Monday, August 1, 2016

ogos,beli barang dapur


dah masuk bulan lapan.........!

betul betul terasa cepat masa berlalu.. kadang aku rasa macam baru semalam je aku beli barang dapur untuk puasa... sedar tak sedar je puasa dah berlalu...raya tinggal lagi tiga empat hari je.. dah penghujung syawal..entah ada entah takde kesempatan untuk aku bertemu ramadan dan syawal tahun depan..huhu...

macam kehidupan orang orang lain jugak... setiap kali minggu hujung bulan tu adalah minggu untuk top up barang dapur... top up apa yang patut...maka semalam ahad... ke tesco la daku.. paling penting nak beli segala sabun... lepas tu milo kopi susu dan sedikit snek untuk gudap gudap... barang basah tu aku memang nak carik kat pasar malam... tapi semalam tergoda tengok udang kat tesco... hihi... sementara tunggu suami aku pilih udang... aku usha usha papedom dengan keropok keropok yang ada.. 

anak bujang aku memang pantang nampak transparent plastic bag tu.. dia mesti merengek nak selai.. lepas tu dia tiup.. lepas tu dia letupkan...! lepas tu dia gelak kekekekekekek sementara aku tahan geram... tak bagi merengek macam budak kecik.. dah dibagi buat pulak perangai nakal...!

dan orang yang bertanggungjawab ngajar anak aku buat macam tu ialah...........

---> bapak dia... pppfftttt...

sebab tu la aku tak koser nak marah... hahah.. lantak situ..


haaaaaa suami aku dah habis pilih udang masa nih... aku tak habis lagi belek keropok... ada macam macam jenis keropok packig kecik kecik tu... saja nak goreng bila makan nasi.. aku perhati je gambar nih... aku rasa macam betapa jelasnya suami aku hensem je... aku comot je... huhu..

sebab tu lah kot peminat dia berderet-deret kan...

#pasrah
#redha


petang sikit pukul enam lebih kot... aku ajak anak aku pergi pkns bangi... ada barang nak beli.. terlalu sebelah kedai jual barang tupperware... terus anak aku ingat kan aku nak beli botol air... haaa.. sekali lagi pasrah dan redha perasaan nya bila membeli... tahun nih dah tiga kali anak aku hilangkan botol air... nak naik angin tak sampai hati... tak marah pun aku rasa tak boleh jugak sebab nanti anak aku membesar tanpa rasa tanggungjawab tak kisah tak jaga barang tak hargai apa yang dia ada...

achaner...?

aku sumpah serba salah tau...! actually masa balik kampung time raya hari tu pun aku terdengar dah orang mengata aku nih terlebih manja kan anak... aku jawab jugak harus lah aku manja kan anak takkan aku nak manja kan nko pulak... ahahaha tapi aku jawab tu dalam hati je kekekekeke tak terkeluar kat mulut... malassss nak panjang panjang cerita...

yelah yelah... aku manja kan anak...

sebab aku sayang anak aku... maka lantak lah orang nak kata apa pun kan...

hari hari aku doa moga anak aku jadik insan cemerlang dunia dan akhirat, semoga dia jadik anak yang solah, semoga Allah sentiasa beri petunjuk jalan yang lurus kepada anak aku insyaAlah aamiin..


tengok anak aku happy senyum manis manis macam tu... aku pun jadi happy..

of course la aku pesan juta juta kali jangan hilangkan botol air lagi... of course la anak aku pun janji ok ok ok dia akan jaga botol baik baik hahahah... seperti janji janji sebelum ini... 

tapi kan... geram pulak aku dengan tupperware nih... botol nih rm25 je dah sekarang.. awal tahun dulu aku beli rm45 kot... pppfftttttt sangat perasaan tu... heheh.. maybe ada keluar design baru kot sebab tu harga turun... entah lah... tapi aku tetap rasa geram ahahah..

demi anak aku belikan jugak lah...


lepas tu kitorang lepak minum minum kejap... sembang sembang dua beranak.....

ohhhh kalau suami aku ada...... anak aku kurang nak bercerita kebelakangan nih... entahlah.. angin budak lelaki kot... aku nih sejak anak aku baby aku memang dah nekad takmau bila anak lelaki aku membesar...dia semakin jauh dari ayah dia... macam dalam kebanyakan drama melayu tu.. hihi...

nih lately nih nampak pulak ciri ciri nak terjadi perkara macam tu..

anak aku rasa ayah dia garang...

hhuurrrmmm....

actually aku lagi garang kot..!

heheh..entah lah...

yang penting sebagai seorang ibu... sedaya upaya aku akan tanam dalam jiwa anak aku supaya sayang ayah dia okeh..?

bye bye..!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.