Sunday, June 5, 2016

beli barang dapur sebelum puasa

Esok puasa...!

Esok nak puasa, baru hari ni aku sebok nak beli barang dapur.. dah beberapa minggu aku tak memasak.. "betul betul memasak" setakat goreng goreng tu ada lah.. yang betul betul masak memang takde.. jadik bawang dan rempah ratus pun takde.. mula mula ingat nak beli kat mydin.. lepas tu anak aku kata nak makan kfc... so terus pi tesco kajang..senang kat sana dah ada kfc..

actually aku sampai tu memang lunch time...orang punya lah ramai.... hewhewhew sangat sangat feeling tak tenteram tengok orang terlalu ramai kat food court tesco tu... memang anak aku nak kfc tapi bila dah sampai tesco tu dia kata nak makan nasi ayam..err...nasi ayam kat food court tesco kajang memang sedap... tapi tengok orang beratur kemainnnn panjang... hewhewhew buat kali yang ntah ke berapa.... last last ke kfc jugak...dah termaktub rezeki makan tengahari kat kfc...kan..?

seorang makcik comot dengan dua lelaki hensem.. ^_^

aku memang memanjang okey je kalau dengan kfc nih...heheh..

ada sentimental value dengan kfc... perasaan setiap kali makan kat kfc tu bukan sekadar memenuhi tuntutan nafsu yang tamak haloba... setiap kali menikmati hidangan kfc , ada rasa sayu jauh dalam hati aku... ada rasa keinsafan , ingatan dan dah tentu rasa kesyukuran ...

kenapa aku rasa semua itu setiap kali makan kat kfc......?

aku malas nak taip... malas nak cerita... buat masa ini lah.. heheh..

kalau tengok gambar cenggini...aku selalu fikir... adakah anak aku masih nak bergambar dengan aku bila dia dah besar nanti...? atau dia akan malu sebab ibu dia nih............ (comot) eheheh nih mesti anak aku akan mengomel marah kalau dia baca aku taip cengini..ahahah... 
settle makan...terus cepat cepat beli barang... aku takde la beli banyak sangat barang.. sekadar penuhkan dapur dengan barang yang patut patut ada... beli banyak banyak sangat risau ter membazir pulak... tak boleh nak agak sepanjang ramadan ni aku akan banyak memasak atau beli je kat bazar ramadan...

sempat jugak la aku gedik gedik suruh anak aku amik gambar seketul..lepas tu posing ala ala ratu kebaya..ahahah..

Alhamdulillah..

panjang umur kami sekeluarga, diberi kesempatan lagi oleh Allah s.w.t untuk sekali lagi bertemu dengan ramadan. syukur alhamdulillah. Rasanya ramadan memang bulan yang dinanti dan dirindui seluruh umat islam. Moga aku berkesempatan beribadat sebaiknya, moga ibadat aku dan keluarga ku diterima aamiin..

jika ada salah dan silap kami sekeluarga, harap dimaafi ya..!

bye bye!