seksi semua perlahan lahan aku dah buang...

aku sedar jugak yang kalau diri sendiri tak gedik posing seksi tu.. takde lah orang boleh ambil kesempatan kan..? sebagai manusia kadang kita lupa..terleka... sama sama lah kita ingat mengingatkan dan berpesan pesan pada kebenaran ye.. ^_^

















chocolate cheese berries.. huhu... aku selalu nak try kek nih... tapi setiap kali tanya selalu takde stok.. selalu habis.. tetiba tadi ada... waahhh rezeki betul...! dapat jugak aku try.. dan ianya sangat sedap..! patut lah selalu habis je... huhu.. biasanya aku memang order red velvet jer pun.... entahlah... sejak red velvet nih wujud... hati aku memang jatuh kat dia je... tak pandang dah kek lain..kecuali red velvet takde,baru aku usha kek lain.. sebelum nih aku suka sangat sangat sangat dengan carrot cake, aku tak pernah terfikir pun yang aku akan suka kek lain sebab aku nih memang makhluk yang setia.. obviously semua kek kat sini sedap.... ikut citarasa masing masing je lah kan.. aku ada jugak try lepak makan kek kat tempat lain... susah sangat lah nak masuk dengan jiwa aku.. so macam mana aku try tempat baru pun, aku akan end up mencari kedai yang aku biasa pergi jugakkkk.. makcik makcik sangat perangai aku nih haaa... ^_^

























tu dia.... anak bujang aku dah mula belajar minum kopi... huwahh huwahh huwahhh terasa betul dia dah makin dewasa oiiittt... makanya terasa betul aku dah makin tua kekdahnya nih...ahaks..! dah tua tua nih aku dah patut sangat dah mula pikir pasal nak jaga pemakanan...dah tak patut dah makan manis manis macam nih selalu kan...?

tapi.......susah sangat lah nak handle sembilan nafsu tamak haloba aku nih...achaner..? :P malaysia ni pun banyak nau makanan sedap sedap... sebagai manusia yang bersyukur... makan makan dan makan tu boleh la dikatakan sebagai tanda aku bersyukur dan menghargai... boleh hadam dak alasan tu..?


hurm.... bling bling rasanya pandangan aku tengok gambar nih.... sedap...! nak beli seketul segedang tu belum mampu lagi.... pelan pelan himpun duit nih nak beli seketul segedang red velvet nih... nak bawak balik letak dalam petiais dan makan puas puas... hikhik.. entah bila la impian aku tercapai nih... asyik terpakai je duit setiap kali simpan.... heheh....



anak kesayangan...!

anak tak tahu betapa ibu struggle nak menghadapi kenyataan yang kamu semakin membesar.. semakin dewasa... semakin kacak.. semakin bijak...

ibu sentiasa doa yang terbaik untuk anak tau..!

berlalu satu hari lagi.... lepas nih aku nak siap siap gosok baju pulak.. esok mula satu lagi minggu baru... semoga kita semua melalui hari yang lebih baik setiap hari..aamiin..

p/s: sebenarnya hari nih suami/ayah kami ada teman kami berdua.... entahlah kenapa dia takde pulak aktiviti silat + gym tu... dah tentu lah kami happy... secara peribadi aku nih ingat setiap minggu orang orang silat tu nak rebut suami aku, ada je hal silat... kadang suami aku tak sihat.. nak suruh jugak suami aku tu datang tak bersilat lepak lepak pun  takpe.. takde otak kan??

huh.. mula lah mood aku nak mendung balik nih... pppffttt...ok lah bye!


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.