Monday, February 29, 2016

mee rebus yang sedap kat bangi

sabtu hari tu suami aku ajak breakfast kat bangi... dah lama jugak tak keluar breakfast sebenarnya.. memula ku ingat suami aku tu nak ajak makan capati kuah kambing feveret dia... oohhh sekali suami aku menuju ke bangi.. atau lebih tepat lagi bandar baru bangi seksyen 1... rupanya nak makan mee rebus yang sedap... fikir fikir memang dah lama giler tak datang makan kat sini.. sebelum tu singgah beli air kotak coklat dulu... tak tau la anak bujang aku tu mintak terus belisekotak besar terus..


kedai ni bukak waktu pagi je... sampai pukul 11 cam gitu... kalau tak silap aku lah... tak la pulak aku tanya heheh tapi ikut apa yang aku tahu apa yang aku dengar memang kedai ni bukak time breakfast je... aku tak dapat nak ingat bila kali terakhir aku datang makan kat sini.. memang konfem la dah berbulan bulan lamanya... tapi aku ingat mee rebus kat kedai nih memang super mabeles.. this i can konfem u okey? hahahah so aku order mee rebus biasa suami aku order mee rebus extra itu extra ini tak ingat la pulak daku apa yang dia mintak extra tu... anak bertuah aku pulak taknak makan.. takde selera ehhh katanya... takpe anak... nanti share ngan ibu eh... cam tu lah aku cakap... mujur ada beli jugak air kotak coklat tadi so aku mintak cawan dengan ais ketul je lepas tuang air kotak tu dalam cawan... share share la air.. so kitorang cuma order mee rebus je tak order air..


mee rebus sampai....alamak aiii... aku pulak yang terliur tengok gambar ni ahahah.. siyes sedap weihhh kot la nkorang nak cuba try test kan... gerai ni kat area maybank tu...yang ada pejabat pos tu.. yang ada shell ngan petronas tu.. seksyen 1@seksyen 16 bandar baru bangi dan gerai ni sebelah kedai sate haji samuri.. haaaa aku harap dapat la membantu ngkorang ngkorang yang rasa macam nak try test tengok tu ehhhh... itu je yang mampu aku explain tapi siyes aku cakap.. mee rebus kat gerai ini adalah super mavelessss...
 
tak tengok kiri kanan dah kononnya hihi...  actually aku tak berapa pandai nak makan panas panas.. kena tunggu suam suam sikit baru aku dapat makan..maka sempat la aku posing acah acah comel cengiiiitu hihi..suami aku takde tunggu tunggu dah... sampai je dia terus ngap sluurrppp sluurppp sluurrppp sehingga lah anak aku yang leka ngadap tab tu terpengaruh... heheh tengok ayah nya makan cam sedap sangat last last dia kata nak jugak semangkuk mee rebus...
  

haaaaaaaaaaa mee rebus daging... tak silap aku kat situ ada jugak mee rebus tulang mee rebus udang sorry harga semangkuk aku tak ingat sebab lepas je makan... aku terus cabut masuk dalam kereta... tak tunggu suami aku bayar pun sebab kenyang sangat............ tak sabar sabar nak menyandar dalam kereta... dasar buruk laku kan...kihkih.. sementara tunggu suami aku bayar tu aku memang tersandar kekenyangan la dalam kereta.. punya super maveles nya mm rebus ini... sampai lewat tengahari kenyang... heheh..
 
okeh..sekian kisah sarapan mee rebus yang super maveles. sangat sangat rekomen untuk ngkorang tapi aku tegaskan disini bahawa selera aku dan ngko tidak sama.... jadikkkkkk... sendiri makan pengat sendiri mau ingat lah ye... :P

ok bai!

Friday, February 26, 2016

gebuk kucing hakim

gebuk.

kucing jantan nih kak jie yang bagi...mekasih kak jie.. ^_^
panjang kisah kucing nih... dan sangat malas aku nak taip cerita.. hahah.. tak tau la bila bila kalau aku rajin aku hapdet lahhhhh entry ini... hikhik..

buat masa ini... nahhhh saja lah aku nak tepek sikit gambar kucing kesayangan hakim nih..  seekor kucing yang over manja... lepas tu apa orang makan semua dia nak... sampai sayur pun dia nak... aku geram je ngan kucing nih... hahah.. memang aku selalu lenyek lenyek kucing nih... 


dah beberapa kali jugak bawak gebuk nih jalan jalan naik kereta.... okey lah kucing gemok ni sangat behave dalam kereta.. tak buat perangai.. tak nakal... habis habis dia lepak kat speaker tu tengok luar... aku takde la bawak jalan jauh jauh... selalu pi umah mama yang lebih kuran lima belas minit naik kereta... atau pergi kedai dekat dekat... tak pernah terfikir lagi nak bawak kucing gemok nih jalan jauh jauh... 

setakat nih kucing nih memang perasan dia adalah ahli keluarga... tidur malam malam tu pun nak selit selit atas katil..selalu aku humban kan je :P pasal dia bukan kucing aku... kucing anak aku kan... kekekeke... habis kejam statement... hahah...


ok..

tu je lah nak cerita pasal gebuk...

bye!

Wednesday, February 24, 2016

makan luar

makan luar nih boleh bawak banyakkkk maksud tapi untuk aku apa yang aku nak cerita tak ada maksud tersurat atau tersirat... semua terang terang lagi nyata ehhhh aku bawak anak aku makan kat luar sebab aku malas nak masak... ahahahah boleh gitu..? boleh lah.... siyes aku malas nau nak masak.... letih sangat rasa nak masak.... 

kat area umah aku ada satu kedai makan yang segala lauk pauk nya sedap sedap belaka cuma terus terang cakap harga nya agak mahal sikit kalau nak banding ngan kedai lain... tapi untuk aku lah sebab sedap maka aku puas hati walaupun bayar sedikit lebih... selalu jugak aku datang makan kat sini walaupun aku dah tau harganya yang sedikit menyakitkan hati kekekeke tapi sumpah segala lauk pauk kat sini sedap dan air pun tak mengecewakan... bonus sangat sebab kedai nih dekat sangat ngan umah aku..... so........ walaupun agak mahal aku datang sini jugak... ahahaha nampak tak berapa kali aku ulang suara makan kat sini agak mahal sebab siyes memang mahal tapi sedap...

sebenarnya pun aku puas hati sebab sedap tapi tak berapa berani nak rekemen kat orang...
^_^


balik daripada makan tu hakim ajak singgah beli cheese tart dengan chocolate ball.. haaaa aku pi beli je lah kejap... cheese tart dengan chocolate ball ni boleh kata setiap minggu... kadang dua minggu sekali mesti beli... sebab sedap..! beli kat king`s confectionery... rasa semua outlet pun ada nih..



aku baru habis settlekan hal kain baju... all out punya kemas sampai hanger hanger pun aku lap... heheh... so penat sangattttt rasa tapi of course la happy dan puas hati bila tengok benda yang kemas kemas nih kan..?

ok lah...

babai..!