Thursday, March 9, 2017

tengok wayang - j revolusi

dah lama jugak rasanya aku tak pi tengok wayang dengan anak bujang aku....  sebulan dua nih aku betul-betul busy dengan hal kerja..... jadi bila anak aku ajak pi tengok wayang.. tak sampai hati pulak nak tolak... hujung-hujung minggu suami aku awal awal dah bagitahu dia ada majlis silat nak pergi.. tanya anak bujang aku pulak dia nak tengok cerita kartun ke... katanya nak tengok j-revolusi... iklan macam best je... aku pulak memang tak kisah lah cerita apa pun... dalam hati ada sedikit rasa bersalah sebab memang dah lama sangat tak spend quality time dengan hakim..huhu..

maka aku pun roger la suami ku yang kacak bergaya... #nakjugakbodek

bincang punya bincang... dia kata aku pi berdua je la dulu dengan hakim... sebab dia takmau skip training day dia... wooaahhh actually aku berat hati jugak nak pi enjoy enjoy tengok movie berdua je.. sekali suami aku kata next week aku dengan dia je pulak pi tengok movie berdua..dia nak tengok cerita logan..cerita tu 18sg jadik hakim memang tak boleh ikut... okey...

okey...okey...

fikir fikir balik aku jugak berada di pihak yang beruntung...dapat tengok wayang dua kali.. ahahahaha... so.... boleh lah.... hari rabu habis koko pukul 3.30... aku dah siap siap tunggu dia depan gate sekolah...cepat cepat balik rumah mandi manda siap siap terus ikut aku balik opis dulu.... pukul 6 lebih macam tu baru gerak pi shopping mall paling berdekatan dengan opis aku... sampai sampai parking kereta terus terjah usha tiket wayang dulu... kalau boleh aku taknak ler tengok movie tu lewat sangat sebab esok nak sekolah lagi kannnn... tiket paling awal masa tu pukul 8.. oklah just nice.. boleh makan sempat solat maghrib kan...


lepas solat terus bawak anak bujang aku pi makan.... sempat lah lebih kurang 45 minit jugak lah... dok borak borak.... huhu... serius terasa betul dalam hati aku masa tu...rasa bersalah... aku sedar sangat sangat yang sebulan dua ni aku memang betul betul busy dengan hal kerja... tak berapa spend masa dengan dia... kurang sangat sangat lepak borak-borak... huhuhuhu...

aku rasa aku kena tegas dengan diri sendiri lah...

tak boleh nak fikir sangat pasal hal kerja... sebab kerja memang takkan habis kan.. isyyy.. tak boleh jadik lah... walaupun aku fikir nak jaga kerja baik baik tu pun sebab nak kumpul duit tu pun demi anak aku... tapi...... aaiissyyy... keluh kesah sendirian pulak aku kan...huhu..

kepada anak.... ketahuilah yang ibu sayang anak..
maafkan ibu untuk masa masa dan waktu waktu yang ibu tanpa sengaja terabaikan anak ye..



habis je tengok j-revolusi..
anak aku siap siap request nak tengok power rangers... dua tiga minggu lagi..

ok anak... it` a date!

heheh..
^_^

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.