Monday, January 25, 2016

tahun 2016 ini

Kali pertama aku hapdet untuk tahun 2016 nih... dah nak penghujung bulan dah... baru aku rasa ada mood nak pom pang pom pang bercerita.. kalau ikut hati banyak je benda aku nak sembang dalam ni banyak je gambar yang aku ada ambik nak simpan buat kenangan tapiiiiiiiiii aku takde mood nak hadap dunia internet maka segala apa yang aku rasa nak cerita tu nanti nanti lah baru aku cerita..

Oh ya... bila aku cerita nanti aku akan susun jugak ikut tarikh so jika nkorang terbaca entry ni...yang kali pertama aku hapdet untuk tahun 2016 nih... sekali tengok ada pulak entry lain sebelum nih... tu adalah sebab aku letak tarikh pada hari kejadian... sehari dua lepas hari kejadian.. bukan apa.. blog aku sekarang memang aku khas kan untuk diri aku sendiri je.. sebab tu sekarang orang luar sana dah tak boleh nak komen ^__^ so bila aku blog untuk diri sendiri ertinya cerita yang aku nak mengomel semua pun untuk diri aku je so bila aku rajin nak hapdet cerita harus lah aku ikut tarikh yang sepatutnya sebab esok esok dah tua insyaAllah jika panjang umur aku jugak yang nak baca balik segala apa yang aku pom pang pom pang kan.... dan aku saja tak private blog sebab....... apa yang aku nak sembang kan bukan lah cerita peribadi cerita dalam kelambu cerita dalam kain segala.. aku sembang hal biasa hidup sehari hari seorang wanita.. (teringat pulak sahabat aku nama wanita hehe ♡rindu awak che ta)

Ok.. so antara sebab utama aku tak private kan je blog ialah kalau aku private kan nanti duit nuffnang tak masuk la bahahahahah.. semoga alasan ini dapat diterima ramai sebab aku cakap benar nih.. kalau tak sebab nak side income dari nuffnang tu memang lama dah aku private kan blog aku.. senang sikit nak cerita hal dalam kelambu kan.. tak tau la sampai bila tapi sementara ni aku masih happy tengok earning nuffnang walaupun tak banyak tetap lahhh rezeki ye dakkk?

Permulaan tahun 2016 aku Alhamdulillah baik baik je.. keluarga.. dan kerja.. semua nya okey.. tak ada yang luar biasa.. aku cam biasa happy hu ha hu ha aku.. nanti nanti lah aku rajin sikit aku nak cerita details sikit pakej dengan gambar sekali aktiviti aku sepanjang januari 2016 nih..

Tu je lah kot setakat nih.. semoga moga moga angin nak mengarang muncul lagi.. hehe aku pun kalau boleh taknak ka gambar tinggal gambar.. kalau boleh gambar yang ada tu semua aku nak tempek kat sini tapi kalau nak tempek gambar saja saja tanpa cerita baik aku haplod simpan kat fb je kan.. tak pun biar simpan je dalam folder phone ni.. heheh.. yeah hopefully angin rajin akan datang lagi....
Ok..bye!

Ni lah antara aktiviti aku petang petang dua tiga empat hari sekali teman budak bertuah ni main air..

Friday, January 22, 2016

Teman hakim mandi kolam

Tu memang antara aktiviti tetap aku setiap minggu.. meneman budak hensem ni mandi kolam.. biasanya petang jumaat la.. sebab dah last day sekolah.. kadang hari biasa pun dia ajak jugak aku teman dia berendam tu.. kalau aku balik awal aku teman jugak.. budak budak memang suka main air kan.. Alhamdulillah anak aku jenis yang boleh paham kalau aku kata 20 minit je.. dia tak de la tarik muka sebab sekejap sangat.. sesetengah anak anak tu...nkorang pun paham paham la kan cemana boleh mengamuk kalau kehendak tak dituruti.. aku malas nak cakap lebih lebih sat gi anak aku yang dengar cakap tu berubah pulak perangai kan.. setakat ni sungguh la aku sangat bersyukur di hadiah kan anak yang memahami dan mendengar kata..






Dan disebabkan hakim ni dengar kata la aku selalu tak sampai hati pulak nak hampa kan dia.. hahah.. yelah.. dah kalau setiap kali turun kolam tu aku bagi 15 ke 20 minit pun dia okey je.. takde sebab pulak aku nak tolak setiap kali dia ajak aku teman tu.. bukan lama pun kan.. nak lepas dia turun sorang sorang aku pulak tak berani.. huhu.. gitu lah.. antara aktiviti riadah anak aku.. berenang..



Kadang kadang seminggu tu tiga empat kali.. ada masa dua tiga minggu langsung tak turun dah aku busy nau nau.. kalau teman petang petang cenggini kerja aku nengok dia.. amik kan gambar dia.. amik kan video la.. lepas tu aku pun selfie selfie selfie sampai lebam..hihi..



Biasanya lepas je mandi kolam.. anak aku mesti lapar.. walaupun main air tu kejap je.. mesti dia nak makan... simple simple pun takpe.. asalkan ada makanan.. biasanya kalau nasi lauk ada lagi memang aku bagi dia makan nasi je lah.. kadang aku balik petang tak sempat nak masak lagi aku buat roti telur je.. paling senang.paling cepat.paling mudah.gitu..




Ok.bye.