Sunday, May 22, 2016

hey..! nko ingat aku perempuan gatal?

Peristiwa beberapa hari lepas dah... tapi perasaan marah geram naik angin tak puas hati masih kuat lagi ku rasa.. huhu... 



Makan sate sepatutnya sentiasa menjadi kenangan manis kat aku sebab sate tu feveret aku.. hari tu balik kerja aku dah letih sangat sangat.. memang tak la ku nak fikir masak masak huhu... terus aku tanya anak bujang aku nak makan apa.. biasanya dia nak tapau je kat kedai tomyam feveret dia.. hari tu dia tengok muka letih aku.. dia ajak aku makan sate.. heheh.. aku tau dia nak buat mood aku happy tu dia ajak makan sate tu.. mula mula nak pergi kedai sate paling feveret kitorang tapi terasa macam jauhhhh sangat walaupun sebenarnya tak sampai 20 minit pun kalau drive.. entahlah.. serius hari tu aku letih giler.. so akhirnya kitorang pi makan kat sate baung je.. bawak kereta 100km/j dalam lima minit aku sampai la.. dekat sangat dengan umah aku..

Sampai sampai terus order sate.. lepas tu cakap kat anak aku.. ibu penat sangat sangat hari ni yayang.. kita tak sembang dulu boleh tak..? Simpan tenaga.. dengan tak sempat nak lunch.. dengan hadap jammed.. penat nya....!

So masing masing cuma ngadap gajet je... actually aku cuma busy ambik gambar anak bujang aku je... nak belek fb ke instagram ke.. memang totally out of mood. Sambil tengok sekeliling... perhati anak aku main game.. lepas tu makanan sampai..




Baca doa makan. Ngap..! Ehhh aku tak ngap dulu.. aku tunggu anak aku makan dulu.. bukan aku ada selera sangat nak makan.. ikut perasaan letih aku pikir nak tidur je dah sebenarnya.. biar lah anak aku kenyang dulu.. walaupun depan mata adalah feveret aku.. huwahhhh serius takde mood ooiitttt.. aku control jiwa raga fikirkan anak aku tak bersalah je hahah.. stress dengan hal lain.. jangan sesekali lepas kat anak weihhh..

Sudahnya aku makan dua cucuk je sate..kalau hari hari macam ni memang cepat lah aku kurus kihkih.. yeah... masalahnya aku bukan hari hari takde mood..  kannn...?

Settle makan aku nak pi bayar... haaaaa sampai dah part yang buat angin aku naik 88 tingkat... time nak bayar tu akak kat kaunter kata tak payah bayar.. orang kat meja sebelah tu dah bayar tadi...Tu diorang tengah hisap rokok tu..

Aku macam... &#_@*★●☆☆°@#
apakah..?

Terus aku usha meja sebelah dan kelihatan la dua makhluk sengeh sengeh... ehhh... nko ingat aku ni perempuan gatal ehhh bila orang belanja aku nak tersipu sipu malu pi cakap terima kasih kat nko??

Aarrgghhh nko tak tau aku punya dah membara..

Ikut hati aku memang aku nak naik angik sangat sangat... aku tarik nafas panjang panjang.. aku cakap kat akk kat kaunter tu.. aku nak bayar sendiri apa aku ngan anak aku makan.. duit yang diorang bayar tu sukati akak la nak bagi balik nak ambik atau nak derma kat masjid ye kak.. saya bukan nak menyombong ye kak orang belanja tapi tak terima..cuma saya rasa masih ramai lagi orang yang layak terima duit tu.. saya nih masih lagi isteri orang.. tak boleh hadam kak otak saya nih ada lelaki lain nak belanja makan macam nih.. diorang tak nampak ke saya makan dengan anak saya kak.. dan macam macam lagi aku membebel pom pang pom pang last last akak tu kira jugak aku makan apa dan lepas bayar aku terus jalan masuk dalam kereta yang kebetulan parking ngam ngam sebelah meja diorang..

Masa aku nak masuk kereta tu diorang punya sengeh kemainnnnn lagi lebar ingat aku nak dekat cakap terima kasih..? Ehhh aku nih menahan sangat sabar dah pikir aku dah cukup letih dah hari tu.. masuk dalam kereta terus cerita kat anak aku apa jadik.. anak aku pulak jadik geram.. ahahah daripada marah terus aku nak gelak.. anak aku memang pantang sangat kalau orang nak ngorat ibu dia ahahaha.. 

Tapi serius.. perasaan marah tu masih ada.. aku tak tau lah kenapa kali nih aku rasa susah nak let go.. bukan aku tak biasa kena ngorat kekekekek maybe sebab sate tu memang feveret aku.. so aku tak suka betul orang luar masuk campur nak belanja macam tu.. hello... aku bukan perempuan gatal ok..? Pantang orang offer belanja makan.. huh..!

Sekian lah. Moga moga kurang sikit perasaan sakit hati aku nih..
Kbai!

Monday, May 16, 2016

isy anak aku nih kan..ggrrrr...

aku tengah syok isi petrol,aku nampak anak aku ambik gambar...debak debuk kejap jantung aku.. bahaya kan.. masuk je kereta...start enjin jalan...start jugak la aku nya bebelan ikhlas kepada anak aku... heheh..
macam biasa setiap hujung minggu aku akan pi isi petrol... settle habis gosok baju semua tu.. masak air panas... aku ingat nak tidur awal.. rasa tak senang hati.. rasa macam nak isi jugak petrol siap siap.. taknak nanti pagi isnin kelam kabut nak kerja..nak hantar ambik anak aku sekolah.. 

maka aku keluar jugak lah dalam malas malas tu... aku ingat anak aku taknak ikut.. dekat pukul 10 dah...suami aku dah selamat zzzZZZzzZZzzzZZZZzzzZZzzz... aku pun pikir nak isi petrol tu kejap je lepas tu balik terus tidur senang hati... stesen petron tu dengan umah aku tak sampai 5 minit drive pun.. huhu... teringat pulak dolu dolu aku nih nak isi petrol tak reti..nak isi angin tayar tak reti.. sekarang Alhamdulillah banyak jugak la pasal kereta yang aku tau.. huhuhu..

tengah aku bebel bebel kat anak aku pasal bahaya guna henpon masa isi petrol.. bahaya on engine masa tengah isi petrol... tengah aku bebel bebel tu...anak aku tanya aku boleh tak bawak kan dia pi potong rambut... huwahhh aku dalam hati tu rasa macam gerammm sangatttt... aduhai... nak tolak permintaan dia memang tak sampai hati... maka ku bawak la jugak...


kedai nih memang port selesa untuk aku bawak anak aku potong rambut... bertahun tahun sejak anak aku tadika lagi memang ku bawak potong rambut kat sini kalau aku cuma seorang.. lama jugak tak datang sini sebab beberapa bulan kebelakangan ini suami aku selalu je nak bawak anak aku potong rambut kat bangi tu.. nak support bisnes salah sorang team silat dia la tuh sebenarnya..huhu..

kali terakhir anak aku buat hair cut masa sebelum cuti ke pangkor.. jadik dah hampir dua bulan lebih anak aku tak potong rambut...rambut dia memang dah agak panjang... lepas tu 16 mei nih... sambutan hari guru kat sekolah..aku paham mesti anak aku nak nampak hensem..kemas.. gituh...

settle potong rambut...dia datang kat aku tanya soalan cepumas..

"hensem tak ibu hakim dah potong rambut nih..?"

aku jawab , "anak ibu nih walau cemana pun rambutnya..tetap hensem..." ^_^

sengeh je anak aku dengar jawapan ibu dia nih..heheh..

settle potong rambut, aku ajak anak aku singgah tesco kejap.. aku nak beli roti,telur dengan makanan kucing... dah alang-alang dekat dah tesco nya dengan kedai potong rambut tu.. aku singgah la.. jam pukul 11 lebih dah.. malam...


plan nak beli tiga barang je... tapi dah alang alang kat texco tu..aku dengan anak aku ambik jugak la barang barang makanan lain.. aku rasa mujur aku capai bakul je  bukan troli sebab memang aku fikir cuma nak beli tiga barang nih je..kalau capai troli tadi aku rasa penuh jugak la troli tu..huhu..

terjebak jugak dengan sindrom terbeli barang yang tak dirancang..tau tau je barang dah ada dalam bakul..hehe..

paksa rela anak aku tolong bawak bakul tu... heheh..

sebelum pukul 12 malam aku dengan anak aku sampai kat rumah.. cepat cepat aku suruh anak aku siap siap mandi gosok gigi.. lepas tu pi tidur...sementara tu aku kemas simpan elok elok semua barang yang beli tu.. lepas tu lega......... aku pun dah mengantuk sangat weih...! pikir nak tidur je nih..huhu..

k bye..!



Sunday, May 15, 2016

lepak,makan kek lagi :P

sebulan dua tiga kali jugak aku makan kek kan.....? lepas tu merungut tak kurus kurus ahahahah... serius aku sedang mempertimbangkan untuk diet... nak kurus nak cantik..... errrr sekarang pun cantik :P nih nak jadik lebih cantik lagi lagi dan lagi... haaaaaaa gituh... (sukati aku lah nak perasan pun...)


pernah tak norang jumpa orang yang makan la apa pun berat badan maintain jerk...... menyampah giler kat orang macam nih kan...? ahahahahah kalau busuk hati sikit mula la nak carut kan orang tu kata dia ada bela antu raye.... kekekekekeke... tapi aku jenis manusia hati murni jadik aku tak pernah lagi carut kan orang walau macam mana pun heheh semoga hati aku maintain baik suci murni walau macam mana terbit rasa menyampah tu aku ssyyuhhhhh ssyyuhhhhhh kan jugak perasaan itu..huhu..


antara sebab aku pilih untuk lepak lepak makan kek kat sini ialah sebab selesa... aircond sejuk orang tak ramai sangat aku dapat spend masa dengan anak aku... dapat sembang sembang... seminggu aku busy kerja.. pagi sampai petang lepas tu malam letih takde langsung masa yang berkualiti untuk anak aku.. jadik dua tiga jam lepak macam nih aku fokus kat dia... sembang la hal kerja..hal customer.. hal kawan sekolah dia..hal cikgu...hal silat...errr....hal artis...hal drama kat tv.. hal cuaca... segala hal yang boleh sembang semua aku sembang dengan anak aku..

selfie tu harus lah...! hikhik..


saja syok syok nak selfie.. lepas tu kitorang bercadang kalau masing masing panjang umur.. kitorang nak selfie setiap minggu... sampai anak aku besar...sampai aku tua... nanti nak buat collage... untuk kenangan sendiri sendiri... sekarang pun aku cuma dapat selfie dengan anak aku je... suami aku taknak dah selfie dengan aku sebab aku isteri derhaka.... ^_^ so dia tak sayang aku dah... kalau keluar sama sama pun dia taknak amik gambar dengan aku... takpelah... aku sedang belajar untuk redha nih... doakan aku kuat semangat tau..! ^_^ aku serius nih... hehe..


sekarang setiap kali aku haplod gambar je.. aku memang nak letak watermark yang ada nama suami aku tu kat muka aku.... kadang kadang terlupa jugak... seram sejuk aku pernah nampak banyak gambar gadis melayu dieksploitasikan... banyak gambar gadis melayu yang di ambil kesempatan oleh orang yang tak bertanggungjawab... letak kat page yang lucah.. page yang seksi seksi tu... huhu.. serius aku seram sebab tu aku nekad walaupun muka aku jadik tak jelas takpe lah.. yang penting ada jugak kenangan tu.. nak ambik risiko muka aku jadik ikon kat page lucah memang tak lah..


well.. aku sedar yang kalau orang tak bertanggungjawab tu nak perdajalkan aku macam dia perdajalkan banyak gadis melayu yang lain tu... maybe aku tak dapat nak buat apa.. cuma at least aku tau aku dah usaha.. gambar gambar yang mendada.. gambar gambar yang seksi semua perlahan lahan aku dah buang...

aku sedar jugak yang kalau diri sendiri tak gedik posing seksi tu.. takde lah orang boleh ambil kesempatan kan..? sebagai manusia kadang kita lupa..terleka... sama sama lah kita ingat mengingatkan dan berpesan pesan pada kebenaran ye.. ^_^

















chocolate cheese berries.. huhu... aku selalu nak try kek nih... tapi setiap kali tanya selalu takde stok.. selalu habis.. tetiba tadi ada... waahhh rezeki betul...! dapat jugak aku try.. dan ianya sangat sedap..! patut lah selalu habis je... huhu.. biasanya aku memang order red velvet jer pun.... entahlah... sejak red velvet nih wujud... hati aku memang jatuh kat dia je... tak pandang dah kek lain..kecuali red velvet takde,baru aku usha kek lain.. sebelum nih aku suka sangat sangat sangat dengan carrot cake, aku tak pernah terfikir pun yang aku akan suka kek lain sebab aku nih memang makhluk yang setia.. obviously semua kek kat sini sedap.... ikut citarasa masing masing je lah kan.. aku ada jugak try lepak makan kek kat tempat lain... susah sangat lah nak masuk dengan jiwa aku.. so macam mana aku try tempat baru pun, aku akan end up mencari kedai yang aku biasa pergi jugakkkk.. makcik makcik sangat perangai aku nih haaa... ^_^

























tu dia.... anak bujang aku dah mula belajar minum kopi... huwahh huwahh huwahhh terasa betul dia dah makin dewasa oiiittt... makanya terasa betul aku dah makin tua kekdahnya nih...ahaks..! dah tua tua nih aku dah patut sangat dah mula pikir pasal nak jaga pemakanan...dah tak patut dah makan manis manis macam nih selalu kan...?

tapi.......susah sangat lah nak handle sembilan nafsu tamak haloba aku nih...achaner..? :P malaysia ni pun banyak nau makanan sedap sedap... sebagai manusia yang bersyukur... makan makan dan makan tu boleh la dikatakan sebagai tanda aku bersyukur dan menghargai... boleh hadam dak alasan tu..?


hurm.... bling bling rasanya pandangan aku tengok gambar nih.... sedap...! nak beli seketul segedang tu belum mampu lagi.... pelan pelan himpun duit nih nak beli seketul segedang red velvet nih... nak bawak balik letak dalam petiais dan makan puas puas... hikhik.. entah bila la impian aku tercapai nih... asyik terpakai je duit setiap kali simpan.... heheh....



anak kesayangan...!

anak tak tahu betapa ibu struggle nak menghadapi kenyataan yang kamu semakin membesar.. semakin dewasa... semakin kacak.. semakin bijak...

ibu sentiasa doa yang terbaik untuk anak tau..!

berlalu satu hari lagi.... lepas nih aku nak siap siap gosok baju pulak.. esok mula satu lagi minggu baru... semoga kita semua melalui hari yang lebih baik setiap hari..aamiin..

p/s: sebenarnya hari nih suami/ayah kami ada teman kami berdua.... entahlah kenapa dia takde pulak aktiviti silat + gym tu... dah tentu lah kami happy... secara peribadi aku nih ingat setiap minggu orang orang silat tu nak rebut suami aku, ada je hal silat... kadang suami aku tak sihat.. nak suruh jugak suami aku tu datang tak bersilat lepak lepak pun  takpe.. takde otak kan??

huh.. mula lah mood aku nak mendung balik nih... pppffttt...ok lah bye!


Saturday, May 14, 2016

berdua tak bermakna ibu tunggal


ahad lepas... aku dengan anak aku pergi shah alam... semata-mata demi ayam penyet... ^_^ berdua je aku pi dengan anak aku.... alhamdulillah aku makin pandai berdikari... banyak sangat benda aku buat berdua je dengan anak aku kebelakangan nih.. sampai pernah sorang kawan watsap aku tanya aku dah jadik ibu tunggal ke sebab sekarang cuma selalu berdua je dengan hakim....huhu..

tak tau nak cerita macam mana... salah cerita nanti orang salah faham..

maklumlah...suami aku busy dengan urusan dia... siang kerja... malam dia pergi gym.... kalau tak pergi gym dia ada aktiviti silat... macam sekarang.... pukul dua pagi aku menaip nih... suami aku tak balik lagi... ^_^ biasanya kalau dah habis silat tu...dia akan lepak sembang dengan kawan kawan dia sampai pukul entah berapa aku tak sure sebab biasanya paling last aku dapat tahan mata pun lebih kurang tiga pagi... lepas tu aku mesti tertidur jugak.. ^_^  kalau dah suami aku sampai rumah lepas tiga pagi... memang hari ahad tu dia akan tidur je lah.... lepas tu kebelakangan nih pulak aku tengok anak murid silat dia selalu nak datang mandi kolam..hurm..

takpelah...aku mengalah...

suami aku busy dengan urusan gym+aktiviti silat,takpelah aku pandai pandai sendiri bawak diri.. jauh dalam hati aku memang terasa... tapi nak buat macam mana... maybe aku bukan isteri yang baik sebab tu suami aku lebih suka habiskan masa dengan orang luar macam tu... ^_^

disebabkan itu lah aku gigih sendiri sendiri je dengan anak aku pi jalan jalan sampai shah alam tu.. dah lama sangat tak makan ayam penyet tu... teringat sangat sangat... alhamdulillah perjalanan lebih sejam tu berbaloi sangat sebab dapat jugak makan ayam penyet tu siap tapau lagi untuk suami aku yang tidur kat umah.... heeeee  ^_^ cuma lambat la dia makan sebab lepas makan tu anak aku ajak pusing pusing shah alam, tak tau nak pi mana aku bawak dia tengok rumah 4 musim kat bukit cerakah, atau sekarang dikenali sebagai bukit cahaya seri alam kalau tak silap aku lah.. 

nanti aku nak rajinkan diri cerita pasal rumah 4 musim tu..insyaAllah..

ingat nak pom pang pom pang hapdet blog.. tetiba perasaan sedih datang... kacau betul lah...!

entahlah... kadang kadang aku risau jugak, aku kongsi cerita tapi takde apa apa dalam hati... nanti nkorang yang baca pulak salah faham pandai pandai buat kesimpulan sendiri...huhu..

so.....

ok lah..bye..!

p/s: aku mula rasa macam...yelah...macam ibu tunggal...hurmmm...


Friday, May 13, 2016

malas masak,makan luar

nampak mcm anak bujang aku nih ngikut muka aku kan..? sebenarnya muka dia iras suami aku masa muda.. oh yaaaa... makan nih anak aku yang belanja...bawak keluar duit tabung dia rm20 sebab nak belanja aku makan udang...
redha dengan title entry sangat jujur dari aku..heheh..

sesungguhnya memang itu la yang berlaku last week... malas sangat sangat sangat... eehhh aku rasa macam dah beberapa minggu aku tak masak... tak betul betul masak... setakat goreng telur, goreng keropok...buat roti telur...goreng fishball... dan buat spagethi... semua yang senang senang dan mudah mudah je.... huhu... sungguh tengah musim malas nau nau nak masak... mujur je suami aku seorang yang super busy dengan kehidupannya, yang banyak masa berdua antara aku dengan anak aku je.. senang lagi aku rasa kalau makan luar..tapau.. atau tu lah... masak simple simple tu...... serius kebanyakan masa memang aku cuma  berdua je dengan anak aku... suami aku busy dengan kerja, lepas tu setiap malam pun dia pergi gym.. kalau tak pergi gym dia ada aktiviti silat dia.. huhu.. (tetiba terasa sangat macam aku dengan anak aku nih tak penting dalam hidup suami aku heheh) dek kerana suami aku tu busy macam tu lah.. aku betul betul rasa memasak bukan pilihan bijak, kos lebih tinggi bila masak sikit sikit setakat untuk aku dengan anak aku..huhu.. malas malas pikir... beli je lah senang...

^_^

senang sangat hidup aku nih ye..? hhheeeeee.... ^_^

selalunya bila nak makan kat luar nih... aku dengan anak suka pergi kedai yang sama je... macam takde kedai lain dah bagi kitorang nih... berulang ke tempat yang sama je... hingga akhirnya dari tokei kedai sampai la tukang bancuh air...semua kenal muka kitorang... tambah pulak kebanyakan masa kami cuma berdua... sorang makcik cantik dengan sorang budak lelaki hensem bila lepak berdua cenggini aku rasa memang mudah jadi perhatian.. hehe.. disebabkan itu lah selalunya aku dengan anak aku selesa pergi kedai yang sama je... selagi takde apa apa masalah... selagi tu lah kami datang.. inshaAllah... 
selalu malam aku jarang makan...tambah sejak mula nak diet nih.. aku selalu buat roti telur je kalau lapar sangat.. selalu malam tapau untuk anak bujang aku tu je lah nasi kat kedai tomyam.. kalau lapar sangat biasa aku order jugak la yang ringan ringan macam kuew tiau nih...
waktu malam pun sama...... kitorang akan carik kedai yang sama.... selain sebab dah rasa selesa... selain sebab comfort zone itu... sebab lain kitorang suka pergi kedai makan yang sama sampai lebam ialah sebab orang orang kat kedai tu dah tahu yang aku isteri orang.... ahahahahaha.... alasan ntah apa apa......? tak lah... aku serius.... selalu kalau aku try test tengok makan kat kedai yang lain... mesti aku kena ngorat... :P  hahah akan ada je orang tegur ingat aku nih kakak hakim.... akan ada je budak lelaki usha usha aku sampai anak bujang aku naik geram.... belum kira lagi kang budak budak yang ambik order atau tukang bancuh air yang akan senyum satu macam.... 

sebagai isteri orang aku rimas dengan suasana macam tu.... hahah... tolong jangan muntah hijau pulakkkk sebab aku cerita nih betul betul berlaku... sampai tahap ada yang datang dekat tegur hakim mintak nombor phone kakak pun ada.... dan anak aku akan buat muka tak puas hati dia... "ini ibu saya lah bukan kakak saya" heheh aku selalu sengeh je..

dulu dulu aku selalu rasa geram bengang marah sebab diorang tak nampak ke aku nih bini orang tak nampak ke anak aku takde ke gaya bini orang kat aku sampai nak didekati oleh lelaki macam tu... well lagi sekali ku pesan tolooongg jangan mintah hijau ye... aku cerita apa yang jadik nih bukan nak poyo poyo bangga diri macam syok sangat aku ada peminat... honestly aku bukan nak perasan syok sendiri dan sebagainya.. aku luahkan apa ku rasa je...

main point tadi aku nak cerita pasal makan luar je kan... heheh..

ntahlah....lama lama aku dah terima kenyataan syukur alhamdullillah Allah bagi rezeki muka awet muda kat aku... aku dah betul betul pasrah dan redha bila orang ingat aku nih kakak hakim... kadang kadang tu ter sombong jugak sebab muka awet muda nih...cepat cepat ku istighfar mohon ampun dari Allah s.w.t cepat cepat ingatkan diri sendiri semua nih pinjaman je...

aku sedar diri aku  cuma seorang makcik comot... ada sorang lelaki hensem nak buat isteri dah cukup baik dah kan.... hikhik..   ^_^






tak tau lah bila mood memasak nak datang balik.... honestly makan luar memang boleh buat bajet burst tapi macam aku kata lah kebanyakan masa terutamanya weekdays aku cuma berdua dengan anak aku... aku pun jarang sangat makan malam kebelakangan nih... beli nasi untuk aku dengan hakim siang malam tak sampai rm15 pun.. kadang tak sampai rm10 pun... kadang kadang terlebih sampai rm 30 rm 40 pun ada... heheh sendiri pandai pandai la bajet... 

tapi betul kan...?

aku tau ramai je isteri bekerja yang macam aku.... dengan penat kerja tu... nak masak tu rasa letih sangat kan....? kadang anak bukan nak makan banyak... jadi bazir pulak masak.... huhu...

oklah...

tu je nak sembang...

sambil senyum sorang perhati gambar nih... aku rasa sweet je tengok gambar nih... tengok anak aku pakai sama kaler dengan aku dari tengahari sampai malam... aku pakai baju tudung sama je.. anak aku memang wajib paksa rela dia mesti nak tukar baju heheh... 

aku harap anak aku akan sentiasa ada untuk aku sampai akhir hayat aku...aamiin..

okeh..okeh..
babai..!

Monday, May 9, 2016

Hati aku terluka

perrgghhh...serius hati aku terluka... aku tak tau nkorang pernah terluka macam yang aku rasa atau tak.. pernah tak nkorang tengok dalam folder gallery handphone suami nkorang ada gambar perempuan lain...? pernah nkorang tengok ternampak dalam handphone suami nkorang tu ada gambar selfie perempuan lain..? ada gambar perempuan seksi..? ada gambar perempuan cuma pakai bikini..? pernah tak nkorang jumpa gambar separuh bogel perempuan lain dengan caption lucah kat handphone suami nkorang..? pernahhhh tak...?

pernah...? rasa terluka tak..?

aku nak bagitahu.....perasaan terluka aku nih lebih dalam lagi dari perasaan terluka itu... huhu...

nampak tak benang tudung tu dah mula nak terlerai...?  huhuhu...
nkorang paham tak macam mana rasa terluka bila tengok tudung tudung kesayangan nkorang tu "sakit".............huhuhu.... terluka dalam dalam dalam dalam sangat hati aku nih..... lebih teruk lukanya daripada perasaan bila jumpa gambar perempuan lain dalam handphone suami tu...huhuhu...

hheeeiiiiii... jangan lah nak kata tak pernah nampak gambar perempuan lain dalam folder handphone suami nko.......................... wellllll aku tak kata pulak suami aku curang....

zaman sekarang nih... dalam ramai ramai kawan yang suami nko ada... mesti wujud sorang dua yang otak dia diluar kotak.... dia tak pikir yang kawan dia dah beristeri...dia akan syok syok forward gambar perempuan seksi gambar perempuan pakai bikini silap silap gambar perempuan bogel pun dia boleh forward dalam group whats app tu haaaa...kan?

sebagai isteri.....aku pun pernah rasa sentap lepas tu suami aku kata kawan dia tu takde otak so aku punnnnnnnnnnnnnn redha sambil fikir jika setiap lelaki bagi alasan lebih kurang macam tu kepada isteri mereka.... maka percentage lelaki takde otak agak tinggi kat malaysia nih kan..?

eeehhhh aku nih ter cakap pasal hal lain pulak kan...? huhuhu...

 so...hati aku terluka.
itu je point penting kali ini.
kbai. 

Friday, May 6, 2016

terjebak jugak..aidijuma..!



dah lamaaaaaaaa sangat aku tak beli tudung baru... sebab aku sangat insaf aku dah ada banyak tudung jadi aku takmau tamak dan ikut hawa nafsu dengan beli beli beli... pakai nya baru sekali lepas tu letak tepi kekekekekeke.... serius aku risau dengan diri aku yang dah mula lupa diri so aku kuatkan semangat setiap kali nampak jualan tudung murah setiap kali nampak tudung cantik... jangan pandang lagi dah... jangan tengok...jangan terperdaya... jangan terpengaruh...! hah...! begitu kuat semangat aku.. beberapa bulan jugak aku berjaya untuk tidak beli apa apa.. heheh..

kali nih tertewas..!

heheh... entahlah... aku tengok tudung nih cantik cantik.... lepas tu aku rasa macam takpe kot aku beli untuk diri sendiri... aidijuma white label nih rm12.90 je sehelai... lepas tu kualiti kain ok sangat sangat tahan lama... aku rasa berbaloi beli... huhu...

maka terbeli jugakkkk la akhirnya..

terjebak jugak.... 


cantik cantik kan...? aku beli online... kelmarin parcel sampai... semalam jugak aku dah pakai... tak sabar sabar weihhhh... satu set ada 10 helai.. memula aku ingat nak share la ngan member aku... sorang lima helai sekali parcel sampai aku tengok semua cantik cantik...rambang mata ku hahaha terus aku cakap kat member ku tak jadi lahhh nak share... mujur lah dia manusia yang sangat senang dibawa berunding ahahaha sebenarnya perasaan bersalah tu ada tapi dah tudung yang dia berkenan sama dengan tudung yang aku berkenan... achaner.....

takpe... bila bila masa emergency dia boleh amik tudung aku hehehe... 

orang perempuan..... apa pun boleh kongsi.. kecuali suami... hahah :P  ye dak?

oklah..tu jer nak sembang... lepas gian nak mengarut kat blog hikhik....

byebye..!

 

Thursday, May 5, 2016

terjah jualan murah staedtler!


tadi member aku watsap, bagitau pasal hal nih... aku dah berjoget joget dalam hati tak sabar sabar nak pergi ahahahah... betul betul pucuk dicita ulam mendatang , bagai orang mengantuk disorong bantal bila ku lihat ada jualan murah alat tulis nih.. 

baru semalam je aku cakap kat anak aku nak pi beli pensil dengan gam untuk dia sebab dah habis stok... betul betul rezeki nih... memang tidak la ku lepaskan peluang untuk terjah jualan murah macam nih... pulak tu dekattttt sangat dengan rumah aku...huhu..


ikut hati yang tamak aku memang nak borong banyak banyak..... heheh tapi cukup dah kot pengalaman aku dengan tahun tahun yang lepas..bab membeli keperluan sekolah anak nih aku dah grad with flying colours kekekekeke feeling sangat acik dayah ooiiii hahaha tapi serius weihhh sebelum sebelum nih aku memang tamak haloba bila masuk bab beli barang sekolah anak aku... tahun tahun lepas lah... 

entahlah... maybe sebab aku taknak anak aku pergi sekolah dengan kelengkapan yang tak cukup.. so ku risau berlebihan maka ku beli berlebihan end up akhir tahun banyakkkkk barang tak habis guna.. tahun nih aku start beringat bila membeli.... sebab tu walaupun harga kotak pensel tu memang jauh murah dari harga asal... tapi aku tau sekotak tu cukup untuk anak aku pakai hingga dua tiga bulan.. 

sebenarnya banyak yang aku dah pegang lepas tu letak balik..pegang yang ni letak balik.. pegang yang tu letak balik... orang perempuan weiihhh dengan jualan murah... dia punya nafsu memang susah nak kawal wwoooiiihhhh... kalau lahhhh nko boleh paham perasaan aku... ahahahah..

but i did it..! aku berjaya letak balik semua yang aku tak perlukan... heheh...

kembang lubang hidung bangga dengan diri sendiri...kekekeke...


kat perkarangan parking tu ada pulakkkk jualan murah buku... takde la banyak sangat pilihan macam kat pesta buku tu... bagus bagus bagus kurang sikit duit aku keluar ahahahah yelah aku nih hantu buku weihhhh... dalam takde pilihan tu 6 biji jugak buku aku beli... heheh.. takpelah.. membaca jambatan ilmu kan...?

sekian,secebis kenangan antara aku dengan anak aku...

bye!

Monday, May 2, 2016

lepak makan, hakim luah perasaan


dua tiga hari lepas hakim teman aku pi pos barang... lepas tu memang kitorang plan nak pi makan..  sebelah poslaju bangi tu ada satu cafe hipster... dah beberapa bulan kot nampak tapi tak pernah terpikir nak try makan kat situ... yelah kitorang dah ada feveret place untuk makan... jenis makhluk setia macam kami nih....selagi port feveret tu takde apa apa hal..takde apa apa masalah selagi tu lah kami akan lepak situ... gituh...

so pada hari kejadian tu... kami try makan kat makan garage.. betul betul sebelah poslaju bandar baru bangi... so bab nak parking memang agak leceh sikit.. area poslaju bangi tu parking memang selalu penuh je... hot area gituh..


tengah usha usha menu tu...tetiba anak aku bantai mengekek gelak... hahah aku pun dah agak dah mesti dia akan gelak lepas tengok menu tu... memanjang anak aku gelak sengeh gelak sengeh tengok menu tu..

 tengok menu tu tulis ubat kehausan heheh...tu anak aku mengekek gelak.. aku pun gelak jugak.. maklumlah jenis hati perut mudah terhibur... hikhik... kreatif betul aku rasa menu diorang nih.. first time aku jumpa menu tulis macam tu... agaknya memang gitu lah keadaan kat kafe hipster ye.. 





walaupun air dah sampai...anak aku masih leka tengok menu... ntah kenapa syok sangat dia belek menu tu... berkenan sangat dengan ayat "ubat kehausan" tu..huhu.. aku perhati je anak aku... dalam senyum senyum dalam gelak gelak tu aku rasa anak aku lain.. anak kita weihhh memang harus lah kita perasan jika ada kelainan kan..? aku ingat dia lapar..


cuaca panas buat aku order ais batu campur ini... ffuuhhhhh... memang layan sungguh hadap abc time panas panas tu... sedap lah abc kat makan garage tu..! aku rasa macam dah lama jugak aku tak hadap abc... so happy lah bila dapat abc yang sedap... rezeki Allah bagi..syukur..


sepanjang masa tunggu makanan tu... aku dengan anak aku asyik selfie je... selfie syok sendiri.. untuk tatapan sendiri jer lah...heheh..

makanan sampai... yeay yeay..!

memang kitorang dah lapar sangat dah masa tu... lapar lapar pun sempat lagi ajak anak aku amik gambar kenangan dulu hihi... anak aku memang layan kan je ibu dia yang hek hok hek hok nih.. :P


anak aku order nasi goreng makan garage, aku order nasi ayam... ok lah... anak aku kata nasi goreng sedap... dan nasi ayam yang aku makan tu pun sedap... mula mula aku order nasi ayam roasted... tak lama lepas tu aku order ayam saja tapi steamed..saja nak rasa dah alang alang kat situ kan.. 

sedap jugak..! yeah...sebagai penggemar nasi ayam yang tegar... memang aku sangat puas hati dengan cili sup kicap dan nasi nya... cukup garam cukup gula cukup semua rasa... so.. yeah..yeah..yeah.. penggemar nasi ayam boleh datang ramai ramai untuk memenuhi kehendak dan nafsu makan kalian ahahah.. :P



harga...?

aku tak reti nak cakap mahal atau murah.... sebab bab mahal murah nih sangat subjektif.. kalau nko ada rm 2.6 bilion dalam akaun bank.. mesti nko tak rasa makanan kat sini mahal kan..?bagi aku harga macam nih macam dah standard price la... nasi ayam kat pasar malam pun dah lima hengget sebungkus.. dan disebabkan nasi ayam tu betul betul sedap... maka aku rasa harga itu adalah sangat berbaloi...

eh...anak aku order horlick ais... pun sedap tau...! aku cam biasa lah memanjang memang order ais kosong je... bajet kan ahhahaha... 

sambil makan makan sambil borak borak... pelan pelan anak bujang aku tu luahkan perasaan dia... dia sedih terkilan dan sedikit tertekan dengan seseorang... huhu... aku sangka wajah nya agak mendung sebab dia lapar... rupanya........................ hurmmm..

aku sayang anak aku...

well...siapa tak sayang anak ye dak...?

apa yang anak aku luahkan tu.... buat aku pikir pikir dan pikir... anak aku dah makin dewasa... lepas dengar luahan hati anak aku tu... aku betul betul rasa tak sedap hati.. rasa nak nangis pun ada... sebagai seorang ibu aku cuba bagi nasihat yang terbaik kat dia.. tapi tu lah... dia dah makin dewasa.. dia dah mula memerhati... dah ada pandangan sendiri...huhu..

aku ralat, terkilan... sebab apa yang anak aku luahkan... aku pernah dengar dari seorang lelaki... yup.. seorang lelaki pernah luahkan isi hati dia tentang hal yang sama... lebih kurang sama dan aku pernah cakap dalam hati... aku taknak dengar anak aku pulak melalui merasai perkara yang sama... tapi ianya berlaku jugak... susah betul nak explain betapa terkilan nya hati aku...

sebagai ibu, seboleh yang mungkin aku didik anak aku tu supaya tidak bersangka buruk.. jangan putus harapan tapi tu lah... hati dia sedang dikecewakan oleh orang yang dia sayang.. orang yang dia rasa hebat kat mata dia.. susah derrrr nak explain.. masa anak aku luahkan perasaan sedih dia.. aku tahan je airmata aku daripada jatuh... 

saat aku menaip nih.. aku rasa macam bukan hati anak aku je terluka.. sebenarnya hati aku pun terluka juga... bukan hati anak aku juga dilukai.. hati aku pun sama turut dilukai.. oleh dia.. orang yang sama... orang yang sama... lukakan hati kami berdua buat kesekian kalinya...

hurrmmmpphhh..

sungguh lah anak aku dah makin dewasa... 

sehabis mungkin aku cuba untuk mendengar dia... teringat diperingkat usia begini aku kena didik dia dan kena menjadi kawan dia... it was not easy... aku cuba sehabis baik yang aku boleh.. Allah pinjamkan kat aku anak yang cukup baik kat dunia nih.. sungguh ku harap Allah temukan aku dengan dia diakhirat kelak..aamiin..

seorang makcik jual goreng pisang pernah cakap kat aku... anak tu takde ganti dah.. suami kalau mati atau cerai hidup... nko boleh carik lain lagi....

sekarang aku dah mula bersetuju dengan apa makcik tu cakap.. betul kan.. pasangan nko boleh ganti.. tapi anak...........? huhuhu...


dekat dua jam sembang dengan anak aku.. baru kitorang gerak... pun tak balik rumah terus.. anak aku mintak pusing pusing dulu... mintak bagi emosi dia stabil sikit.. mintak tunggu sedih dia kurang sikit.. aku turutkan je pasal hari tu.. aku pun turut sedih sama...

sampai dah habis pusing...dah takde tempat nak lepak lagi... kitorang berhenti kat petronas je borak borak dalam kereta.. heheh...

walau macam mana sedih tu... aku sedikit happy pasal at least anak aku nak bercerita.. nak luah perasaan dia... aku rasa lebih risau kalau dia pendam perasaan dia dan jadi pendendam.. penyakit keturunan yang sangat tak elok... aku sangat sangat harap anak aku ikut hati budi aku yang sangat pemaaf nih...hikhikhik..

saat menaip nih... aku perhati je anak tengah tidur... aku masih fikir kan permintaan dia.. masih teringat luahan perasaan ralat sedih terkilan dia... dia tengah tidur... kalau hari tu aku dapat tahan air mata... tidak malam ini... sungguh aku buntu ... dan sememangnya hanya pada Allah tempat aku mohon untuk tunjukkan aku jalan yang lurus.

memang berat bila hati dilukakan.. 

anak aku dah makin dewasa.... bukan hati aku je yang aku nak kena pikir.. hati dia pun aku nak kena jaga... tanggungjawab aku untuk didik dan jaga.. moga aku tidak lalai,tidak  leka, tidak gagal dan berjaya jadikan anak aku seorang insan yang soleh berjaya dunia dan akhirat...aamiin..