Monday, October 24, 2016

saja nak cerita, lepak makan kat luar

orang perempuan macam aku nih.... bila kehidupan asyik keluarga kerja keluarga kerja keluarga kerja.... sampai satu masa emosi tu boleh rasa nak meletup... hahah... sebagai orang perempuan yang penat , dapat tengok dunia luar umpama ubat dan terapi minda... yeah... mungkin nko wanita solehah dan muslimah dan aku tak capai tahap nko... maka.... memang aku sangat perlu tengok persekitaran yang lain.... persekitaran... bukan orang... aku rasa buat masa nih aku tak perlu tengok orang lain sebab Allah dah bagi pinjam suami dan anak yang hensem.... but still... i need to change the enviroment... ahaaa... 

satu satunya alasan kukuh yang sering digunakan oleh kaum sejenis aku ialah...

nak pergi beli barang dapur..! ahahahaha...



walaupun bukan ada apa sangat nak beli pun.... akan timbul jugak barang barang yang nak dibeli... akan ada jugak barang yang sebenarnya  kalau tak beli pun takpe.. kekekekeke... tapi nak keluar ubah angin punya pasal... masa tu lah nak beli biskut la.. nak beli cekelat la... nak beli snek la.... segala jenis makanan ringan je lah... takde la nak beli ayam udang ikan ye... dasar nak keluar sebab nak terapi minda... kalau beli segala jenis barang dapur kang balik kang jenuh pulak nak mengemas... sumpah malas... otak aku dah hujung hujung bulan memang masuk peringkat penat yang maksimum... nko kerja account and hr deparment, baru nko paham kenapa hujung bulan tu otak jadik letih yang amat amat... sebab tu aku ajak jugak jugak pi beli beli barang sikit sikit tu... huhu...

yang lebih nya , serious nak tengok dunia luar..



bila dah keluar tu... memang gantung kuali la kekdahnya...

ehhh... kalau tak keluar pun aku rasa kuali aku selalu bergantung jugak..hihi... kebelakangan nih macam jarang memasak pulak rasanya.... sesekali makan luar satu keluarga macam nih... perasaannya mesti lah happy ye dak..? especially when our man around... dia selalu busy jer... most of the time memang aku selalu berdua je dengan anak aku... no...no..no...

aku tak merungut...tak bersungut...
aku paham suami aku lelaki.... selain tanggungjawab pada kami.. dia ada banyak lagi tanggungjawab lain nak dilaksanakan sebagai seorang lelaki didunia ini... gituh...


selfie sikit dengan anak bujang aku nih... ehhh... selfie ke wefie..?
lantokkk...

tak lepak lama pun...  mengelakkan lah jadi makhluk dapat betis nak peha... hahah.. lepas makan kita balik... takde la nak merayau sana sini lagi... dapat tengok dunia luar kejap..... dah seronok sangat dah... 


susun susun barang yang beli tadi...

wash up... tidor..

tidor pun terapi minda jugak tu...heheh..

kbai!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.